Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jola 2 palce

jak sie wkłada tampon???

Polecane posty

Gość jola 2 palce

jak sie wkłada tampon??? dostałam okre dzis pierwsz raz i nie wiem co zrobic podpasek nie chce...napiszcie

Gość vinicjusz m
zielonym do góry :)

podpaski lepsze?.. .....:O krew na wierzchu w majtkach jest tak higieniczna...:O mmmmmm.... i ten komfort:O:O:O

Gość kulka srebra
jak pierwsza w zyciu @ to ja bym jednak radzila podpaskę poza tym dla dziewicy to chyba jednak lepsze podpaski

Jak to dziewica i do tego pierwszy okres, to na pierwszy raz podpaski byłby chyba lepsze. A tampony... No cóż... są bardziej higieniczne, to fakt, ale trzeba o pewnych zasadach pamiętać.

Gość kulka srebra
a jak chcesz koniecznie tampony to kup najmniejszy rozmiar z OB to są chyba mini te rozowe (przynajmniej kiedys jak byla nastaloatką to takie były) do opakowania jest dołączona ulotka tam jest wszytsko dokladnie opisane łącznie z rysunkami

no dobra racja pierwszy okres to lepiej nie experymentowac:O chociaz jak bylam dziewicą to uzywalam i nie rozdziewiczylam sie tamponem:O ale moze faktycznie najpierw wogole lepiej jest poznac swoj organizm i zobaczyc jak to dziala......

Przecież tampony mają aplikator...wkładasz go troszkę i wsuwasz tampon, a aplikator wyjmujesz...:) Kiedyś je używałam...;)

Gość kulka srebra
A jednak myslę ze wiele dziewczyn sie rozdziewicza tamponami lub hm ze tak to ujmę rozdziewicza sie trochę. Bo jednak błona zostaje troszkę naruszona, zwlaszcza jak sie ma dosć zabudowaną te blonę. Poza tym blony dziewicze bywają bardzo rozne i najlepiej najpierw sprawdzić, bo moze sie zdarzyć ze nie bedzie mozna używac tamponow choc takich przypadkow jest naprawdę bardzo mało. Na pierwszy okres podpaska. kiedys kobiety mialy tylko ligninę i jakoś zyly.

Gość jola 2 palce
ja ma 12,5 roku...straszne to jest podpaski sa obrzydliwe... koleżanki też mi je doradzaja ale ja juz nie wiem

szczerze? jakie to ma znaczenie.. teraz jak patrze na to to mogla bym sie rozdziewiczyc tamponem i co by sie stalo... pierwszy raz to niestety najczesniej niezbyt mile wspomnienie z nieodpowiednia osoba i wogole.........:O jakos moj swiat by sie nie zawalil.. BA ! nawet bym o tym pewnie nie wiedziala... tyle szumu o blone..:O

Yousunrise... Dla mnie to raczej nie kwestia samej błony. Jak pierwszy raz sobie zaaplikowałam tampona... :O No nie umiałam tego robić, chyba go nie dopchnęłam bo ciągle czułam i nawet bolało... :O Mi raczej o to chodzi.

petycjiuje- no ja Cie rozumiem bo ja mialam tak samo, heh praktyka czyni mistrza. ostroznie delikatnie i faktycznie- z aplikatorem

Gość kulka srebra
a ja wolę bez aplikatora