Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleś ty głupia

KUPIŁAM DZISIAJ NOWY TERMOMETR I .....czy jest zepsuty?

Polecane posty

Gość Aleś ty głupia

jak mierzyłam temperature w ustach mialam 36.0, a jestem lekko przeziębiona, więc dlaczego ta temperatura jest taka niska. Na opakowaniu napisali że przy mierzeniu w ustach prawidlowa to 37...:-o Zepsuty jest? Moze powinnam go reklamowac????????

Gość Aleś ty głupia
wczesniej mialam tylko rtęciowe termometry i mierzyłam pod pachą!

Gość wichłacz
zmierz w cipsku

Gość jakiś kiepsski
poprostu osłabiona jesteś i masz nizsza temperaturę. a pod pacha sie nie da zmierzyc?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kurcze ja jaki termometr nie kupie to kazdy pokazuje nizsza temperature niz mam normalnie,moze daj komus innemu termometr zeby zmierzyl temperaturke?

Gość początkująca ania...
zawsze mierzyłam w buzi i było wszystko ok. NIe wiem, co jest...

Gość Aleś ty głupia
nie wiem, czy ten termometr jest zepsuty, czy w buzi rzeczywiście temperatura jest niższa...

a to chodzi o termometr elektroniczny? ja kiedyś dostałam taki w aptece za jakieś punkty, które miałam uzbierane - od początku pokazywał złą temperaturę (właśnie za niską) i w ogóle nie dało się go wykalibrować, dziadostwo takie, że szok. poleżał trochę, aż go w końcu wyrzuciłam, bo był bezużyteczny. raz na zawsze zapamiętałam, żeby nigdy nie kupować tego elektronicznego badziewia. termometr rtęciowy jest najpewniejszy i nie ma możliwości, żeby pokazywał złą temperaturę.

Gość Aleś ty głupia
Dalam za ten termometr 15 zl, kurcze... a mogę go reklamować w aptece? na podstawie paragonu???

Gość Aleś ty głupia
kiedyś gdzies przeczytalam w internecie, że jak mierzy sie w buzi to temperatura jest niższa, a na ulotce term. bylo napisane, że 37 to prawidlowa. No chyba, że ma na to wplyw moje niskie cisnienie, ale wątpie...:)

Gość zobacz jak sie mierzy temp
W zależności od miejsca, w którym mierzymy temperaturę, normy prawidłowej i nieprawidłowej ciepłoty ciała są różne. Gorączką nazwiemy więc temperaturę powyżej 37,5o Celsjusza mierzoną pod pachą lub w pachwinie, powyżej 37,8o mierzoną w ustach oraz powyżej 38o mierzoną w odbytnicy (najczęściej u niemowląt i dzieci). Stan między gorączką a temperaturą prawidłową (od 37 do 38o Celsjusza) nazywamy stanem podgorączkowym.

Gość Aleś ty głupia
a teraz zmierzylam 2 razy pod rząd i wyszlo raz 36.5, a drugi raz 36.4

Gość zobacz jak sie mierzy temp
no to jest ok !

Gość Aleś ty głupia
a może sie tak w ciągu kilku minut temperatura zmieniać o kilka stopni???

Gość Aleś ty głupia
??

Gość Aleś ty głupia
pomóżcie, bo zaraz się wściekne i wyrzuce go przez okno!!!

przecież 0,2 stopnia to nie żadne kilka stopni. te termometry nie są dokładne i pomiar na pewno może się wahać i parę dziesiątych stopnia w tym samym czasie, właściwie powinnaś zmierzyć temperaturę ak co najmniej z 10 razy pod rząd i obliczyć z tego średnią i odchylenie stadardowe ;) żartuję a tak serio, jak Ci akurat ten termometr jednak dobrze mierzy (ok. 36,5 to dobra temperatura) to tylko się cieszyć. co i tak nie zmienia faktu, że rtęciowe są o niebo lepsze od tych elektronicznych. tak samo jak z ciśnieniomierzami - dla amatorów są elektroniczne, ale lekarze i pielęgniarki korzystają wciąż z analogowych, manometrycznych, bo są niezawodne.

Gość Aleś ty głupia
najpierw moj pierwszy wynik to 36.0 a teraz mam już 36.7 !!! Nie wiem, czy to normalne w takich termometrach, czy mam isc go reklamowac??

Gość markosss
Sprawdza mi się bardzo fajnie termometr Classic od niemieckiej firmy Geratherm. To jest analog, także w zasadzie nic tam nie ma prawa się zepsuć. Elektroniczne są fajne, często wygodne, ale prawda jest taka, że są mocno awaryjne. Im więcej elektroniki tym więcej rzeczy de facto może się schrzanić. Tutaj w tym moim modelu jest taki plus, że nie zawiera rtęci w środku, jest w ogóle nie szkodliwy, a przy tym w takiej obudowie, że nie przenosi bakterii, jest higieniczny.

Gość torkis
Warto mieć mimo wszystko chociaż jeden zwykły termometr w domu byleby nie był z rtęcią. Ja mam i polecam Classic, klasyczny tradycyjny ale z galem czy czymś takim zamiast rtęci.

Gość ankaik
Kupiłam taki model jak Classic, to jest akurat analog, z tą jedyną różnicą że zamiast rtęci jest nieszkodliwa neutralna substancja wewnątrz.

Gość gość
Mogę podpowiedzieć termometr Classic jak ktoś chce czegoś tradycyjnego analogowego, ten jest fajny bo bezpieczny – wyeliminowali rtęć, zastąpili jakimś zupełnie neutralnym galem, czy czymś w tym stylu.

Gość gość
Dobrze działa nonContact nie przekłamuj***adań, bateria nawet długo działa zanim się całkiem wyczerpie.

Gość emilaklimek
Duzo mnie nie kosztował termometr Classic Geratherm a mam na niego gwarancję wieczysta, bo też w sumie nie za bardzo co tu może się zepsuć :P Analog czystej wody ale bez rteci.

Gość gość
Termometr mam analogowy, tradycyjny, model Classic dokłądnie, dobrze mierzy, nawet jakby się rozbił to nic się złego nie powinno stać bo nie ma rtęci tak jak kiedyś to wyglądało

Gość gość
3zQIm8vuO4wAZzX1uyiuWhji