Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Balbulka

Do mam dzieci rok po roku- pytanie o wozek

Polecane posty

Gość Balbulka

Dziewczyny czy kupowalyscie wozek podwojny, gdy urodzilo sie drugie dziecko? Ja niedlugo bede miala dwojke z roczna roznica. I chyba potrzebuje podwojnego wozka, bo przeciez roczna coreczka nie bedzie jeszcze dobrze chodzic. Jakie wozki sie u was sprawdzily?

Gość Jestem w 28tc i mam
16 miesięczną córcię także za 3 miesiące będzie drugi dzidziuś. Ponieważ córcia dopiero zaczęła chodzić i zakładam, że jak się drugi maluch urodzi nie będzie jeszcze wytrawny spacerowiczem, postanowiliśmy z mężem kupić już wózek podwójny. Kupiliśmy używany stelaż mutsy urban rider i do tego siedzisko duoseat. Podwójne siedzisko na razie czeka na pasażera a w tej chwili korzystam z siedziska pojedynczego, spacerowego. Zamierzamy jeszcze dokupić do zestawu fotelik samochodowy. Szukaliśmy odpowiedniego wózka 2 miesiące. Kłopot polega na tym, że mieszkamy na terenie leśnym, piaszczystym i żaden z wózków jaki mają znajomi ( Graco, Kolcraft itp. podwójne) się nie spisują. Jedyny, który zdaje egzamin w 100% to właśnie Mutsy. Córcia jeździła wcześniej X-landerem x-1 i też się spisał rewelacyjnie na trudnym terenie ale niestety nie ma do niego podwójnego siedziska bo nie jest produkowane stąd tez decyzja o Mutsy. Stelaż i siedzisko kupiliśmy na allegro. Jest używane ale w stanie idealnym i w sumie wyniosło nas to znacznie mniej niż jakbyśmy mieli kupić nowy zestaw. My zapłaciliśmy za wszystko (stelaż urban rider + siedzisko duoseat + pojedyncze siedzisko spacerowe) 1200zł.

Gość Balbulka
Dziekuje za odpowiedz🌼 Zaraz sprawdze jak on wyglada.

Gość strasznie kolumbryny
te wozki

Gość Jestem w 28tc i mam
Jeśli chodzi o phill&teds, widziałam na żywo i mi osobiście się w ogóle nie podoba opcja, że jeden maluch jedzie nad ziemią - oczywiście rzecz gustu i upodobań :-) Poza ty cena mnie odstraszyła!!! Zoom spacerowy też oglądałam ale jest po prostu ogromny. Taki wieeelki tramwaj. Podobał mi się Jane powertwin ale cena też niestety nie na moją kieszeń :-)) Wiesz co...polecam ci stronkę gdzie są opinie o wózkach bliźniaczych. Bardzo ciekaw informacje tam uzyskasz:-) www.blizniaki.pl w menu jest zakładka: wózki bliźniacze i tam są właśnie opinie. Jeśli chodzi o Mutsy duoseat to jest to nieduży, bardzo zwrotny i zgrabny wózek. Podwójne siedzisko prezentuje się naprawdę bardzo zgrabnie i jak dla mnie rewelacyjnie spisuje się na trudny terenie co już wcześniej pisałam. Osobiście jestem wózeczkiem zachwycona i nie zamieniłabym go na żaden inny.

Gość Jestem w 28tc i mam
tu masz link do siedziska, które akurat ktoś wystawił na allegro. Ja swoje kupiłam za 450zł ,użyte dosłownie kilka razy a w zasadzie śladów użytkowania brak:-) tu masz linki: http://www.allegro.pl/item613976958_siedzisko_spacerowe_duoseat_firmy_mutsy.html http://www.allegro.pl/item615929717_siedzisko_duo_seat_do_mutsy.html Stelaż Urban Rider pasujący do siedziska w stanie bardzo dobrym kupisz za 600zł. Do tego specjalny śpiworek - gondolka dla noworodka za 114zł i masz cały kompletny zestaw za 1200-1300zł. http://esklep.babyfant.pl/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=37&products_id=1585 Mutsy jest świetnym wózkiem chociażby pod tym względem, że możesz go złożyć z używanych części. Ja osobiście jak już dzieci pojeżdżą w podwójny siedzisku, zamierzam je sprzedać i zostawić spacerówkę :-) Nie wiem, czy ci pomogłam, czy tylko namąciłam w głowie ale jakbyś miała pytania to daj znać na topiku, będę go śledzić. Pozdrawiam:-)

Gość Balbulka
Bardzo bardzo Ci dziekuje:D

Gość Jestem w 28tc i mam
nie ma sprawy :-D

Gość Jestem w 28tc i mam
Tak mam to siedzisko:-) Dokupujesz do siedziska specjalnie wyprofilowany śpiworek - gondolkę koszt - 114zł. Zobacz jak to wygląda w linku http://esklep.babyfant.pl/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=37&products_id=1585 Ten śpiworek jest wkładany na tylne siedzisko i jest zrobiony z myślą o noworodkach. Mutsy ma naprawdę super rozwiązania:-) Ja śpiworka jeszcze nie kupiłam bo zrobię to w ostatniej chwili ale na żywo widziałam i jest to naprawdę fajne rozwiązanie. Nie wiem jak było u Ciebie ale moje "starsze" dziecko w gondoli jeździło do 3 iesiąca życia, potem za cholerę nie pozwalała się do niej włożyć, więc jeździłyśmy rozłożoną spacerówką, żeby wszystko widziała. Dziecko było baaardzo zadowolone :-)) Także być może okaże się, że śpiworek nam posłuży podobnie - 3-4 miesiące:-))

Gość a ja mam babideal
za 500 zł Naprawde rzadko go uzywam. Najczęsciej korzystam z pojedynczej spacerówki dla młodszego a starsze idzie na własnych nóżkach.

Gość Balbulka
A myslisz ze ten spiworek jest usztywniany od spodu? Bo ta spacerowka to jest tak jakby zlamana po rozlozeniu, wiec spiworek musialby byc sztywny, zeby noworodek lezal zupelnie plasko.

Gość Jestem w 28tc i mam
Od spodu jest sztywny. Bardzo fajny patent:-))

Gość Balbulka
Dzieki:D Bedziemy musieli z mezem pojechac gdzies do wiekszego miasta i poogladac sobie jakies wozki, mamy jeszcze czas, zeby sie na cos zdecydowac. Pozdrawiam serdecznie:D

Gość Balbulka
Wiem wiem mewa:D Teraz uzywamy naprawde fajnego wozka, ale od lata bedziemy potrzebowac wozka dla dwojeczki, bo dzieci beda z roczna roznica, wiec pytam o konkretny jakis model, ktory sprawdzil sie mamusiom.

chciałabym podnieść temat. Będe miała dzieci z różnicą rok i 5 miesięcy. Kupować podwójny? Drugie będzie zimą, więc nie wyobrażam sobie wtedy synka na nogach.

Gość meddddd
o nie, mieć takich dwoje maluchów , które nic nie umieją to idzie się zapłakać.

Gość Ja mam dokładnie taki
: "Cosatto Duet Lite Supa" i jak dotąd sprawuje się bez zarzutu. Wygląda dokładnie tak: http://www.cosatto.com.pl/produkt/opis/45 Jedynym mankamentem jest jego cena ok. 1400,- i waga ok. 13 kg. Ale coś za coś...

Gość 4 miesięczne dziecko i w 9 tyg
problem wymienianych wózków jest taki, że nie da się położyć starszego dziecka jak zaśnie na spacerku bo nie ma na to miejsca. można to zrobić z wózkami, w których jest możliwość postaiwenia siedzisk na przeciwko siebie a nie jeden za drugim. tylko ze wtedy robi się z tego jamnik. Czy znalazłyści inne rozwiązania wózków? u mnie jest problem bo synek śpi na brzuszku więc potrzebuje rozkładanej spacerówki na płasko