Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona939

dziwna błonka

Polecane posty

Gość zielona939

Witam. W zwązku z tym iż mam pewien krępujący problem ośmieliłam się zamieścić taki temat. Mianowicie od jakiegoś roku wspołżyję regularnie ze swoim partnerem jednak zauważyłam pewną błonkę tuż przy wejściu do pochwy tak, że nawet da się ją schwytać w palce i \"wywinąć\" na zewnątrz. Ułozona jest w ten sposób że tworzą się przez nią jakby dwie dziurki w pochwie z czego jedna jest brdzo mala. Czy to możliwe że to blona dziewicza? za pierwszym razem miałam krwawienie i to dosyć obfite. Chcialam poznać Waszą opinię zanim wybiorę się do ginekologa (jeszcze nigdy nie byłam-wiem-żenada) A może to normalne jest?? z góry dziękuję za wszelkie sensowne odpowiedzi.

mi sie wydaje że to raczej normalne nie bedzie...wybierz sie do lekarza bo jeszcze wyniknie z tego coś poważnego....

Gość lena108
Mi się rownież wydaje że to raczej nie występuje , u mnie napewno nie, ale możesz napisać czy miałaś ją zawsze czy pojawiła się jakiś czas temu?

Gość studentka położnictwa
wg mnie to może byc błona dziewicza. gdyż każda z nas ma inną, mniej lub bardziej elastyczną. Osobiście spotkałam się z czymś takim w szpitalu. Dziewczyna miała własnie cos takiego, w przedsionku pochwy miała jakgdyby elastyczną przegródkę właśnie z takiej błonki. utrudniało jej to stosunek płciowy. Zabieg polegał na usunięciu blonki, jest to zabieg kosmetyczny. Tuż po zabiegu dziewczyna wróciłam do domu.

Gość zielona_939
tak mam to raczej od zawsze-bynajmniej na pewno jakieś ponad 5 lat-wtedy to zaczelam używac tamponów i przy wyjmowaniu wlaśnie "zahaczałam" o tę błonkę... Studentko połóżnictwa dziękuję Ci za odpowiedz (reszcie również) z tymże teraz wygląda na to że miałam dwa rodzaje blon dziewiczych z czego jeden pozostał tak...? no nic... do lekarza trzeba mi iść :( a boję się... ale dobrze wiedzieć że nie jestem jakimś wynalazkiem-że takie przypadki się zdarzają:)

Gość studentka położnictwa
niczym się nie przejmuj, to nic takiego:)

Gość przykro miii
tez tak miala. ale potem rozchodzila sie..ze sie tak wyraze. Jesli nie rpzeszkadza Ci we wspolzyciu, to daj jej spokoj:)

Gość halibutka
studentko połoznictwa, mam takie pytanie tylko troche z innej beczki. Czy orientujesz się jaki czas po zaplodnieniu moze wystepowac plamienie implantacyjne? Bo z tego co czytalam to ok 7 dni po, ..ale jest mozliwe ze 3 dni po domniemanym zaplodnieniu moglo takie cos miec miejsce, czy to raczej objaw czego innego?

Gość zielona 939
hehe widzę że studentka położnictwa pilnie potrzebowana:) co do rozchodzenia...-nie wiem jak to mam rozumieć do końca.. a co do wspołżycia to jest różnie-czasem jest spoko a czasem włąsnie czuję że coś jest nie tak i że penis zahaczył się o tę nieszczęsną błonę i trzeba wejść jeszcze raz... ale żenada-jak pech to pech. I do lekarza trzeba iść...;/