Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperatkamala

pomocy!wysokie obcasy

Polecane posty

Gość desperatkamala

czy nogi moga przyzwyczaic sie do chodzenia na wysokich obcasach?z techniką ejst okej ale strasznie boli mnie rpzednia częśc stopy tam gdzie kladzony jest nacisk-nigdy ie chodzilam na obcasach?czy stopa moze sie rpzyzwyczic?

spraw sobie zelowe wkladki do butów,są z scholla ale też tańsze w deichanie mają.Chyba nie idzie się przyzwyczaić do chodzenia na obcasie aż tak,żeby to nie bolało,przynajmniej ja nie mogę

Gość desperatkamala
to jak duza liczba kobiet lata na obcasach pol dnia? to chyba nie zdolnosci genetyczne?

Gość desperatkamala
a kwetia przyzwyczajenia?ja chce latac na obcasaaaach:P

Gość panna z pielka rodem
oczywiscie ze jest to kwestia przyzwyczjenia stopy do takiej a nie innej pozycji w bucie, nic innego

ja mysle, ze to kwestia butow. ja w niektorych chodze bez problemu, wygodnie, a niektore mam ochote wyrzucic do kosza. trzeba przy kupnie przejsc sie w sklepie troche, a nie kupowac tylko na wyglad. po co komu ladne buty jak to tylko mordęga i potem i tak sie wyglada jak paralityk. w wysokich obcasach i szpilach podstawa jest wygoda.

zgadzam sie z przedmowczynia... ja od 2 lat biegam na obcasie i szczerze mowiac od samego poczatku bylo ok i bezbolesnie, a jak Ci boli stopa to znaczy, ze masz zle wyprofilowane buty. ja chodze w obcasach od 8-11 cm i nie bola mnie stopy. owszem jak caly dzien mam chodzenia to mnei bola lydki, ale stopy prawie nigdy. kupujac buty na obcasie do chodzenia nalezy zwracac uwage na wygode a nie tylko na urode.

Gość no dokładnie tak
wszystko zależy od wyprofilowania podeszwy buta moga być buty na średnim obcasie ale jak sa źle wyprofilowane to chodzić się w nich nie da i takie kóre mają wyższy obcas ale się w ogóle go nie czuje bo są tak wygodne.... buty najlepiej kupować wieczorem, gdy po całym dniu są lekko opuchnięte, wtedy od razu wiemy czu but jest wygodny czy nie jeśli wybierzemy buty rano, gdy stopa jest wypoczęta może się okazać że po całym dniu chodzenia w nich stopa boli bo but jest źle dopasowany

Gość no dokładnie tak
"buty najlepiej kupować wieczorem, gdy po całym dniu są lekko opuchnięte, wtedy od razu wiemy czu but jest wygodny czy nie" opuchnięte stopy nie opuchnięte buty ;-) lol

Gość z jakich firm średnipółkowych
uważacie że buty na obcacach są najlepiej wyprowilowane? ryłko, aldo, venezia?

Gość desperatkamala
te buty ktore mam sa wygodne ale w kazdych butach po pewnym czasie boli mni ta czesc przednia obok palców w koncu to tam kladziony jest najwiekszy nacisk-moja siostra przyzwyczajona jest do obcasów- chodzi w tych samych butach i nic ja nie boli... wiec sama nie wiem

Gość desperatkamala
pomocy!dajcie rady-musze szybko nau czyc sie lazic na szpilkach albo zainwestowac w baletki:)

Gość desperatkamala
upup

Gość desperatkamala
a czy wtedy nie pojawiaja sie tam zgrubienia i taka sztywna skóra sie nie robi-mam narazie takie ładne stopy- nie chce miec brzydkich

Gość desperatkamala
up up pomocy

Gość desperatkamala
pomozcie mi-plisssssssssssssss

Gość gość
Cześć:) Mam do Was pytanie. Ostatnio kupiłam sobie piękne butki na obcasie. Przeszłam się troche po sklepie i były wygodne więc się na nie skusiłam. Na drugi dzień założyłam je do pracy i tak sobie w nich ciekałam. Wszystko było ok, tylko wracając do domu (ok 2km na pieszo) zauważyłam, że prawy buty jest chyba źle wyprofilowany albo coś jest nie tak z obcasem, bo noga uciekała mi na zewnątrz i mało brakowało a skręciłabym sobie kostkę. Nigdy jeszcze tak nie miałam żebym nie mogła ustać tak jak to miałam w tym przypadku. Czy źle wyprofilowany obcas może być przyczyną uciekania nogi na zewnątrz? Czy obcas mógł się jakoś skrzywić czy coś (z lewym butem jest wszystko ok)? Czy mogę reklamować tego buta? Czy szewc może coś pomóc w takiej sytuacji? Z góry dziękuję za odpowiedź:)