Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gonzallo

cc z powodu braku postępu porodu-czy czeka mnie powtórka przy 2im dziecku?

Polecane posty

za 1,5 mies.mam termin porodu.Pierwszy zakończył się cięciem bo mimo max.rozwarcia nie nastapiły skurcze parte a dziecku spadało tętno.Czy ktoraś z Was ma podobne doświadczenie z drugim porodem?Lekarz daje mi szanse 50 na 50.A ja się zastanawiam-czy to był przypadek czy ja mam jakiś defekt,który uniemożliwi mi poród naturalny...

trudno powiedziec wszystko okaze sie podczas porodu ale z tego co zauwazylam prawie nigdy nie zdarzaja sie takie same porody moj pierwszy porod byl dlugi, ciagle spadki akcji porodowej, wlewano we mnie litry oksytocyny,podawano czopki,zele i inne cuda co prawda mialam parte ale ich wogole nie czulam, polozne musialy mi mowic kiedy mam przec przed drugim porodem mialam podobne mysli i nastawienie i co sie okazalo? porod w 4 godziny, akcja super sprawna, 2 parcia i po wszystkim :) wiec glowa do gory!

Gość pu pu
gonzallo - tzn. u ciebie w ogóle nie zeszła główka dziecka? Ja też tak miałam za pierwszym razem, jestem niska a dziecko miało 3800. Za drugim razem było identycznie, też nie urodziłam.

pu pu-nie, głowka nie zeszła.W karcie wypisowej mam napisane-brak postępu akcji porodowej w II fazie porodu.Mialam 10cm rozwarcia i połozne krzyczały,ze mam przec a ja nie wiedziałam jak to zrobic bo nie czułam takiej potrzeby(a podobno sam organizm podpowiada jak wypchnąć dziecko).