Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KaSIa199100

seks tylko po slubie

Polecane posty

Gość KaSIa199100

mam 18 lat i nadal jestem dziewica..dla jednych to dziwne dla mnie normalne..ja czekam na tego jedynego, bo tylko jednemu mozna oddac sie na cale zycie.. i uwazam ze nalezy z tym czekac az do slubu bo prawdziwym dowodem miłosci jest poswiecenie i czekanie na druga osobe, szanowanie jej decyzji. niestety w dzisiejszym swiecie to bardzo trudne. i tylko takie szczere i czyste zwiazki maja szanse prztrwania. a wy co tym mysliscie.? czy jest ktos jeszcze na tym swiece i mysli tak jak ja? :( ciezko by zanlezdz..nie w tych czasach..

Gość natattaaaaaaa
kiedys tez jak mialam tyle lat co ty tak gadalam.. wielka bzdura ;] bezsensu jest czekanie teraz mam 21 lat i wspozlylam tylko z jednym facetem i jestem z nim az do dzis... jestesmy ze soba 1,5roku

Gość a w dupe zaakceptujesz
znaczy sie anal?

Gość kklalalala
ja uważam tak samo, ale moją decyzją kieruje głównie wiara.

Gość szósty grzech główny
chyba tylko zagorzały katolik będzie na ciebie czekał do ślubu, bez kitu :o ja swojego chłopa katowałam brakiem seksu przez pół roku. i to był wystarczający dowód dla mnie:classic_cool:

Gość nie wiemmm
tylko takie szczere i czyste zwiazki maja szanse prztrwania. Myślę, że niekoniecznie. Bo nagle może się okazać, że jestescie kompletnie niedopasowani. Seks w związku jest bardzo ważny i jeśli będzie dla ciebie tylko małżeńskim obowiązkiem, to niestety, nie będzie miło :(

Gość elzbietuniaaa
Ja mam 21 lat. Coraz częściej myslę tak jak Ty... Tez jestem dziewicą i też chce z tym czekac, może nie aż do ślubu, ale na kogoś na kim tak naprawdę będzie mi zależało i jemu będzie na mnie zależec... Kiedys ktos sie o mnie założył z kumplami- że mnie przeleci, nie udało mu sie, a mimo to powiedział wszystkim że to zrobiliśmy... Od tamtego czasu mam 'traume', nie ufam facetom i nie wiem czy kiedykolwiek uwierze komuś że naprawde mu na mnie zależy...

Gość melangen
ja tez tak mam i sie ciesze . chociaz latka leca.. i czuje ze cos trace.. ale jak juz postanowilam to tak zrobie!

Fajnie, ze czekasz na wlasciwego faceta [niekoniecznie musi to oznaczac slub, ale jak sobie chcesz], lecz myslenie, ze to jest recepta na udany zwiazek, i to jedyna recepta, to juz naiwnosc. Niemniej, szczescia zycze.

Gość KaSIa199100
ja chce czekac...na tego jedynego...tylko jednemu moge sie oddac w pełni...chce byc pewna ze to tylko ten jedyny..i ze nigdy mnie nie zdradzi..kiedy uczucie bedzie gotowe i dojrzałe wtedy jestem gotowa na ten krok..a najlepiej po slubie...jesli siekogos naprwde kocha to bezwzgledu na wszsytko ni e musze sprawdzac czy pod tym wzgledem do mnie pasuje bo to nie jest najwaznjesze...trzeba umiec uczyc sie wytrwałosci i cierpliwosci w zwiazku....takie moje zdanie

"chce byc pewna ze to tylko ten jedyny..i ze nigdy mnie nie zdradzi" pierwszy raz po siedemdziesiatce to pewnie dosc stresujaca sprawa 🖐️

Gość KaSIa199100
wiadomo ze do koncaq sie nigdy nie jest pewnym..ale chyba jesli ktos rownie dobrze czeka tak jak ja to wiadomo ze chece tylko z jedna osoba a jelsi ktos co tydzien z inna to takiej pewnosci ze mnie nie zdradzi napweno nie mam

Gość vjhgjg
tez mam takie zdanie co Ty i go nie zmienie, ten to mnie pokocha nie bedzie mnie kochał za ciało lecz za wszystkie inne ciało to ciało,przemija a dusza nigdy

Gość Gruthar
Jesteś dziewicą, i zapewne nigdy nie miałaś chłopaka... związek nie opiera się tylko i wyłączne na seksie, więc czekanie przez, powiedzmy, 3 lata będzie dla Ciebie męczarnią. A co jak facet już uprawiał wcześniej seks? Może i będzie czekał z Tobą, ale na pewno przez ten czas mocno poćwiczy mięśnie prawej ręki. :P

Gość Katarzisssssssssssssssssssssss
miałam juz dwoch chłopakow....ktorzy mnie namawiali..ale po 2 misiacach chodzenia ....dlatego zrywywałam..dla mnie to nie dowod miłosci

Gość vjhgjg
juz ja go tego oducze ;]

Czego oduczysz? Człowieczeństwa? Naturalnych popędów? Świadomości własnego ciała i jego potrzeb?

Gość vjhgjg
trzeba umiec sie kontrolowac bo swoim zachowaniem zblizamy sie do zwierząt chyba mamy po cos mózg nie?

Równie dobrze moglibyśmy przestać oddychać, jeść i wydalać.. to takie zwierzęce🖐️

ja mysle ze potrafie sie kontrolowac..nie ciagnie mnie teraz do tego..nie wiem jak to jest przebywac z osoba ktora sie kocha...bo jeszcze nie mailam...okazji...teraz wiem ze bedac z tamtymi chłopakami nie kochałam ich.....

Gość kto ci powiedział że ślub jest
gwarancją, że cię nie zdradzi? Większej bzdury nie słyszałam Wolisz, żeby zdradził po slubie niż przed? Dla mnie nie ma to żadnej różnicy

Gość ewa1986666
hehe po slobie no jak u mnie to juz po sexie a do slobu jeszcze napewno daleko :P Twoj wybor ale ja bym kozystala z zycia bo jesli nie teraz to kiedy? po slubie ??????????? smieszne :D

aj nie o to chodzi..nie slub jest dowodem....sex po slubie byc powinnnien...i powinno sie na siebie długo czekac..uczyc wytrwałosci..bo to wazne..

Gość Gruthar
Seks? A co w tym zwierzęcego? Gdyby nie popęd seksualny żaden gatunek nie miałby racji bytu...

Gość bedzie co ma byc
tez sobie kiedys myslalam ze sex tylko po slubie, bo to bedzie oznaczalo jakas wyjatkowosc, tajemniczosc i ze bede miala pewnosc ze ten facet nie che mnie tylko "przeleciec" ale byc ze mna... jednak zlozylo sie tak, ze poznalam mojego ukochanego i to ja sama chcialam sie z nim kochac, wiem ze poczekalby dla mnie, ale chec jakgdyby dopelnienia i bliskosci byla u mnie wieksza niz myslalam :) wiec z czasem wszystko moze sie bardzo zmienic

ale bez przesady co sie teraz dzieje na swiecie.....kazdy inaczej to odbiera...szkoda mi ludzi ktorzy robia ta na zmiane , kazdy z kazdym.....to jest chore...trzeba umiec korzystac z przyjemnosci..ale bez przesady...co to za zycie...w dzisiejszym czasie seks własnie przybrał forme bardziej zwierzeca...niz ludzka..

Gość masz DOPIERO 18 lat
więc młoda z ciebie dziewczyna nie powinnaś się tak kategorycznie wypowiadać o tym "czekaniu do ślubu" pogadamy za parę lat jak rozbudzi się twoja seksualność może się okazać że wcale nie masz ochoty czekać wbrew pozorom 18 lat to bardzo młody wiek i nie każda dziewczyna jest wtedy rozbudzona i nie wiem dla kogo 18-letnia dziewica jest dziwna :(

Gość
Gratuluję takiej postawy; w dzisiejszych czasach rzeczywiście bardzo ciężko o takie myślenie wśród młodych osób,ale z drugiej strony,nie dziwi mnie to. Autorko,bez urazy,ale jesteś bardzo naiwna sądząc,że jeśli spotkasz tego jedynego i oddasz mu się, on pozostanie ci wierny do końca życia i będziecie żyli długo i szczęśliwie. To jest oczywiście moje zdanie,możesz się z nim nie zgodzić. W dzisiejszych czasach seks nie jest tematem tabu; mówi się o nim głośno, jak również jest on czymś,co rewelacyjnie się sprzedaje (np teledyski na MTV, zdjęcia, wywiady, reklamy...). Uważam,że jest on ważny w związku,ponieważ jeśli partnerom nie jest dobrze ze sobą w łóżku,to prędzej czy później, przerzuci się to na inne rzeczy w związku. To nie te czasy,nie ta mentalność i nie ta kultura. Nie twierdzę,że nie ma mężczyzn,którzy myślą takimi samymi kategoriami,jednak trafić na takiego chyba graniczy z cudem... Moim zdaniem za dużo romansów się naczytalaś i naoglądałaś. Mężczyźni myślą GŁÓWNIE o seksie, a kobiety w dzisiejszych czasach już nie udają niedostępnych księżniczek (inna sprawa,że czasami są zbyt chętne...). Życzę ci,żebyś znalazła odpowiedniego partnera,ale licz się z tym,że mało kto zaakceptuje twoje hm warunki,jeśli tak to mogę nazwać i to wcale nie będzie znaczyło,że cię nie kocha. Czasami instynkty biorą górę...A uwierz,że zdrada bardzo boli, więc \"przetrzymując\" potencjalnego samca miej na uwadze,że nawet jeśli zostanie z tobą,to będzie szukał kogoś,żeby sobie \"ulżyć\" (bo sama ręka szybko przestaje wystarczać). Pozdrawiam i życzę powodzenia.:)