Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość probujaca_zapoczatkowac

chce zaczac robic tpisy

Polecane posty

Gość probujaca_zapoczatkowac

chcialabym zaczac robic tipsy tylko troche sie boje;/ bylam kilka razy u jednej dziewczyny na tipsach i ja tez chcialabym zaczac robic tipsy obserwuje ja za kazdym razem jak ona wszytsko po kolei robi tylko kazdy wie ze z samego patrzenia sie nie naucze;/ chcialabym abyscie mi jakos pomogly opisaly jak to jest i wogole bo nie chcialabym spoierniczyc tego wszytskiego za pierwszym boje sie ze zrobie cos z plytka tej osoby ktorej bede robila przepiluje plytke allbo cos w tym stylu ;)) a te osoby ktore nie chca pisac co i jak niech najlepiej wogole nic nie pisza .. bo one beda chcialy mnie zniechecic.. jeszcze nic nie kupowalam do tego ale widzialam fajna lampe za 55 zl na allegro calkiem spoko.. tylko nie piszcie nic o kursach bo na kurs \mnie nie stac

Gość Kasior.
Z góry mówię, że robienia tipsów metodą żelową wcale nie jest taka prosta. Po pierwsze musisz mieć dobre żele a one trochę kosztują, tzn chodzi mi o to, żeby nie kupować tych tanich (można nieźle sobie płytkę paznokcia poniszczyć). Polecam rzeczy z tej firmy http://www.neonail.pl Po drugie najlepiej gdyby lampa miała przynajmniej 2 żarówki. Wtedy paznokcie będą lepiej schnąć i powietrze pod żel się nie dostanie. Jeżeli chodzi o samo robienie tipsów to przede wszystkim musisz się uzbroić w cierpliwość. Wiadomo, że na początku tipsy mogą Ci nie wychodzić ale tym się nie przejmuj, po prostu musisz nabrać wpraw, a jeśli chcesz ściągę jak powinno się je robić to napisz na mój e-mail. pozdrawiam.!:)

Gość fiotelowa
Ja polecam ibd lub sun flower ewentualnie silcare ale tylko trójfazową linię perfekt. IBD jest najwyższej jakosci marka jednak koszt takich żeli jest dość wysoki. Silcare i sun flower są to produkty dobrej jakości, o przyzwoitym, bezpiecznym dla skóry i paznokci składzie. Na początek polecam żele gęste i śreniogęste. Unikniesz w ten sposób problemów z zalewaniem skórek a tym samym zapowietrzania sie paznokci. Co do pilników narazie nie kupuj tych o ostrej gradacji. Kup sobie kilka polerek i przynajmniej 40 pilników np 20 typu banan i 20 prostych. Bananami przypiłowujesz mase przy skórkach a prostymi nadajesz kształt boczkom. Co do robienia paznokci... Najpierw musisz zadbać o dezynfekcję i zasady odpowiedniej sterylizacji. Jesli chcesz robić paznokietki w domu kup sobie małej pojemności skinsept pur firmy ecolab, możesz nim dezynfekowac zarówno dłonie swoje i klientek oraz podstawowe narzędzia. Ważne jest to że przez pierwsza fazę robienia paznokci pilnika nie chwytasz doń. Ta faza to przygotowanie płytki do stylizacji, polega na zmatowieniu paznokci czyli czyli zdarcia 5 warstw nabłyszczających.Robisz to miękkim bloczkiem polerskim. Ja najbardziej lubie niebieskie z silcare. ale to raczej bez różnicy Usuwasz opiłki pędzelkiem lub szczoteczką (może byc to zwykła szczoteczka do paznokietków za 2 zł z TESCO). dalej ponownie pryskasz odtłuszczaczem czyli skinsept purem lub jesli cie na to stać kup odtłuszczacz do płytki. Odsuwasz skórki i usuwasz je. Nie polecam płynu do zmiękczania skórek który posiada w swoim składzie olejki które moga byc przyczyną szybkiego zapowietrzania się masy. Naklejasz tipsa (przykładasz tipsa prostopadle do naturalnego wolnego brzegu i jedziesz delikatnie aż poczujesz że kieszonka zahaczy o wolny brzeg wtedy delikatnie kładziesz tipsa na płykę i dociskasz z boku )lub podklejasz formę. jesli pracujesz na tipsach polecam elastic clear z silcare lub tunelowe od dekorynki. Oszczędzi ci to zbyt długiej pracy z opracowaniem tipsa. Bierzesz małej gradacji pilniczek i lecitko niwelujesz wystający próg tipsa tak aby nie odznaczał sie on od paznokcia. Przy skórkach nakładasz cieniutką warstwę primera Nakladasz pierwszą wasrtwe żelu. W systemie trójfazowym będzie to bonder lub spolszczony żel gruntujący, w jedno fazowym od razu tym żelem, musi być ona cieniutka by nie narazic klientkę na pieczenie pod wpływem ściagania się masy. W lampie trzymasz jeden cykl zaproponowany przez producenta zazwyczaj przy żelach clear jest to od 2 do 4 minut. I tutaj są dwie drogi w zaleznosci co chcesz robić jeśli chcesz french to dajesz białą końcówkę. Możesz to zrobic dwoma pędzelkami jednym nakładasz biały żel, drugim- musi być czysty przecierasz linię od lewej doprawej lub gdy jesteś leworęczna od prawej do lewej. Jednym pociągnięciem. Zabieg wysmuklający nawet najszerszą płytkę to mocne usmiechnięcie french niech to będzie usmiech typu banan a nie subtelna monaliza. Do lampy na dwa cykle French z cowerem. Najpierw nakładasz cover na płytkę zostawiając miejsce na biała końcówkę zewnętrzną linię usmiechu czy koniec covera przecierasz czystym pilnikiem i njesli ma on duzo pigmentu dajesz do lampy na dwa cykle jeśli jest to tylko pink french to na jedną. Uzupełniasz wolne miejsce białym żelem. Możesz to zrobić sondą lub cienkim pędzelkiem. Ozdoby. dajesz cienką warstwę żelu i nakładasz wzór z ozdób wkładasz do lampy. na 2 do 3 minut Dalej nastepuje budowanie paznokcia. Nabierasz kulkę żelu na pędzel i kładziesz go mniej więcej na środku paznokcia i rozcierasz go delikatnie tak aby w miejsc stresu nadal pozostało więcej materiału. W ten sposób paznokietki będa mniej skłonne do urazów mechanicznych. Wkładasz do lampki na 3 minuty. Wyciągasz, przemywasz cleanerem i nadajesz kształt paznokciowi. Jesli wykonywałaś french boki musisz spiować na kształt trumienki lub inaczej trapezu. Biały poszerza końcówkę co powoduje brzydki efekt sukienek. Jesli nie robiłaś frencha tylko np cieniowane brokaty wystarczy że dopilnujesz aby boki przedłuzki szły zgodnie z bokami naturalnego paznokcia. Przy skórkach jakjuz napisałam operujesz bananem lub półksięzycem wykonując pół okragłe ruchy. Miejsce przy wałach nazywane jest linią włosa wałów i nie można pozwolić by w tym miescu był schodek z żelu. Masa i paznokieć muszą idealnie i niedostrzegalnie sie łączyć. Potem piłujesz powierzchnię paznokcia ale tak by nie ingerować w sam punkt stresu. Robisz to zmieniając kont nachylenia pilnika od jego boków aż do środka. Usuwasz resztki opiłków i dajesz cieniutką warstwe nabłyszczającą. Dajesz na jeden cykl do lampy. I tutaj znów następuje rozdroże a wszystko zalezy od tego jaki masz żel jednofazówki oraz niektóre żele nabłyszcające wydzielają warstwe dyspersyjną dotknij po wyciagnięciu z lampki paluszkiem i sprawdz czy sie lepi. Jesli tak przemywasz cleanerem. Jesli paznokietki są suche znaczy że twój sealer takiej warstwy nie wydziela i pazurki skończone. Smarujesz i wcierasz oliwke w skórki Na ta cienką

Gość probojaca_zapoczatkowac
dzieki:)) a mogłaby ktoras jeszcze napisac ile mam szykowac kasy na poczatek zeby kupic to wszystko.. ;) z gory dzieki..:: jak ktos ma jeszcze jakies rady to napewno mi sie przydadza.. ;))

Gość fiotelowa
Kochana to wszystko zalezy od tego gdzie będziesz kupywać, jakiej pojemności zele, jaka lampa- ja polecam 36 w z czterema żarówkami. Ja proponuje taki zestaw: Żele trójfazowe (bonder do problemowej płytki, budujący super gęsty i piekny sealer UV nie pozostawiający warstwy dyspersyjnej): http://silcare.pl/produkt/2425 teraz w promocji taki zestaw kosztuje 133 zł Żel jednofazowy: Galareta http://silcare.pl/produkt/1917 30g produktu kosztuje 49,50 Zel french z sun flower: http://www.allegro.pl/item609745136_bialy_french_7g_sunflower_wysylka_patyczek_grati.html 7g 27,17 Zel cover z sun flower (ja go uwielbiam zamaskuje nawet tipsa french i czerwony żel:P http://www.allegro.pl/item610554191_sun_flower_kamuflaz_roz_7g_wysylka_gratis.html 23,80 Tipsy elastyczne clear http://silcare.pl/produkt/2045 500 szt 46 zł primer np z silcare jest dobry i nie drogi: http://silcare.pl/produkt/2402 10,50 Lampa uv, ta jest fajna ma 36w cztery żarówki i timer znacznie ułatwiający pilnowanie czasu. http://www.allegro.pl/item606869009_lampa_uv_36w_lux_120_180_wysuwana_polka.html 99 zł Spirytus salicylowy około 20 zł Pędzelki przynajmniej 2 około 40 zł Jesli chcesz równiez zakupic troche ozdób musisz przeznaczyć około 400- 500 zł.