Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adriana13

USG WIARYGODNE POMIARY CZY NIE???

Polecane posty

Gość adriana13
CZY USG 3D DAJE WIARYGODNE POMIARY TAKIE W 100 %???? MAM BLIZNIETA MIEDZY NIMI JEST ROZNICA 100 G

Gość adriana13
LEKARZ TWIERDZI ZE COS JEST NIE TAK MIEDZY NIMI JEST 7 DNI ROZNICY WAGOWO TO 21 TC MALA 383G 18,1CM A DUZA 22 TC 484 G I 19,63 CM JAK POKAZUJE NORMA W NECIE JEST OK WIEC JUZ NIC NIE ROZUMIEM :) POZMOZCIE!!!

usg nie daje pomiarow dokladnych w 100%... ja mialam np. usg w dniu porodu i wg niego corka miala wazyc 3200g kilka godzin pozniej okazalo sie ze jednak wazy 4020g... ale w przypadku blizniat to trzeba kontrolowac bardziej bo jak sa jednoowodniowe to moze byc tak ze jedno rosnie kosztem drugiego... ale mysle ze roznica nie jest az tak duza... poza tym przy blizniakach dodatkowo moze byc problem z dokladnym pomiarem gdyz jedno dziecko moze zaslaniac czesciowo drugie...

Gość trusk.aweczka
oglądałam ostatnio serię programu "w łonie matki" na nationalgeo. według ich wskazówek przy bliźniętach jedno z nich jest zawsze ciut mniejsze. to jest jak w przyrodzie silniejszy wygrywa w tym wypadku mniejszy dostaje ciut mniej pokarmu jednak nie zagraża to jego życiu

Gość adriana13
jestescie kochane dziekuje ;)