Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość całkiem fajna........

O kobietach i ich strojach słów kilka................

Polecane posty

Gość dla mnie to głupota
typolik>> chyba trafiłaś w sedno ;)

Gość LUBIĘ DOBRZE WYGLĄDAĆ
to ja już wolę podejrzliwe spojrzenia niż te paniusi co latają ze sztucznym uśmeichm za mną zastanawiam ise tylko od czego to zależy bo w sumie wyglądam zawsze podobnie, a czasem jestem potencjalną złodziejką, a czasem klientką ze złota karta kredytową :)

Gość panna z pielka rodem
bo niby dlaczego mialaby mi przeszkadzac odstawiona panna na zakupach? co mnie to obchodzi?? przeszkadzaloby mie wtedy gdybym czula sie nieatrakcyjna kobieta i jedynym sposobem na podniesienie swojego sampoczucie byloby zmezsanie z blotem panienki ktora jest lepiej ubrana i ladniejsza ode mnie

Gość to jest typowe dla miejsc
Np Rosjanka nie pojdzie wyniesc smieci bez pelnego makijazu.Ale ten makijaz i reszta od rana do nocy dla zapracowanych kobiet sila rzeczy w wiekszosci wyglada byle jak. I tak np Polki i Rosjanki za granica mozna bylo (teraz moze mniej) poznac po obowiazkowo ufarbowanych wlosach, znisczonych farba i odrostach, po prostu kazda z tych kobiet uwazala,ze farbowanie wlosów jest obowiazkiem, ale nie kazdą stac na dobrego fryzjera i dobor dobrej farby. Nie ma nic gorszego niz makijaz robiony na chybcika, tandetnie, zniszczone farba włosy ( a to jest iestety powszechne) o wiele lepiej bardziej elegancka i mniej pretensjonalna jest zdrowo wygladajaca cera i wlosy. W Polsce nie ma jeszcze tradycji takiego stonowanego luksusiku na codzień, jest raczej nachalny , taki,zeby go bylo z daleka zauwazyc ( tapeta, wyzywajacy strój), to jest charakterystyczne dla biedniejszych krajów, u nas tez sie to juz stopniowo zmienia.

Gość tralalalalala
pod wzgledem strojow to najbardziej lubie UK, tam niewazne co masz na sobie, czy jest to worek na ziemniaki, podarte buty, pidzama, nikt nie zwraca na to uwagi, lubie kupowac w brytyjskich sklepach, czuje sie tam bardzo swobodnie, natomiast polskie sklepy z odzieza omijam szerokim lukiem, nie znosze kiedy ekspedientka sledzi mnie wzrokiem i poprawia po mnie wieszaki, w uk masa rzeczy lezy na ziemi, i wlasciwie nikt sie tym nie przejmuje, potem te rzeczy schodza na przecene, w polsce zakupy ciuchow to tylko przez internet

Gość dla mnie to głupota
bo u nas te ekspedientki jakieś zacofane są... głupia mentalnośc...ze jak kogoś "stać", to musi to manifetowac o kazdej poze dnia i nocy na kazdym rogu :P .... kiedys miała taką sytuację, że pomagałam koleżance wybrać sukienkę na wesele, koleżanka jak najbardziej dobrze sytuowana, na sukienke miała przeznaczone kilka tysiączków, ale ze miałyśmy tylko 1 dzień i do obskoczenia ze 20 miejsc, to obie ubrałyśmy się w obuwie sportowe, jeansy itd ... wpadamy do Max Mary, łapiemy za wieszczki w poszukiwaniu czegoś odpowiedniego, a tu podchodzi ekspedientka z tekstem "ale wie pani....to kosztuje 2000zł" - normalnie, obie parsknęłyśmy śmiechem.... stwierdziłysmy między soba, ze to zdecydowanie za tanio jak na porządna rzecz i wyszłyśmy obracając się na pięcie.... ekspedientka straciła dobra klientke, przez swoja płytkość.

"to jest charakterystyczne dla biedniejszych krajów, u nas tez sie to juz stopniowo zmienia" to juz jakas totalna pomylka w rozumowaniu. Pojedz prosze na floryde to calkiem zmienisz zdanie, a USA nie nalezy do biednych krajow

Gość skwareczki są cool
W uk masa rzeczy lezy na ziemi - To nie jest nic dobrego już lepiej niech poprawiają Co tu pisać kobieta zawsze chce być naj naj naj , a takie swkareczki mimo iż często strasznie plastikowe i sztuczne to zwracają uwagę są jak przeszkoda optyczna nie da się nie zauważyć.

A ja uwielbiam znęcać się nad panienkami pracującymi w sklepie:-D,wchodzę w potarganych dżinsach i zwykłej koszulce...pani za ladą oczywiście nie sądzi że wydamu niej kasę ...bo przecież to jakiś firmowy sklep a na dodatek same garnitury dla dyrektorek sprzedają:-P....a tu raz dwa trzy i wydaję sporo kasy ,bo lubię też garnitury:-D:-D. Mina pani za ladą-------BEZCENNE:-d

Gość tralalalalala
"W Polsce nie ma jeszcze tradycji takiego stonowanego luksusiku na codzień, jest raczej nachalny , taki,zeby go bylo z daleka zauwazyc ( tapeta, wyzywajacy strój), to jest charakterystyczne dla biedniejszych krajów, u nas tez sie to juz stopniowo zmienia." zgadzam się z tym tandeta, jaskrawy makijaż, blondy, tapiry z odrostami, masa różu, plus obuwie sportowe lub szpileczki, to charakterystyczne dla krajów z bloku wschodniego, u nas znacznie z tym lepiej, jednak patrzac na Rosjanki, Litwinki, Ukrainki itd, bardzo powoli zmienia sie na lepsze, ale to wina sytuacji politycznej,

Gość skwareczki są cool
Tak kobiety spalają się na solarze bo echa rewolucji pomarańczowej dalej grają im w duszach :classic_cool:

no tak, Wy mowicie o tandecie, a ja mowie o kobietach zadbanych i wystojonych, a to roznica

Gość dla mnie to głupota
bo my nie mówimy o kobietach zadbanych i eleganckich - ale o takich wypindżonych.... też jeżdże czasem po świecie, robie zkupu w róznych miejscach i na prawdę, na zachodzie to jest margines, takie wypindzone do granic mozliwosci panienki na co dzień (chyba, ze w dzielnicy czerwonych latarni :P ) ...co innego, jak idziesz do teatru, restauracji czy nocnego klubu.... ekstra wyjscie- ekstra ciuchy - tak jak ma być.... ..i własnie zgadzam sie, że to jest typowe dla biednych krajów- takie pokazywanie się wszedzie za wszelką cene- w Moskwie szczególnie sie to rzuca w oczy, jak ktos zauważył słusznie wyżej.

Gość tralalalalala
"W uk masa rzeczy lezy na ziemi - To nie jest nic dobrego już lepiej niech poprawiają" i poprawiają tylko na koniec dnia pracy, potem wiekszość z tych rzeczy jest przeceniona, i można dostac calkiem fajny ciuch z bardzo niewielka cene, lecz troche ubrudzony :) te rzeczy trafiaja też potem do naszych lumpeksów

Gość ale chyba schodzicie
z tematu. wydaje mi sie ze nie chodzilo o tape iary i blachary, tylko w ogole o odstawianie sie, nawet w dobrym stylu. u mnie na uczelnie panny na zajecia przychodza wypindrzone jakby szly na randke czy disco ale niekoiecznie jest to tamndetne tylko niedopasowane do sytuacji to taka samonakrecajaca sie spirala... kazda laska widzi, ze inne sie bardziej stroja wiec tez zaczyna i efekt domino. tez ostatnio sie glupio czulam, bo kazda mijana dziewczyna miala: -cos na wlosach (opaska, spinka itp) -cos na szyi -cos na rece - bransoletka, pierscionki no troche jak choinki.

Gość zezowata jędza
nie martw się, mam tak samo ;D

Gość tralalalalala
:) ja tam ogolnie to jestem tolerancyjna kazdy nosi to co chce i komu w czym wygodnie

uwielbiam potargane dzinsy....takie prosto ze zlotu motocyklowego:-D,i cieszy mnie jak niunie z tapetą na buziaku patrzą na mnie dziwnym wzrokiem:-P

Gość to jest typowe dla miejsc
panienka - jasne, na Florydzie jest mnostwo wypindrzonych kobiet, czesto kiczowato, ale makijaz i obcasy nie jest , jak u nas "obowiazkiem", razczej zabawą, mozesz isc do sklepu w owym przyslowiowym worku jak i w zlotej lamie, nie to jest wazne. Jest roznorodnosc, nie mundurki, cudzy stroj ludziom wisi.

Gość dla mnie to głupota
kobietę na prawde dbająca o siebie zobaczysz na kilometr, nawet jak będzie w worku pokutnym.... ...lsniace włosy swietnie wygladają nawet bez stylizacji, to te popalone, z odrostami, źle obciete, trzeba na co dzień finezyjnie upinac, zeby nie wygladały jak miotła, tak samo cera- zdrowa z natury, nie wymaga tony makup'u, żeby swietnie wyglądać- zdrowe odzywianie i sport - to piekna figura, której nie trzeba maskować wymyślnymi strojami - tu falbanka, tam breloczek- zeby odciągnać uwage, od wałków tłuszczu itp

dla Ciebie te panny to niunie a dla nich ty jestes babochlop w obdartych ciuchach ;)

Gość skwareczki są cool
efekt domino :) może efekt motyla :D . Nikt nie broni przecież kobiecie ładnie wyglądać , co złego jest w szpilkach i małej czarnej może to nie stosowne na zakupy na całej rodziny i tachanie trzech siat i arbuza pod pacha .

jednego tu nie rozumiem: skoro tak pogardzacie "tandetnymi" dziewczynami i tak wam sie to niepodoba to czemu niektore pisza ze czuje sie zle i nie dosc atrakcyjne jak takowe widza??? ja rowiniez mysalam ze rozmawiacie o kobietach "storjacych sie z klasa", ale widocznie dla was wystorjona kobieta = tandetna

Problem polega na tym, że za chiny ludowe niunia z pomarańczową twarzą nie będzie wyglądać na zadbaną dziewczynę....Bo tego nie można się nauczyć ,to się w sobie ma.Jest tysiące dziewczyn ,które wyglądają świetnie i elegancko nawetw zwykłych dzinsach:-D

Gość zezowata jędza
chciałabym miec zdrową cerę ;((((

Gość tralalalalala
te które stroją sie z klasa od razu mozna rozpoznac, to kobietki ktore potrafia sie stosownie ubrac do kazdej sytuacji, przy takiej mozna sie czuc zakompleksiona, natomiast te tandenie ubrane, ubieraja sie tak ciagle czy jest to dicho, czy szkola czy kolsciol, jest makijaz, kozaczki, szpileczki, no i solara, jakas bizuteria (wielkie kólka na uszach :)

Gość skwareczki są cool
chanelem 5 ? przeca to kosztuje 400zł to chyba nie każda niunia ma takowe .

Gość dla mnie to głupota
ja się dobrze czuję.... po prostu wypowiadam się na temat zaobserwowanego zjawisk, które jest dla mnie dość śmieszne... ...dla mnie elegancja to dbanie o siebie... przede wszystkim o zdrowie- zdrowe odżywianie, zdrowe zeby, lśniące włosy, ładna cera oraz ubieranie sie adekwatnie do sytuacji.... ...czyli do pracy skromnie, na zakupy wygodnie, do nocnego klubu seksownie i zabawnie, do teartu, restauracji elegancko itd ...absolutnie, nie czuję się gorzej widząc osobę ubraną jak do klubu na zakupach, po prostu śmieszy mnie... trochę moze mi jej żal, ze nie wie jak sie zachować.... to wszystko.