Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szukam ale nie znajduje

Szukam pracy za granica

Polecane posty

Gość Szukam ale nie znajduje

najlepiej u polakow . Zycie mnie boli, musze stad uciekac . W maju mam mature ktorej nie zdam ... Pasowaloby najlepiej od czerwca, macie jakies namiary ?

Gość co ci to da że przyjedziesz
dp pracy za granicę, uciekasz przed samym/ą sobą. Nie chce ci się uczyć, to gdzie chcesz sie pchac. Myślisz, że życie za granicą to bajka i wszyscy mieszkają tu jak Carringtonowie w pałacach z basenami i mają 20 murzynów co za nich robi??? Pokonaj swoje lenistwo najpierw, ogarnij się, jak zatudnisz się u Polaków, to bedziesz miała jak w Polsce, oszukają cię, wykręcą, za groszę, a może za darmo, a ty nie znając jęzka obcego nawet nie będziesz mieć jak się poskarżyc, bo komu, jak ani me ani be w obcym języku. JESTEŚ LEŃ i tyle, myślisz, że wszystko bez wysiłku przychodzi? Za granicą jest teraz kryzys, tubylcy tracą pracę i za to, że ją tracą, bądź w tej której sa obwiniają nas Polaków, że musza cięzko pracować, ogólnie zaczynają nas nienawidzieć, klasa robotnicza nam daje już to odczuc, klasa "lepiej wykształcona" poprostu lepiej to maskuje, co jeszcze niewielu Polaków, zachwyconych Zachodem, bądź nie rozumiejących dobrze angielskiego... Do czego chcesz przyjechac? Myślisz, że Zachód to cywilizacja? To dno, które się samo pogrąża, tylko Polakom w Polsce rząd, którzy ciągnie kasę dla siebie ie swoich rodzin wciska kit, jaki to zachód jest rozwinięty, jacy to my jesteśmy zacofani, jacy źli, niewykształceni. Tutaj już praca się kończy, kryzys, myślisz, że nawet jak jakimś cudem zdobędziesz pracę, to dasz w niej radę. Będziesz emigrantem, tanią siłą roboczą, która póki siedzi cicho i pracuje cięzko za marny grosz, to jest tolerowana, gdy przyjdzie kiedyś dzień, w którym będziesz chciała dopominac się o więcej, o lepsze, równiejsze traktowanie, o wyższy zarobek, o lepsze, godniejsze zycie, poczujesz, za kogo cię mają. Lepiej zdaj maturę, postaraj się, ucz się ile sił, a potem pracuj, chciażby za marny grosz, ale w Polsce, nie daj się tylko wrobic w zakładanie rodziny, rodzenie dzieci, bo będziesz zgubiony/a, bo jak przyjedziesz za granicę z takim nastawieniem jakie teraz masz , to popełnisz samobójstwo... Życie za granicą to nie bajka, skończył się szybki, łatwy zarobek.

Gość fulllllll
ja mieszkam w UK i tez szukam pracy,

Gość Laurka23
nie doluj sie na pewno zdasz, poczekaj jeszcze na wyniki!!:)

Gość szukam ale nie znajduje
nie zdam, to j0z jest przesadzone, no moze jedynie polski ustny. Ale rzeczywiscie pomyslalam chwile nad praca w Polsce, i to nie jest takie glupie, oczywiscie najpierw trzeba sobie robote znalezc, i oczywiscie nie tutaj gdzie teraz jestem . Tutaj nie mam zycia, musze sie uwolnic z tego bagna .

Gość Lukas77
Jak jestes młody to się nie zastanawiaj. W Polsce niczego się nie dorobisz

Gość Maciek_SWE
Lukas77 "ona jest kobieta" :) A jakie to bagno masz w PL?

Gość Ndia23
a znasz jakis jezyk obcy? jakie bagno masz w polsce?