Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i cóż to oznacza

i cóż to może byc?/

Polecane posty

Gość i cóż to oznacza

Moje drogie Panie, wiem że wiele z Was ma spora wiedzę a jeszcze większe doświadczenia dlatego postanowiłam sie Was poradzic. otóż mam 21 lat, do tej pory regularnie miesiączkowałam. Kilka dni przed okresem pojawiał mi się brunatny śluz, który byl dla mnie zawsze zwiastunem miesiączki. W czasie miesiączki zadnych dolegliwosci, tylko ból brzucha zwiastujący okres,ale to tylko 1 dnia. Miesiączkowałam normalnie do lutego,potem w marcu pojawił się ten brunatny śluz,ale okresu jako tako nie było tylko delikatne plamienie,teraz w kwietniu juz tylko ten śluz, a miesiączki nie ma do tej pory,a powinna pojawic sie około 15 kwietnia. Do tego kiedys czułam jakgdyby ciągnięcie od środka,a ostatnio jakgdyby lewy jajnik dawał o sobie znac. Zrobiłam 3 testy ciążowe(różne), 3 negatywne. I cóż to może byc?

Gość nie mam pojęcia
na pewno jakieś zaburzenia pracy jajników, może torbiel bez wizyty u lekarza i usg się nie obejdzie

Gość i cóż to oznacza
nikt więcej nic nie doradzi?

A do lekarza się nie wybierasz?Swoją drogą plamienia przedmiesiączkowe to nie jest NORMALNY zwiastun miesiączki. Żadne plamienia w cyklu (poza KOŃCZĄCYMI miesiączkę i to też max 2-3 dni po) nie są normalne i należy udać się z tym problemem do lekarza.

Gość i cóż to oznacza
oczywiście ze zamierzam iść, ale wizyte mam tak odległą ze pytam was.

Gość Emisia0111
Tez miałam tak będąc nastolatką, poszłam do ginekologa co się okazało: miałam krwiaka na jajniku, moja rada dla Ciebie: wydaj te 100 zł na ginekologa prywatnie ale miaj pewnośc że jesteś zdrowa. Mi chcięli go wyciać ale moja mama nie wyrazila zgody zaleczyli to farmakologicznie. Lepiej wiedzieć do rau niż potem żałować , bo wiążą się z tym przeróżne powikłania na przyszłość.

Gość i cóż to oznacza
taki to już studencki los, że nie zawsze ma się kase kiedy się jej potrzebuje...

Gość Emisia0111
rozumiem, a nie masz od kogo pożyczyć czy coś, masz faceta ?? może on?

Gość i cóż to oznacza
no niestety nie mam skąd wziąc pieniędzy;/ a myślisz ze to faktycznie takie pilne??

Gość i cóż to oznacza
czy to faktycznie sprawia wrażenie czegos powaznego??

Gość na pewno nie umrzesz
na pewno to nic , co by wymagało natychmiastowej interwencji chirurga :) Ale nie lekceważ tego, nawet jak dostaniesz ten okres i będzie taki jak zawsze to wybierz się na zaplanowaną wizytę u ginekologa, niech ci zrobi usg i cytologię przy okazji. Le piej się przebadać niż potem żałować :)

Nigdy nic nie wiadomo czasem lepiej dla własnego spokoju pójśc do lekarza i się upewnić że wszystko jest ok

Gość pieniądze to nei wszystko
kasa jest chyba mało istotna w perspektywie tego że za kilka lat moze się okazać że przez zaniedbania zdrowotne nie mozesz mieć dzieci zaburzenia hormonalne należy leczyć, to samo jeśli podejrzewa się torbiele na jajnikach czy stany zapalne w ogóle nie rozumiem dlaczego dziewczyny nie chodzą do lekarza jeśli nie mają regularnych miesiaczek (do 10 dni róznicy pomiędzy cyklami to norma, wszystko powyżej powinno niepokoić), każde zatrzymanie miesiączki powinno wzbudzać niepokój chyba zapisujesz sobie ile dni trwają cykle i czy są regularne ?!

Ale jeżeli nie ma się pieniędzy tonie można od tak sobie od ręki iść prywatnie, a na wizyte na kasę chorych bardzo długo się czeka. Dlatego bez kasy ani rusz...

Gość pieniądze to nei wszystko
bez przesady, przecież jest dużo przychodni państwowych, wystarczy poszukać, no chyba że naprawdę mieszkacie w jakis totalnych mieścinach.... no ale skoro autorka jest studentką to studiuje w większym mieście.... a i w rodzinnym mieście można się umówić telefonicznie na termin