Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rekiby ogladam

29tc i 13kg na plusie - to dużo czy akurat?

Polecane posty

Gość rekiby ogladam

:(

ja mam tak samo i nie wydaje mi sie to jakas ogromna iloscia..tym bardziej ze nie wygladam grubo..wszystko w brzuszek poszlo.:) ani nie jem duzo ..wiec moze malenstwo bedzie ogromne:)

Gość rekiby ogladam
imili86, dzięki, bo już się maksymalnie zdążyłam zdołować.... :(((

Gość ja jestem 33tc
ja jestem po 33 tc i 9,5 jg na plusie musle ze do konca ciazy bedzie max 13 wszystko zalezy od budowy ciała, genów i urody :)

Gość rekiby ogladam
no ale ja pytam czy to duzo a nie od czego zalezy :( wiem, ze zazwytczaj kobiety tyja mniej niz ja :( przed ciaza mialam niedowage - moze to dlatego? :(

oj a ja sie spotykałam zazwyczaj z osobami co tył o wiele wiecej w ciazy niz 13 kg..i uwierz badz nie ale po porodzie bardzo szybko to zrzucaly..takze nie martw sie juz duzo nie zostało:)

Gość ja jestem 33tc
Nie martw sie ! zwłaszcza jak miałas niedowage to dobrze że nabierasz ciałka i dla Ciebie i dla dziecka :) ja licze że po porodzie zostanie mi choć 2 kg , nie wiem jak Ty chesz ale najwazniejsze że maleństwo zdrowe!

Gość jurata26
chyba dużo - mam podobnie, bo 14kg :(

Gość Jestem w 28tc
jak na razie mam na plucie 2kg. To jest moja druga ciąża. W pierwszej przytyłam w sumie 7kg. Nie piszę, żeby was zdołować bo po porodzie zrzuciłam jeszcze w szpitalu wszystko ale w czasie karmienia piersią za to przytyłam 10kg. Tak więc kobietki, nie stresujcie się :-) Jedne kobiety tyją po 30kg i zrzucają w czasie karmienia. Inne, jak np. ja w ciąży prawie nie tyją za to karmiąc piersią bardzo dużo :-D

Gość jurata26
i tak zdołowałas........... :(( zazdroszcze

Gość a któraś jeszcze ma tak dużo
Czy reszta to same szczesciary z max 5kg? :)

Gość a umnie jest.....
37 tydzień skończony i póki co 13 kg na plusie. Też wydaje mi się dużo. Tyłam najwięcej do 33 tygodnia. Czy to dużo u Ciebie? no nie mało, ale... jak mówisz, byłaś bardzo szczupła więc raczej w sam raz. Podobno szczupłe osoby przybierają w ciąży więcej. Nie martw się, na pewno schudniesz :)

Gość a któraś jeszcze ma tak dużo
13 kg na całą ciążę - rewelka......! :)

Gość ja jestem w 36tc
i mam 12kg na plusie, wazylam 52 przed ciaza

wszystko zależy od wagi startowejjesli jest mała waga startowa, to można więcej przybraćjeśli Autorko jednak borykasz się z krągłościami, to radzę od teraz zwracać większą uwagę na to, co jesz bo ani się obejrzysz a stuknie Ci + 25

moja waga startowa to 49kg, teraz jestem w 27tc i mam 10 kg na plusie. Wszystko poszło w brzuszek, więc nie wydaje mi się to dużo, a już wolę przybierać na wadze niż ją tracić i martwić się czy wszystko jest ok.

Gość ja jestem w 33tc
kocur masz racje i tak w brzuszek idzie wiec lepiej niech rosnie niz spada bo przy takich suucharkach jak my to ;) ja przed ciaza przytyłam 2 kg specjalnie i startowałam z 50 kg na 160cm, teraz 9,5 nadal i ponoc w 8 miesiacu juz sie tak nie tyje, dziecko w normie i brzuch tez na 33tc 32cm wiec srodek normy :)

Gość 30tc i 4 dni - waga 85 kg
Ja jestem w połowie 30tc i mam już 8,5 kg na plusie z czego większość to 6 miesiąc ciąży w czasie którego przytyłam chyba z 5 kg jak nic, mimo ze nie zmieniłam diety ani aktywności - po prostu waga skoczyła i nie miałam na to wpływu. Od początku 7 miesiąca (czyli 2,5 tyg) przytyłam 1 kg wiec książkowo waga rośnie o 0.5 kg na tydzień - mam nadzieje jednak ze teraz trochę przystopuje bo coraz mi ciężej zwłaszcza ze zaczynam od wagi 73 kg wiec nie malej choć przy moim wzroście ciagle na szczęście w normie było i nie wyglądąłam źle. Chciałam sie zmieścić w 10 kg do końca ale jako ze zostało mi do tego pułapu 1.5 kg to raczej wątpię żeby sie udało :) No coz po porodzie trzeba będzie sie namęczyć zeby to zgubić -nie ma rady ale teraz w sumie najważniejsze żeby dziecko było zdrowe i nie brakowało mu białka, żelaza, wartościowych tłuszczy oraz wapnia do budowy kosteczek i mózgu które sie intensywnie rozwiają i jak mu tego nie dostarczymy to pociągnie z nas a wtedy może sie to dość paskudnie odbić na naszym zdrowiu i zębach a ja tego wole uniknąć bo później proteza czy leczenie próchnicy mi sie nie uśmiechają - schudnąć jednak łatwiej :)

Nie martw się, moja koleżanka w ciąży przytyła 33 kg, a druga 40 kg! Poważnie! Ja będąc w 20 tygodniu miałam tylko 1 kg więcej, teraz jestem w 23 i nawet nie wiem, ile ważę. Idę dziś do lekarza, to się dowiem ;]