Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonkaa

CZY tuz PRZED PORODEM dziecko sie mniej rusza?

Polecane posty

Gość zielonkaa

Chcialam zapytac poniewaz tesciowa twierdzi,ze przed porodem ruchy dziecka sa malo odczuwalne, natomiast ja mam termin za pare dni a maly wierci sie jak szalony wiec czy w zwiazku z tym mam jeszcze uzbroic sie w cierpliwosc? przyznam,ze wolalabym juz miec maluszka na rekach :-)

Gość nie chcę być malkontentką ale
oczywiście - ma przecież bardzo mało miejsca!

Gość sabinkaaaa
mniej ale dlatego ze ma mniej miejsca ale nie oznacza to zblizającego sie porodu!!!

Gość dobra ja przyznam że tak
też czytałam, że dziecko przed samym porodem mniej się rusza ale szczerze to nie opamiętam jak to było w moim przypadku.

Gość zielonkaa
Napisalam,ze jestem kilka dni przed terminem wiec chyba miejsca juz mu za bardzo nie ubedzie a wciaz wierci sie jak szalony.

U mnie tak było - cały dzień prawie w ogóle się nie ruszał. Kilka słabych ruchów. Pojechałam do szpitala sprawdzić co się dzieje i wszystko było dobrze, puls ok, więc mnie odesłali. A w nocy wody odeszły.

mój mały cały wtorek bardzo intensywnie się wiercił, kopał po żebrach, wystawiał łokcie, kolana i inne cuda przez brzuch, aż się lekarze w szpitali śmieli z niego. w nocy z wtorku na środę trafiłam na porodówkę i w południe urodziłam. także u mnie kompletnie nietrafna teoria. mały skakał mi jeszcze podczas ktg na chwilę przed odejściem wód :)