Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jnd

Dzień Dobry TVN - Miłość

Polecane posty

Gość jnd

Jak ktoś ogląda to co o tym myślicie ?? Miłość może trwać maksymalnie 4 lata... Powiem Wam, że coś w tym jest, znam kilka przykładów gdzie właśnie po 4 latach związki się rozpadły.... Co o tym myślicie ??

Gość bvjhbvjhbvjhfb
cholera, przegapiłam. A co po tych 4 latach jest w takim razie?

Gość jnd
Kończy się miłość i albo zostaje się razem już z jakiegoś przyzwyczajenia albo związek się rozpada

Gość tiki tiki ta
Bzdury.

Gość bvjhbvjhbvjhfb
hmm, no chyba coś w tym jest. Chociaz ja już jestem z facetem właśnie 4 lata i nadal miłośc istnieje i to wielka:) więc może jesteśmy wyjątkiem:)

Gość jnd
U mnie np. po 4 latach rozpadł się związek... ale wróciliśmy do siebie :)

Gość jnd
Hmm... ja się chyba z tym nie zgodzę, bo jak zauroczenie czy fascynacja może być tak silna...

Gość tiki tiki ta
Miłość jest uczuciem, które łączy w sobie pozostałe (zaufanie, troskę, przyjaźń, pożądanie, ...). Po co sobie na siłę wmawiać, że coś takiego nie istnieje? Chyba, że ktoś "przejechał się" kilka razy i próbuje to sobie jakoś uzasadnić.

Gość jnd
Zgadzam się z tiki tiki ta :D

Gość kapitolik
To niestety prawda. Związki z reguły najczęściej kończą się po 4 latach. Sam jestem przykładem, kiedy poczułem gorzki smak rozstania po 5 latach. A przykładów podobnych rozstań znam wiele. Dużo dzięki temu zrozumiałem ludzie opierają swoje związki na miłości, która prędzej czy później się kończy. Coraz bardziej zaczynam szanować ludzi, którzy postępują wręcz przeciwnie związek z przyjaźni, troski, zaufania. Kiedyś przeczytałem, że organizm człowieka uodparnia się na miłość po dłuższym okresie czasu. Trudno się z tym nie zgodzić. Choć w pewnym sensie przyzwyczajenie i brak tego podniecenia i motylków podczas spotkań można nazwać dojrzałą miłością.

Tzw. stan zakochania rzeczywiście trwa w większości przypadków najdłużej 3-4 lata. Po tym czasie euforia, motyle w brzuchu i maślane oczka znikają. Świadczyć może o tym dobitnie fakt, że największy procent rozwodów ma miejsce właśnie jakieś 4 lata po ślubie. Wtedy następuje zwykle pewnego rodzaju kryzys. Co nie znaczy, że po 4 latach związku ludzie przestają się kochać! Bo miłość, to nie tylko pożądanie. W dojrzałych związkach oznacz ona przywiązanie, przyjaźń, oparcie, zaufanie, kompromisy. Bardzo mało jest par, które przez cały swój związek odczuwają tę samą euforię, jak na początku, gdy dopiero się nawzajem poznawali. O ile takie pary istnieją w ogóle ;)

Gość alicja 2655
nie wierze z to za barzdo..............

Gość frelka18
Gdyby nie to, ze ludzie maja dzieci i bawia sie w rodzine, to wiekszosc zwiazkow nie przetrwalaby nawet 5 lat. W momencie kiedy rodzi sie dziecko, to milosc stopniowo jest zastepowana przywiazaniem, sentymentem, a dwoje ludzi staje sie przede wszystkim rodzicami, a nie kochankami.

Gość NiePsuj
JAAAAAAAAA PIEEEEEERDOOOOOOLEEEEEEEE

Gość kapitolik
Oczywiście, że nie kończy się miłość, ale ponieważ tak wiele związków kończy się po 3-4 latach to ludzie zaczynają uważać, że miłość to tylko maślane oczka, motylki, reakcje fizyczne. Ale czy istnieje prawdziwa miłość? Czy widzieliście kiedyś parę staruszków trzymających się za ręce spacerując po parku?

Widziałam kilkakrotnie. To piękny widok, szkoda tylko, że tak rzadko spotykany :(

Gość NiePsuj
TAM SKARB TWOJ GDZIE SERCE TWOJE. Mowi sie ze serce nie sluga, moze i nie sluga, ale rozum macie czy sprzedalyscie za miske zupy, a moze za glupie usmiechy Matki Boskiej SLDowskiej w TVN? Czy wy naprawde nic nie kumacie?

Gość NiePsuj
A człowiek pochodzi od małpy.