Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

benzyna

brudne uszy

Polecane posty

Mam problem gdyż cały czas brudzą mi się uszy. Muszę je czyścić prawie codziennie!! bylam u laryngologa ale nic mi konkretnego nie powiedział. Czy ktoś z was ma podobny problem lub wie jak się z tym uporać? piszcie proszę!

Gość maciejka235
jak sądzę mówiąc brudzące się uszy masz na myśli gromadząca się w uszach woskowinę. Jeśli tak to sposobem na to jest używanie specjalnie przeznaczonych do higieny uszu kropli - acerumen. możesz je zakupić w aptece bez recepty. Rozpuszczają woskowinę i zapobiegają jej gromadzeniu. Lekarz laryngolog polecił mi je przy okazji problemów z uszami u mojej córki. Daj znać czy dobrze Cię zrozumiałam.

Gość gość
Ostatnio przeszłam dietę dr Dąbrowskiej i przestały mi się brudzić uszy, a brudziły się strasznie, codziennie brązowo... Nie wiem dlaczego, ale dieta miała tu duży wpływ. Dodam jeszcze, że po diecie przestały mi się przetłuszczać włosy - mogłam je myć RAZ na tydzień, wcześniej taki luksus miałam w dzieciństwie. Obecnie gdy wróciłam do normalnego jedzenia (choć i tak jem świadomiej), to znów wrócił kłopot z włosami i uszami. Czyli to co jemy, ma wpływ :)