Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezapokojona

Boje się

Polecane posty

Gość Niezapokojona

Ostatnio coraz bardziej ciągnie mnie i mojego chłopaka do współżycia. Ale ja boję się, że zajdę w ciąże. Czy jeżeli się zabezpieczymy to moge być spokojna ze nie będę młodą matką? Proszę pomóżcie. A jeżeeli znacie jakiś dobry sposób na antykoncepcje to prosze powiedzcie !

Gość gohafiona
jeżeli sie zabezpieczycie prezerwatywa to możesz być spokojna ale to jest niekomfortowe....oczywiście najlepiej jest bez:-)poźniej jak bedziesz chciała to możesz brać tebletki ale jeżeli jestes młoda to troche szkoda psuć sobie organizm....

Gość joojjjjj
najlepiej gumka plus np. globulki albo przerywany.... same gumki są ok ale zdarzają się nieprzewidywane rzeczy i wpadka gotowa, tak samo niestosuj samego przerywanego!! bo znam dwa przypadki ciazy z przerywanego!!! jeśli seks będzie w miare częsty to idź po tabletki - ale licz się z tym że będziesz zabezpieczona w 99,99% ale możesz zrujnować sobie organizm i mieć wiele skutkow ubocznych i super ży ty przynajmniej myślisz jeszcze przed niż jak większośc tu dopiero po i wtedy są skutki napisze ci jeszcze jak to było u mnie: pierwsze 1,5 roku to były globulki + gumki i w miare niepłodne dni takie z czystych obliczeń moich bez obserwacji i było ok potem jakiś czas tabletki (ok rok) ale rzuciłam bo miałam zabieg chirurgiczny i potem niewróciłam potem same gumki jakieś 2 lata potem wróciłam do tabsów bo brałam slub i niechciałam mieć w tym dniu okresu jak i na podróży po ślubnej i po 5 miesiącach znów rzuciłam bo libido spadło do zera, a bylam nerwowa i płaczliwa a obecnie raz gumki, raz przerywany bo jakbyśmy wpadli to tez by było ok ale póki co nic się niewydarzyło więc zaczynaj rozsądnie tą droge!!! pozdrawiam