Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Judith28

twardy brzuch-czy to normalne?prosze o rade

Polecane posty

Gość Judith28

Drogie internautki! jestem w 19 tyg. ciazy ( to moja pierwsza ciaza) i od kilku dni zauwazylam, ze moj brzuh chwilami ekstremalnie twardnieje, czy to normalne? dziekuje z gory za porady!

Gość Judith28
jeszcze raz prosze o porade

Gość ja tez tak mialam poniewaz
rozrastajaca sie macica moze powodowac bezbolesne skurcze i twardnienie brzucha, ale najlepiej poradz sie lekarza, bo nie wiem w jakim stopniu brzuch tobie twardnieje, ile czasu trwa, czy ustepuje jesli sie polozysz, czy masz do tego bole czy inne objawy...dlatego mowie ci, skonsultuj sie najlepiej z lekarzem.

idź do lekarza i sprawdź czy wszystko ok- po co masz się stresować. Ja miałam podobne objawy, jak się okazało były wynikiem stresu i przedślubnej bieganiny- stres się skończył, bóle ustąpiły, a brzuch się zrobił normalny. Moja siostra miała podobnie, poszła do gin i musiała leżeć do końca ciąży. Także idź do lekarza i upewnij się ze wszystko w porządku. Pozdrawiam ciepło/

czesc:) Ja miałam takie objawy w 24 albo w 25 tygodniu ciazy pojechałam do gin i dala mi skierowanie do szpitala na KTG na szczescie nic groznego ale potem musiałam "lezec" do konca ciązy, przepisała mi cordafen a w ostatecznosci miałam brac fenoterol ale jakos go unikłam:) przez pierwsze 5 tygodni lezałam tylko do wc wstawałam a potem juz jak mi sie poprawiło po tym cordafenie to chodziłam na krótkie spacerki a na koniec 37 tygodnia to normalnie funkcjonowałam ale i tak nie miałam siły duzo chodzic bo wieeelki brzuch miałam:D i tak urodziłam tydzien po planowanym terminie zdrową i dużą córeczke! Życzę Ci powodzenia i skontaktowania sie ze swoim lekarzem.