Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klara..19

mam 19 lat a dostałam zaproszenie na wesele z rodzicami. poszlibyście

Polecane posty

ja bym nie poszła, jeżeli skończyłaś 18 lat, powinni ci przysłać osobne zaproszenie imienne.

Gość jak zadzwoni i powie ze przyjd
ze przyjdzie z chlopakiem tomoim zdaniem dopiero bedzie niegrzeczne ja bym nie poszla, skoro oni sa tak niedomyslni i nie potraktowali Cie powaznie

Gość jjaaaa
to jeszcze jest duzo czasu, albo mam pomysl powiedz mamie , przeciez ciotka dzowni co drugi dzien i z nią gada, wiec niech Twoja mama sie wypyta jej, Twojej mamie bedzie łatwiej niż Tobie, nic nie stracisz, a może ominąc Was fajne wesele. Może w całych tych przygotowaniach zapomnieli.

Gość gree4444
A co twoi rodzice na to ???

Gość a co za
nie narzucasz sie ale masz swoje lata, faceta i normalna rzecza jest ze chcesz byc tam z nim

Gość jghkvfakuertgirvbung
ja bym nie poszła- toż to ewidentny nietakt z ich strony-jedna osoba w tą czy w tą nie powinna stanowić różnicy. Postaw się w ich sytuacji zrobiłabyś coś takiego? Zaprosiłabyś dorosłą osobę z rodzicami. Nawet gdyby to powinnaś dostać osobne zaproszenie bez os. tow.

Gość ejbisi
Wlasnie mialam to samo poradzic :) Mozliwe ze to po prostu pomylka, szczegolnie ze cie nie widzieli tyle czasu i nie wiedza czy jeszcze jestes z nim czy nie. Choc z drugiej strony nawet jak bys byla sama to powinni zaprosic cie z osoba towarzyszaca zebys wziela chocby kolege bo co masz tam sama robic jak kazdy przyjdzie z kims?

Gość ejbisi
chodzilo mi o wypowiedz jaaa

Gość Klara..19
moja mama tez była zaskoczona ze zaprosili mnie razem z nimi. ale juz rozmawiałysmy na ten temat i ani ja ani ona nie bedziemy dzwonic i prosic bym mogła przyjsc z chłopakiem. raczej nie pojde na to wesele a ze ominie mnie zabawa, trudno

tak osobiście to bym nie poszła :) głupio by mi było nie iść z chłopakiem z którym jestem już dosć długo bo rodzinka myśli, że jestem małą dziewczynką i zaprosi mnie z rodzicami :P tak naprawdę to powinni Cie zaprosić osobno z osobą towarzyszącą, nieważne czy masz chłopaka czy nie :) no chyba, że faktycznie chcieli mieć na imprezie mniej osób..... tym bardziej bym nie poszła

Gość Klara..19
ale oni robia duze wesle na ok 160 osób a az takie duzej rodziny nie mamy, chyba ze młoda.

Gość jjaaaa
to nie proscie tylko niech Twoja mama wspomni ciotce, ze Ci jest przykro....

Gość Klara..19
bliska rodzina zna mojego chłopaka przez 2,5 roku zdążyli go poznać. a rodzina wyprawiająca wesele tez wie ze jestesmy razem, bo ciotka ciągle dzwoni do nas i mama jej o wszystkim opowiada. takze dobrze wie nie wiem czy 19 lat to dopiero, w kazdym razie jest róznica od "dopiero" 15 czy "dopiero"16

Gość duupppa
ja bym poszla bo glupio by mi bylo nie isc ale pewnie mialabym focha i nie bawilabym sie dobrze bez chlopaka :P

Gość ja zapraszalam
wszystkich ktorzy skonczyli 18 lat z towarzyszaca osoba. i ztego co wiem to wiekszosc tak robi. a nawet jak skromne wesele i bez os. tow. to na pewno nie na jednym zaproszeniu z rodzicami. nie wiem co bym zrobila. hmmm.. probowalabym sie dowiedziec dlaczego tak sie stalo a gdyby to jednak nie byla pomylka to nie poszlabym

Gość Klara..19
dzwoniła ciotka przedstawie wam w skrócie rozmowe mojej mamy z nią ciotka-juz nie mozemy sie doczekać, kupiliśmy to tamto siamto..... a wy co tam rozpoczeliscie juz przygotowania, masz kreacje Magda (ja) w co sie ubiera? bo moja Kasia (młodsza córka ciotki) własnie dzisiaj kupiła sukienke, no wiesz 600 zł zapłaciła. ale co tam bede jej załować bla bla bla mama- Magda jeszcze nie wie czy pojdzie bo w sumie długo was tam wszystkich nie widziała, a sama to nie bedzie sie dobrze bawić ciotka- oj tam bedzie Kasia z Areczkiem (chłopak Kaśki) napewno sie dogadają (kaska mam 20 lat). a no wiesz nie zapraszaliśmy Magdy(mnie) z chłopakiem bo wiesz w sumie nie znamy go a Madzia taka mała kruszynka, na swoje lata nie wygląda to moze sie bawić z kuzynami. bo wiesz bedzie Halinka(ciotka) ze swimi blizniakami tez bedą sami (mają po 17 lat) szok:(

Gość duupppa
widac ciotka traktuje cie jak jeszcze mala dziewczynke i nie dochodzi do niej ze masz chlopaka i chcesz isc z nim a zabawa z kuzynami w pewnym wieku nie jest frajda :P

Gość Klara..19
powiem tylko tyle ze jestem zszokowana, myslałam ze powie ze zapraszają bez os. towarzyszących albo ze nie mają juz miejsc. a ona mówi ze skoro jestem niska (159) i nie wyglądam na swój wiek to moge isc sama bo 17letni kuzyni tez bedą sami w dupie ich mam, nie ide

Gość Klara..19
ale ona mowiąc "z magdy taka mała kruszynka" miała na mysli to ze jestem drobna i niska bo raczej nie to ze młoda skoro kaska jest w podobnym wieku a idzie z chłopakiem

Gość duupppa
tez bym nie poszla w takiej sytuacji, jesli cie rodzice nie zmuszaja i nie robia awantury ze masz isc nie idz

Gość no nie znaja go to nie zaprasz
ją, może boją się że wiochy na weselu narobi czy coś?

Gość Klara..19
niehc patrzą czy areczek i m wiochy nie narobi najbardziej rozsmieszyło mnie to ze oni klasyfikują ludzi przez to ile mają wzrostu tzn jak mam mniej iz 160 to ide sama, a jak bym miała 7 sm wiecej to juz bym mogła isc z kims, smieszne

nie idż trzeba mieć swój honor. My wszystkich powyżej 18-go roku zapraszliśmy oddzielnie

Gość Klara..19
jakos oni nam Anki (młodej) nie przedstawili, rodzice poznają ją dopiero na slubie, iwec po co miałabym leciec do nich az za warszawe przedstawiac mojego chłopaka. tez poznają go na slubie, o ile ich zaprosze. wkurzyłam sie

Gość Królowa panująca na zawsze
To nie do pomyślenia! Ja od 16 roku zycia jesem zapraszana oddzielnie z osobą towarzyszącą. dziadostwo dziewczynę w Twoim wieku zaprosić zrodzicami.... godne tylko wyśmiania... nie idź z rodzicami, nie rób z siebie dziada

Gość zal ci
jezeli tak to wyglada to faktycznie masz prawo sie wkurzac... jeszcze funduja ci zabawe z dzieciakami... porazka :o nie idz, zburzysz im tym idealny scenariusz, ktory maja ulozony w 100% jak widac... i bedziesz miec satysfakcje:P

Gość o matko ta twoja ciotka
to jakas niepowazna baba :( wg jej toku myslenia wynika, ze musisz przytyc pare kilo i koniecznie urosnac 10 cm zeby Cie zaprosila na wesele z osoba towarzyszaca?? ja bym nie poszla na 100%