Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kigoe

jaki jest w przybliżeniu koszt wesela na ok 100 os?

Polecane posty

Gość kigoe

wie ktoś może?

Gość czarna koala
zależy gdzie , w jakim rejonie, w jakim miescie/wsi, w jakim lokalu, ale najmarniej 30.000 jak sądzę.

Gość okularnica....
zależy czy w restauracji czy ze swoją kucharką; różnica moze byc nawet w granicach 10 tyś; My mamy na 150 ze swoja kucharką i cały ślub i wesele wyniesie gdzies ok 25 tys, ale kombinujemy jak się da, żeby było taniej.

To zależy od wielu,wielu czynników. Dla mnie wynajęcie sali i dobrej,sprawdzonej kucharki było zdecydowanie taniej.Kolejna sprawa wiedziałam że goście będą syci(będąc na weselu gdzie kucharka gotowała to zawsze byłam pełna) w restauracji drożej i zawsze byłam głodna :P. Ciasta piekła mi ciotka-dobry cukiernik więc to zdecydowanie taniej niż kupno w cukierni! My salę dekorowaliśmy sami tak było zdecydowanie taniej niż wynajęcie firmy. Obrączki mamy proste,tanie bo nie lubie biżuterii na paluchach :) Jeśli owoce,napoje,alkohol jest waszym zakresie lepiej kupić w hurtowni bo tak taniej. Zamiast kupować suknię za przeszło trzy tysiące a potem sprzedać za 500 zł lub żeby leżała żółta w szafie to nie ma moim zdaniem sensu.Lepiej wypożyczyć. Dużo jeszcze można wymieniać :)

Gość aann////
Ja robie na ok 100os, płace 150 od talerzyka=15000 zespół-2700 fotograf-600 kamerzysta-1200 alkohol-4000 samochód-1800 Czyli razem wyjdzie ok 25 000

od 20 do 50 tys, zależy co zrobisz i gdzie. Hotel kilkugwiazdkowy weźmie ok 18.000 za przyjęcie, sala w remizie + jedzenie i kucharki wyniesie połowę z tej kwoty. Można kupić suknię za 300 zł , można i za 5 tys; Zespół jest od 1500 do 4000 zł. Jak masz rodzinę z daleka to dochodzi koszt noclegów albo nocowanie ich za darmo po rodzinie. Ja liczę 45 tys na 110 osób; jest to wariant raczej rozrzutny.

Gość do aann/
moja droga... to co wyliczylas to TYLKO podstwy:) niestety do tej kwoty proponuje dodac od 15-20 tys:)

Gość oddy
suknia 1600 garnitur 1500 buty 200 kwiatki 1000 (kościół, wiązanka, sala) dekoracje sali 300 sala 400 zespół 1600 obsługa kuchenna (kucharki, pomoce, kelnerki) 2500 film 1000 zdjęcia 300 ciasta i tort 2500 organista 200 ministranci 100 ksiądz 500 zapowiedzi 100 nauki 100 usc 100 obrączki 1000 zaproszenia 100 bus 500 wódka 4000 jedzenie 4000 napoje 2500 szampan 300 wino 500 pierdoły 500 podziękowania 500 fryzjer 100 dodatki do sukni 300 Wychodzi jakieś 28 300 przy czym jest to taki pesymistyczny wariant; wesele na jakieś 150 osób; jeden dzień

Gość aann//
A co ja jeszcze niby mam dodac za 15000????????? Nie doliczyłam obrączek i sukni. Ale obraczki wyniosa mnie jakies 300 bo mamy swoje złoto i robimy je po znajomosci. Tak samo z suknia slubną. Nie mam zamiaru jej kupowac za 4000.

Gość aann//
jesli chodzi o dkoracje koscioła to robi to moja siostra

Gość aann//
noclegów dla gosci nie potrzebuje, ciasta i tort są juz wliczone w cene, poprawin nie robie

Gość Mamjuzdosc
nas na 110 osób wyjdzie 40tys z ubraniami i obraczkami i wszystki juz chyba co trzeba. Jestem ze śląska. Zależy jak wybierzesz - jaka sala jaka wrsja menu, zespół fotograf suknia - rozpietość cen jest ogromna ale ogólnie sporo wszystko kosztuje......na niektórych rzezcach da sie oszczedzic na innych nie za bardzo

Gość sdfsdf
na 120osob planujemy wydac 40tys zl.ok20 osob nie bedzie :) bez poprawin.

Gość Mamjuzdosc
aha i bez poprawin oczywiscie :)