Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniaaak

ciąża 3,5 miesiąca po cesarce?

Polecane posty

Gość moniaaak

witam napiszcie mi coś na ten temat,bo jedni mówią że trzeba odczekać 2 lata,inni rok minimum,a inni 6 miesięcy żeby można było bezpieczne zajść kolejny raz w ciąże..słyszałam że jest prawdopodobieństwo rozejścia się blizny na macicy?więc zaczynam się martwić troche,ale mój ginekolog mówi że jest ok i nie widzi nic w tym złego...

Gość 15 roku
1,5 roku oczywiście

Gość roki500
mój ginekolog powiedział mi że powinnam odczekać 2 lata

Ja się urodziła w lipcu, poprzez cesarskie cięcie, moja młodsza siostra w październiku-rok później, naturalny poród, mama jakoś żyje, nie miała powikłań, a druga ciąża, tzn sam poród trwał pond 30 godz. siostra urodziła się spora 4600g. Rodzice odczekali 6 miesięcy, a to było ponad 20 lat temu, więc i nauka było daleko z tyłu, ale nie miała żadnych problemów moja mamcia z popękanymi szwami czy coś w tym stylu...

Mówi się, że dwa lata, żeby umyć rączki. Prawda jest natomiast taka, że wszystko zależy od Pacjentki. Mój gin jest zdania, że młoda kobieta, z szybko i prawidłowo gojącą się blizną zarówno na macicy jak na wzgórku łonowym, bez powikłań poporodowych popołogowych, po prawidłowym obrazie USG po połogu - może zachodzić w ciążę spokojnie już po 6 miesiącach.Są kobiety, które zaszły w kolejną ciąze po cc i po 3 miesiącach i kończyło się dobrze, więc teraz już się stało i tylko trzeba o siebie bardziej dbać.Ja dostałam zielone światło właśnie po 6 miesiącach od ostatniego cc.

Gość moniaaak
a jeśli by się tak stało że by mi macica puściła szwy np.w 7 czy 8m to co wtedy by się stało?