Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maly biust a mam rozmiar E

o co chodzi? biust!!!

Polecane posty

ej, licze na tych stronach roznych jaki mam rozmiar biustonosza i wychodzi mi ze mam E!!! jak to mozliwe jak mam male cyycki i nosze b:)

mam 93 cm w biuscie ale to temu ze mam szerokie plecy chyba, gruba nie jestem nosze rozmiar 40. nic nie rozumiem

ladaco moj sie miesci, az za duzy jest. a ciekawe czy twoj maly sie miesci?

Nie ma czegos takiego jak biust E, poczytaj sobie. Ja jestem plaska praktycznie, zawsze nosilam miseczke A, i mam 70E, to wcale nie jest duzy rozmiar. Zreszta, jesli pasuje, wyglada dobrze [a wrecz lepiej], to co za roznica jaka to literka.

ale to czemu jak kupuje w sklepie stanik to babka mi gada: pani ma miseczke b... moja kolezanka ma miseczke e i mam cyce jak balony..

moja droga, u siebie na forum mamy specjalistke od stanikow, i nie dziw sie rozmiarowi. Ponoc cala rozmiarowka jest do M :) Jesli chcesz wiecej sie dowiedziec, to zajrzyj po porstu na topic w dietach, schudnac 40 kg, jest tam dziewczyna, ma nick kobis- od paru stron doradza w sprawie stanikow :))

dzieki karolina:)

te verde glupoty piszesz dziewczynie, miseczki dochodza do rozmiaru M!!! Ponoc ekspedientki daja wieksze obwody zamiast miseczek. Polecam gazete Angora, byl tam na ten tem,at obszerny artykul, a mysle ze to nie tajemnica, ze ekspedientki nie sa szkolone w tej dziedzienie i na 1000 moze 1 sie tym interesuje i sie naprawde zna:)

Jakie znowu glupoty, przepraszam? Naprawde uwazasz, ze nie wierze w cos takiego jak miseczka E, skoro sama taka mam? Pisze, ze nie ma biustu E, bo 70E to zupelnie co innego niz 80E. Az dzwine, ze jestes zorientowana w temacie i mnie nie zrozumialas.

Bez zgryzliwosci prosze. Jesli zle zrozumialam, to przepraszam. Ja sama nie jestem zorientowana w temacie, jak napisalam wyzej mamy kolezanke na forum, ktora nam ta wiedze przekazuje i uczy dobierac staniki, a takze szuka odpowiednich fasonow. Ja sie na tym nie znam, nie doradzam, tylko przekazuje info kto moze pomoc.

te verde, 70 E i 80 E rozni sie obwodem, ale nie miseczka. O to Tobie chodzi? Jak mowie, okazalo sie ze to temat rzeka, i naprawde polecam nasza kolezanke, mozna dowiedziec sie wielu ciekawych rzeczy. :) I od razu dodam, ze Ona nic nie sprzedaje, tylko pomaga .

Nie orientujesz sie, nie doczytalas, ale piszesz mi ze pisze glupoty i objezdzasz za zgryzliwosc? :D Napisalysmy to samo praktycznie, zakladam, ze wiedze mamy podobna, i wcale nie pisze zlosliwie, tylko mnie dziwi to jak mnie podsumowalas.

Ciesz sie, zobacz, ile to problemow przysparza, z samymi liczbami. Ale za to masz dobry gust odnosnie owych, to sie chwali ;)

Znjade Wam fajny kalkulator gdzie mozna obliczyc rozmiar, wg naszej "nauczycielki od cyckow" najpoprawniejszy. Trzeba tylko parterzec na rozmiar polski i angielski, reszte pominac, bo sie w glowach wszystko pomyli.

http://bra-fitter.prv.pl/ nalezy patrzec na rozmiar UE i Uk :) Ogolnie kolezanka nas uczy, ze biust tzreba "wygarniac", po jakims czasie obwod sie zmniejsza a zwieksza miseczka, ale jak mowie, to jest wyzsza szkola jazdy a ja przekazuje to czego nas teraz uczy :)

Gość miseczki nie sa wyznacznikiem
samym w sobie i np 70E i 80E znacznie sie roznia wielkoscia miski (obwodu swoja droga) miska to jest roznica miedzy obwodem pod biustem a w biuscie a nie wartoscia bezwzgledna a co do pan ekspedientek-po pierwsze na ogol sie nie znaja (jakkolwiek to dziwne i smutne) a po drugie maja maly wybor rozmiarow (zazwyczaj 70-90, A-D) wiec jesli ktos chce np 70E to mu wciskaja zamiast tego 75D-miska jest taka sama objetosciowo (ale bardziej plaska bo przy wiekszym obwodzie) za to obwod wiekszy co na ogol skutkuje podjezdzaniem na lopatki i zlym przytrzymaniem biustu jesli chodzi o maly biust i E-moze byc to np 60E albo 65E i to sa niewielkie biusciki (sama mam maly i nosze 65D, co mniej wiecej odpowiada 70C) i nalezy pamietac o dobrym zakladaniu stanika-czyli po zalozeniu nalezy przytrzymac jedna reka dol miski a druga siegnac pod pache i 'wygarnac' a potem ulozyc piers w misce czasem okazuje sie ze stanik, ktory wydaje sie nam dobry jest za maly i po prostu zle go zakladalysmy inna sprawa, ze jesli obwod jest za luzny to nie utrzyma piersi w ryzach i wyleza one wszystkimi stronami (nawet male)

Gość powalony powaleniec ale nie ja
no i o to chodzi :) jak dobrze ,że się uświadamiacie

Gość SMA.
SMAMA.