Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arturroo

Sposób na ciemniejsze włosy ?

Polecane posty

Gość arturroo

Czy znacie jakiś sposób na to żeby włosy stały się bardziej ciemne ? Innymi słowy czy jest jakiś sposób (oprócz farbowania) żeby nadać włosą nieco ciemniejsza barwę ?

Gość woda mineralnam
płukanie w szałwii henna płukanki z kory dębu

Gość arturroo
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem - płukanie głowy samą wodą mineralną czy też wodą mineralną pomieszaną z szałwią czy też henną lub korą dębu ?

Gość woda mineralnam
nie :D woda mineralna to nick z innego tematu ;) Zaparzasz 2-3 torebki szałwii i płukasz tym włosy po umyciu i spłukaniu czystą wodą. Z korą dębu tak samo. A henna to coś w rodzaju farby, kupujesz taki proszek i mieszasz go z wodą, nakladasz na włosy na godzinę lub dłużej, zależy jaki efekt chcesz uzyskać. Henna nie farbuje włosów tylko daje taki ciemny odcień, nie niszczy też włosów.

Gość woda mineralnam
płukanki z pokrzywy też ponoć przyciemniają włosy ;)

Gość arturroo
Aha rozumiem :) A jeśli chciałbym w niewielkim stopniu "przyciemnić" swoje włosy tak żeby efekt nie był z byt gwałtowny to co byś mi poleciła ? I jeszcze jedno czy wszystkie te trzy metody sa bezpieczne dla włosów oraz czy efekty jest widoczny tylko do czasu umycia włosow ? A i jeszcze jedno czy np gdy się spocę to czy wraz z potem nie zmyje mi się na przykład szałwia lub też kora z dębu ?

Gość woda mineralnam
na pewno te sposoby nie są szkodliwe dla włosów, wręcz przeciwnie, poprawiają ich kondycję. Jeśli chcesz delikatnie przyciemnić włosy to możesz płukać w szałwii, korze dębu czy też w pokrzywie ale nie od razu będzie efekt, musisz robić to systematycznie i dosyć długo. Nie jest to efekt krótkotrwały. Jeśli chodzi o hennę to również możesz uzyskać efekt delikatnie przyciemnionych włosów, zależy ile będziesz ją trzymał na głowie, z tym że henna schodzi po miesiącu.

Gość woda mineralnam
i henna przyciemni Ci włosy za pierwszym razem

Gość arturroo
Dziekuje Ci za wszystkie rady. Chyba zdecyduje się na tą szałwie zobaczymy co z tego wyjdzie :) Tylko jak się za to zabrać ?

Gość i nie ma mocni
A mnie interesuje plukanie włosów korą dębu ? Tylko jak to robić ?

Gość doska1240
Czy po wypłukaniu włosów ( w moim przypadku korą debu ) zmyć ją z głowy czy zostawić ? I czy odrastające włosy będą w starym kolorze czy może też będą przyciemnione ?

Gość Doska1240
Halo !? JEst tu ktoś ? Możecie odpowiedzieć mi na pytanie jak dokładnie wygląda proces mycia głowy korą dębu ? Czy mam ją wylać na ręce tak jak szampon i szkorować nią włosy ? Czy po takim umyciu całkowicie wypłukać włosy z kory dębu czy też może pozostawić ją na włosach ?

Gość kkammmiolw
ziołowe mieszanki sa dobre, ale działają dość słabo. Ja polecam olejek rycynowy (w aptece od 2-5zł), zwilżasz lekko włosy, wlewasz na ręce troche olejku, rozcierasz na rękach a potem we włosy i trzymasz tak długo jak się da. Ja robiłam sobie systematycznie takie odżywki co sobotę i tak chodziłam cały dzień. Włosy stały się nie tylko mocne i bardziej gęste, ale i duzo ciemniejsze (z ciuemnego blondu kolor przeszedł w bardzo, bardzo ciemny blond, stałam się szatynką hehe ) i ta szałwią czy korą dębu się nie myje włosów tylko płucze po umyciu

Gość krokiet pokiet
dokładnie szałwia , pokrzywa , kora dęby. Wywar z łupin cebuli, jeśli ktoś chce mieć kasztanowe refleksy przy ciemnych włosach lub rudawe przy jaśniejszych. Dobre też są szampony specjalnie do ciemnych włosów. Mają ciemną barwe i zawierają wyciągi ,które na pewno włosy przyciemnią

Gość Doska1240
Ok dziekuje za odpowiedz. Czyli podsumowujac myje włosy najpierw szamponem , nastepnie oblewam jest np. korą dębu. Następnie masuje nim włosy po czym ją spłukuje tak ? Sory ze tak głupio się dopytuje ale chce sie upewnić czy dobrze to zrobie.

Gość olejek rycynowy
A co jeśli chodzi o olejek rycynowy ?

Gość WhiteShadow
nie sądze zeby olejek rycynowy przyciemnil wlosy ...moze co najwyzej tak delikatnie...Moze znacie dziewczyny sposob ktory przyciemnia np o 2 ,3 tony??Oczywiscie farby odpadaja....

Gość podbijaczek
Podbijam WhiteShadow

Gość miskaaaaaaaaaaaaa
ale ja nie moge jednego zrozumiec. wlosy mam plukac tym naparem czyli mam wylac na wlosy poczekac ze 2 minutki i splukac woda czy nie splukiwac. lub wlas do miski ten napar i zamoczyc tam wlosy i trzymac je w tym wywarze wpozniej splukac woda czy jak???

Gość też już nic nie wiem
Mam ten sam problem .generalnie ciemne włosy które w blasku słońca wyglądają jak rude ;/ Myśle że wszyscy tu bylibyśmy wdzięczni gdyby ktoś byłby tak miły i napisał krok po kroku jak wygląda ten cały "proces" oraz polecił najskuteczniejszą metode. Z góry dziękuje

Gość gość
up