Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość język lata jak łopata

Obgadująca koleżanka - co robić

Polecane posty

Moja koleżanka ostatnio obgaduje wszystkich naszych znajomych i wciąga w te rozmowy mnie. Ja tych ludzi lubię i nic do nich nie mam i nie odpowiada mi sączenie jadu pod ich adresem. Nie wiem, jak mam z nią rozmawiać, żeby jej nie urazić i żeby nie mówić niczego złego o innych. Zauważyłam, że kiedy próbuję bronić tych ludzi ona wygląda na urażoną. Często próbuję ją zbyć mówiąc, że ta czy tamta osoba rzeczywiście ma swoje wady, ale któż ich nie ma. Wtedy mam wyrzuty sumienia, że sama zaczęłam tę osobę obmawiać i sama wychodzę na plotkarę. Bardzo lubię moją koleżankę, świetnie się z nią rozmawia, jest bardzo mądra, nie chciałabym zrywać z nią znajomości. Nie wiem, jak przerwać tą toksyczną sytuację, żeby zachować przyjaźń i nie obgadywać bliźnich.

Nikt nic mi nie poradzi?

Gość jeśli to dobra
koleżanka to powiedz wprost o co ci chodzi tak jak tu napisałaś. Jeśli ona się o to obrazi to już jej problem

Gość jukit
lepiej na nią uważaj, a juz na pewno nie obgaduj razem z nia. Ona na pewno obgada też ciebie za twoimi plecami, a na dodatek powtórzy to co mówiłas. Ona wyjdzie na dobrą , a ty na tą złą. Najlepiej będzie ,że kiedy ona zaczyna obgadywać to ty szybko zmień temat lub wyjdz z pokoju.Albo po prostu powiedz ,że nie chcesz o tym mówić. Na pewno nie obgaduj razem z nią , nie przytakuj bo tacy ludzie jak ona są fałszywi ona wykorzysta to przeciwko tobie. Zazwyczaj tak jest , że jesli ich obgaduje przy tobie, to także obgaduje ciebie razem z nimi. Taki wredny typ.

Dzięki, tak postaram się zrobić. Zmieniać temat, albo wychodzić z pokoju. Jak się obrazi, to jej problem. Ale, dlaczego ona to robi? Co jej to daje?

Gość w photoshopie mozna
moze ma jakies kompleksy?

zgadzam się w pełni z jukit. wcale bym się nie zdziwiła gdybyś ty też była obiektem plotek. na Twoim miejscu wprost powiedziałabym jej, że nie mam ochoty obgadywać ludzi. a robi to zapewne z zazdrości lub zawiści, ewentualnie ma nudne życie ;)