Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KatarinaK320

zapominajka, ważne

Polecane posty

Gość KatarinaK320

Zapomniałam ostatniej tabletki z blistra, ale przerwę zrobiłam jak zwykle, to znaczy tabletki z następnego blistra nie przyjęłam dzień wcześniej tylko normalnie. Czy tabletki brane z tego nowego blistra w ogóle działają w takim wypadku, czy ich skuteczność na cały miesiąc szlag trafił? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość joojjjj
jeśli zobiłaś normalnie 7 dniową przerwę i zaczęłaś przyjmowac nowe opakowanie normlanie to spoko - jesteś bezpieczna :) runt żebyś niezrobiła przerwy jeden dzień dłużej

Gość KatarinaK320
ale właśnie zrobiłam... - zaczęłam brać z nowego blistra w poniedziałek,jak zwykle,zamiast w niedziele (ze względu na tamta ostatnią zapomnianą) Dlatego pytam czy antykoncepcję na cały ten miesiąc trafił szlag?

Gość KatarinaK320
Podbijam, halo... Chcę wiedzieć czy przyjmowanie tabletek w tym miesiącu w związku z sytuacją opisana powyżej ma sens.

Gość KatarinaK320
PODBIJAM, naprawdę to dla mnie ważne, żeby wiedzieć czy i w których tygodniach mam się teraz dodatkowo zabezpieczać. Czy pierwszy tydzień wystarczy, czy już cała antykoncepcja na ten miesiąc przepadła?

Gość joojjjjjjjj
na ulotce powinno Ci pisać co zrobić jeśli zapomniałaś tabletki w pierwszym tygodniu - przeczytaj co tam pisze - ja niepamiętam ale było żeby jakieś 7 dni się dodatkowo zabezpieczać albo 14 - dla pewności możesz cały miesiąc

Gość KatarinaK320
Na ulotce nie ma opisanej przeze mnie sytuacji;] Wzięłam 20 tabletek zamiast 21 po czym zrobiłam 8 dni przerwy a nie 7(bo kolejne opakowanie wzięłam tak jak zwykle, a nie,tak jak powinnam w takim wypadku - dzień wcześniej) Z tego co wyczytałam wynika, że moja sytuacja jest w zasadzie taka jak osób,które zapomniały pierwszej tabletki, a więc -ryzyko, jeśli uprawiało się seks w czasie przerwy (mnie nie dotyczy),oraz zabezpieczanie się dodatkowe przez kolejne 7 dni. Ale ponieważ to nie jest stricte ta sytuacja, dlatego pytam.