Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily*

Kupilibyście komputer na allegro?

Polecane posty

Zastanawiam się nad tym, bo ceny są naprawdę rewelacyjne. Ale zastanawiam się czy nie byłoby problemu z gwarancją w razie ewentualnych problemów.

Gość a czemu nie
przecież na allegro wystawiaja też sklepy i wtedy z gwarancja nie ma problemu . Opinie czytaj , jeśli ktos ma dobre i jest super sprzedawcą , to szanse na oszustwo sa takie jak w zwykłym sklepie

Gość jarek ma rację
ale chyba przez przypadek powiedział coś mądrego. zasadniczo lepiej samemu dobrać komponenty bo każdy ma inne potrzeby na co mocna karta graficzna np jak wcale nie gramy ew zasiadamy do pasjansa pająka :O

No ja patrzę się głównie na grafikę :D Bo mi komputer do grania potrzebny... Zamierzałam złożyć sobie komputer w normalnym sklepie bo byłoby łatwiej z gwarancją. Ale na allegro wszystko jest dużo tańsze

Też mi się tak wydaje. Dlatego w zasilacz chyba zaopatrzę się osobno. Te z obudowami są naprawdę kiepskie. Już raz taki miałam to mi niemało komputer wysiadł...

Gość jarek ma rację
fortrony są bardzo dobre ale te oryginale :) a nie te malowanki . FSP-350HLN i jemu podobne . Zasadniczo lepiej udać się na purepc.pl http://forum.purepc.pl/index.php i tam pytać są tańsze sklepy internetowe niż to co pojawia się na aukcjach . Na allegro tanio można wyrwać zasilacze i obudowy. Bo to jak na razie się nie zmienia .

jeśli kupisz z tego linka co podałaś to zasilacz dostaniesz chujowy bo w tym zestawie nie ma nazwy firmy więc na pewno coś kombinują (na czymś trzeba oszczędzić) - gdybyś kupowała osobno to mogę ci polecić Corsair lub Tagan

Gość na allegro były dość tanio
płyty DFI na chipsetach 965 ( lepsza ) i 975 ( teoretycznie lepsza )

Dzięki, poczytam :) Też mi się wydaje, że tam jest beznadziejny zasilacz. Nic o nim nie wspominają, ale tak raczej jest w większości zestawów gotowych. Chyba odpuszczę sobie internet (mimo że taniej), na rzecz normalnego sklepu.

Gość jarek ma za to bardzo
przystępne trzecie oko :classic_cool:

w każdym razie polecam tamo forum bo tu nie ma co stękać , a tylko trzeba się przyzwyczaić to takich wypowiedzi w stylu Jarka tzn mam zawsze racje i i się nadymam. Swobodnie da się coś wybrać przy pomocy użytkowników tego forum są nawet gotowe propozycje w dziale co kupić. tj purepc.pl to mi przypadło do gustu najbardziej może są i lepsze trudno mi ferować.

Jarku dla twojej wiedzy MC-350 2.0 to to samo co AMACROX AX-400 i FSP-350 MDN® tylko wlepki mają inne .

Gość kijowo
jarek, zrob cos z tymi buszmenskimi brwiami :-O 10zl u kosmetyczki to kosztuje :-O

Może ma jeszcze paznokcie umalować i wydepilować klatę ? :O

zaraz Cie jakiś przygniecie 100kg cyckiem.

Ja już niczego nie kupię na allegro. Teraz sami oszuści i niekompetentni, nieuczciwi naciągacze sprzedający tandetę. Kiedyś kupowałem i większośc towaru była ok. Teraz co nie kupię to muszę reklamować. 2 Fotele kupiłem po 200 zł za jeden, koszt przesyłki chyba 40 zł. Okazało się, że mają poniszczone w fatalnym stanie podłokietniki. Zwrot kosztował by mnie ponad 100 PLN w plecy. Wczoraj dostałem pasek niby Gicci. Okazał się tandetną bazarową podróbką. Na nieostrym foto na Allegro nie było tego widać więc w e-mailu zapytałem sprzedawcę czy pasek jest oryginalny, czy nie ma wad i obtarć i czy mógłby mi przysłać zdjęcia. Nie odpisał, że to podróba, zapewnił, ze pasek jest w stanie idealnym i przysłał 2 nieostre zdjęcia na których nie widać dobrze klamry. Kiedy wyjąłem pasek z pudełka ukazały się chamskie zgrzewy i tandetne odlewy na badziewiarskiej klamrze. Pasek tandeta, z tyłu wydrapana czymś ostrym litera I. Pasek okazał się tandetną podróbką jakiej nikt by nie załozył nie narażająć się na pośmiewisko. Dziś otrzymałem zamowiona latarkę - miała być nowa ze sklepu. Jest cała poobijana i ma porysowaną szybkę. O innych przypadkach nie bedę pisać. Teraz byle kto sprzedaje. Allegro powinno takie osoby usuwać. Ja juz tam bedę tylko sprzedawał. NIc nie kupię. Szczególnie nie polecam kupować komputerow na Allegro, bo nie wiadomo co jest w środku i czy np. dysk jest nowy i sprawny, a nie z dziurami.

Dziękuję wszystkim za rady :) Postaram się poszukać sklepu internetowego, który ma siedzibę na terenie mojego miasta :) Łatwiej będzie komputer odebrać :) A dane komputera mam właściwie sprecyzowane :)

w Lublinie, więc trochę daleko :) Może znajdę coś fajnego...