Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mistyczna

Moja radosna tworczosc

Polecane posty

Dobrego do piekla, nie poslesz Ojczulku Bo jakze to, dobrego karac? Absit! - uchowaj, Boże! Bym do piekla mial otwarta droge! Obym nie widzial Styksowej rzeki Ani Charona, smierci parobka By w Raju, Edenie ma stopa stanela By dusza w spokoju nareszcie usnela Czy czeka mnie wiecznosc, w siarce ognistej Bolu i strachu, bez chwili spokoju Czy obawiac sie smierci, i drzec z przerazenia Ze o Raju znikna cudowne marzenia? Lecz to co rozkarzesz, spelnie z pokora Czy to do Piekla, albo do Nieba Droge wyznaczysz, pojde gdzie karzesz Wystarczy ze tylko O Ojcze, O Panie Swej wiernej owieczce, tor drogi wskarzesz. Taka moja radosna tworczosc ^^

Gość radawydziału
a ja stworzyłam coś takiego HYMN IZRAELITÓW Któz jest większy nad Mojżesza Naszego Proroka Nie było jeszcze takiego jak ziemia szeroka On nas wszystkich wyprowadził z egipskiej niewoli Bo musiał bo tak było zapisane że musiał nas wyzwolić Najpierw mu nie wierzyliśmy lecz później jak trzeba wyruszyliśmy przez pustynię w kraj Miód oraz Chleba Co się działo w czasie owym przemilczymy tutaj W każdym razie Mojżesz umarł zanim cel osiągnął. ??????????????? Co sądzicie o moim wierszu? Zagadkowy , nie?

Gość radawydziału
A moral z tej opowieści jest wyłacznie taki że Mojżesz pozostał Egipcjaninem dla Egipcjan do dziś!!! I kto ma rację???

Gość radawydziału
MOJŻESZ Mojżesz nie był faraonem a lud wyprowadził Nie był on Egipcjaninem a sobie też poradził... hahaha , nie?

Gość radawydziału
UWAGA!!! Cały hymn Mojżesza: Mojżesz nie był faraonem a lud wyprowadził Nie był on Egipcjaninem a sobie też poradził... Któz jest większy nad Mojżesza Naszego Proroka Nie było jeszcze takiego jak ziemia szeroka On nas wszystkich wyprowadził z egipskiej niewoli Bo musiał bo tak było zapisane że musiał nas wyzwolić Najpierw mu nie wierzyliśmy lecz później jak trzeba wyruszyliśmy przez pustynię w kraj Miód oraz Chleba Co się działo w czasie owym przemilczymy tutaj W każdym razie Mojżesz umarł zanim cel osiągnął. ================================ I to zagdaka na końcu - niby sobie poradził, a jednak...umarł przed faktem, nie?

Gość radawydziału
Hymn IZRAELITÓW można zacząć też tak Mojżesz nie był NAPOLEONEM I SoBIE TEZ PORADZIŁ... Tez dobre, nie? Czy był on Egipcjaninem? -Lud on wyprowadził.

Gość radawydziału
Mojżesz cudem ocalony spod Egipcjan rzezi został sprytnie podrzucony na dwór by władzy pilnował. Gdyby był mądry jak Józef to by mu się śniło Lecz niestety zabił gościa i musiał uciekać. Pewnie gdyby był on inny to by order dostał a że nie był zbytnio mądry to go nie otrzymał.