Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o0okasia273o0o

Wycieczka autobusowa, a złamanie nogi.

Polecane posty

Witam. W poniedziałek miałam jechać na jedniodniową wycieczkę autokarową (również, przez wypadek autobusu mam teraz złamane udo) Od strony psychicznej jestem dobrze przygotowana, nie boję się jechać. Niestety, nie umiem jeszcze poprawnie chodzić, na tyle, aby dać radę chodzić bez kuli. Nogę mam dobrze rozćwiczoną i nie ma problemu z bólem lub ze zmęczeniem, jeśli chodzi o długie chodzenie. Mam w nodzę pręt i dwie śruby, czy taka wycieczka jest w jakiś sposób niebezpieczeństwem? Chodzi mi o to, czy takie druty np. przy hamowaniu, gdy trochę uderzę kolanem nie połamią się lub coś podobnego? Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam, Kasia.

wydaje mi się, że jest niebezpieczna, nie ze względu nawet na możliwe urazy mechaniczne, ale krążeniowe. Od pozycji siedzącej przez dłuższy czas noga może spuchnąć, może pojawić się zapalenie żyły, jeśli wszysiko nie jest jeszcze w pełni sprawne. Tak myślę, ale nie jestem lekarzem. Jeśli jazda autobusem trwałaby dłużej niż 2, 3 godziny, to bym nie jechał