kasiaT6 0 Napisano Wrzesień 29, 2023 Nie, jakość nadal jest wysoka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwonawozniak5 0 Napisano 28 Styczeń Moim zdaniem póki nie spróbujesz pracy w tym zawodzie, to się nie przekonasz, czy jest to coś dla Ciebie. Ja podobnie jak koleżanka w komentarzu, zaczynałam robiąc kurs na samodzielnego księgowego w KIK. Szkolenie jest w formie online, a do materiałów masz całodobowy dostęp, więc możesz zrobić kurs we własnym tempie. Materiały dają sporo wiedzy, ale na spokojnie byłam w stanie wszystko opanować Ja spróbowałam i okazało się, że to coś dla mnie. Może u Ciebie będzie tak samo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aliczek 1 Napisano 24 Lipiec Dnia 20.04.2009 o 12:19, MADEinFRANCE napisał: bo ja teraz chce zaczac ale nie wiem czy dam rade.Nigdy nie interesowala mnie ksiegowosc i boje sie,ze b edzie ciezko....Ale jak sie postaram to bede mogla sie wszytskiego nauczyc....chyba (?) Dla chcącego nic trudnego. W dobie AI jest na pewno łatwiej, bo przecież możesz wytrenować np. ChatGPT dając mu odpowiednie materiały z których się chcesz uczyć i nakazać mu Cię odpytywać. Natomiast każde AI troszkę "oszukuje" więc mimo wszystko dobrze jest się moim zdaniem posiłkować także i starymi, doskonale znanymi materiałami wszystkim - czyli podręcznikami i opracowaniami. Myślę też, że nie dla każdego jest bycie księgowym. Tu trzeba skrupulatności i dociekliwości, braku zaufania (sprawdzania autentyczności informacji od klienta i w przepisach). Jeśli Twoje cechy osobowe wpisują się w ten schemat, to może warto pójść o krok dalej i zostać doradcą podatkowym. Poczytaj sobie tutaj: https://kkr.tax/blog/jak-wyglada-egzamin-na-doradce-podatkowego o wymaganiach i jak wygląda taki egzamin (nie jest prosty - od razu ostrzegam), ale nie znam biednego doradcy podatkowego Wszyscy jeżdżą takimi samochodami, na które z mężem nigdy nie będziemy w stanie zarobić... ale jak ktoś jest dobry w tym co robi, to nie ma się dziwić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach