Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adriana13

TTTS ciąża bliźniacza ratunku!!!!

Polecane posty

Gość adriana13
dobry wieczor w koncu znalazlam post dla siebie dziewczynki ratujcie mnie!!!! jestem w ciazy blizniaczej jednojajowej dwukosmokowej mam miec 2 dzieczynki lekarz podejrzewa TTTS nie wiem co robic do tej pory bylo wszystko ok jestem w 23 tc jedna niunia ma ( ta wieksza- 484 g) a druga mniejsza ( 383 g) tak poza tym jest wszystko ok narzady itd jest 100 g roznicy za 10 dni mam powtorzyc usg i zobaczymy co dalej najprawdopodomniej bede miec zabieg w łodzi lub w gdańsku czy wasze dzieciaczki miały czy mają TTTS ???? czy ktoras bez zadnego zabiegu donosila z TTTS ciaze do konca podkreslam ze jak na te tygodnie a jest wagowo tydzien roznicy miedzy nimi sa duze ja na swoj wiek plodowy sprawdzalam w necie ,a przeciez jak bliznieta sie rodza to jest miedzy nimi roznica prawda??? pomozcie blagam ;( 21:25 [zgłoś do usunięcia] adriana13

Gość moc_moc
zawsze jedno dziecko jest większe a drugie mniejsze. To jest wynik ich rywalizacji w płodzie oraz tego że byś mogła nie dać rady przy porodzie. Jednak natura broni się sama. Życzę Ci dużo spokoju. Czekaj cierpliwie na badania, przecież lekarze się Wami zajmą. I pamiętaj, że tak jak Twój spokój się udziela dzieciom, taki Twoje nerwy. Więc głowa do góry. Pomiędzy moimi była różnica 60 g.

Gość adriana13
dziekuje za slowa otuchy ;(

Gość adriana13
:(

Gość adriana13
;(

Gość ja czegos tu nie rozumiem
i wydaje mi sie, ze lekarz niepotrzebnie zasial w tobie niepokoj! TTTS wystepuje w ciazach blizniaczych, ale jednokosmowkowych, a nie w wielokosmowkowych, a ty napisalas, ze twoja ciaza to ciaza jednojajowa dwukosmowkowa, tak? Wiec w zasadzie TTTS u ciebie nie jest mozliwy, a po prostu jest to normalne, ze dzieci podczas ciaz mnogich rozwiaja sie roznie i jedne sa zawsze wieksze, a drugie mniejsze... http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_przetoczenia_krwi_mi%C4%99dzy_p%C5%82odami

Gość adriana13
jestem w ciazy jednokosmokowej-dwuowodniowej