Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 25 latki

problem z plytkim brodzikiem ...

Polecane posty

Gość mama 25 latki

Dziewczyny macie pomysl na to jak kapac malucha jesli nei ma sie wanny? Corka kapala sie na poczatku w wanience, potem pomimo plytkosci brodzika napuszczalismy jej wode do brodzika. Niestety pomimo dbania o czystosc lazienki corka co chwile lapala jakis infekcje pochwy i ginekolog kazala wrocic do wanienki.... tak zrpbilismy ale ta wanienka zaczyna byc stanowczo za mala.... macie pomysl jak zorgaznizowac kapiel (nie prysznic) takiego malucha? Moze sa gdzies do kupienia jakies wielkie miednice?? Wymiana brodzika niestety nie wchodzi poki co w gre...

Gość mama 25 latki
mama 2,5 latki oczywiscie:)

moj marcin sie kapal w brodziku ale to chlopak wiec ciezej mu zlapac infekcje... moze sprobuj oprocz oczywiscie wzmozonej dezynfekcji brodzika klasc jej taka mate do kapieli pod pupe... nie bedzie miala wtedy stycznosci bezposrednio z powloka brodzika... wazne zeby taka mata byla tylko dla niej... poza tym nie napuszczaj wody tylko odkrec prysznic i niech leci caly czas z prysznica ciepla woda i niech stara splywa tak zeby w brodziku zawsze byla swierza... a prysznic daj dziecku do reki niech go trzyma... bedzie miala dodatkowa frajde...

Gość mama 25 latki
dzieki za odpowiedz, corka milaa taka mate tylko dla siebie ale jakos to nie pomagalo.... dziwne bo w wanience nie lapie nic pomimo tego, ze siedzi w wodzie dlugo... oczywiscie mozna brac prysznic tylko do zadna frajda ... raczej tego nie lubi. dlatego pomyslalam o jakijs mega misce :):)

Gość kup jej...
mały dmuchany ponton dla dzieci :)

Gość yutyiyi
my jak jezdziliśmy na wczasy z małą córeczką a na miejscu był prysznic to braliśmy najmniejszy basenik dmuchany i wstawialiśmy do brodzika.

Gość mama 25 latki
to jest mysl:) tylko gorzej to przechopwywac;) a moze zajmuje tyle miejsca co wanienka?

to jest dmuchane wiec po kapieli spuszczasz powietrze i juz... zajmuje nawet mniej miejsca niz wanienka...

Gość mama 25 latki
jak dla mnie to ze spuszczaniem powietrza za duzo zachodu - taki basenik trzeba dobrze wysuszyc zeby nic w nim nie wyroslo.... a za nim wyschnie to jest juz nastepny dzien i zaraz znow trzeba byloby rozkladac....

Gość cudowna123
Basenik postawisz w pionie w lazeience i miejsca duzo nie bedzie zajmowal ,a miska napewno wiecej.

Gość mama 25 latki
dzieki za pomysly:) szukam na allegro czegos co zmiesci sie do brodzika 80na 80 cm ... jakbyscie mialy jeszcze jakies pomysly to dajcie znac:)

Gość yutyiyi
ja mam dokładnie taki: 61cm x 22cm Intex #57402, kupiłam rok temu na allegro, ale obecnie ich nie ma

Gość mamuska10
powiedzcie bo nie rozumie, od czego te infekcje w brodziku? brodzik myje się tak samo jak wanna? też mam brodzik - głeboki, ale jeszcze myjemy się w wanience, bo dziecko nie siedzi. Czy to u dziewczynek tak jest?

Gość mama 25 latki
dzieki za szczegoly:) Ty tez uzywasz go do tego celu?;)

Gość mama 25 latki
hej, niektore dziewczynki sa bardziej wrazliwe. Brodzik mysje sie tak samo jak wanne tylko w brodziku jest wiecej zakamarkow ktorych dokladnie umyc sie nie da.... ale wiem ze niektore dziewczynki maja te same problemy w wannach .

Gość mamuska10
aha, dzieki. No ja mam taki normalny głeboki brodzik i chłopaka, mam nadzieję ze nie będzie problemów

Gość mama 25 latki
z chlopakami duzo prosciej w tych sprawach:):) a te glebokie sa swietne - jakbym mogla zmienilabym od razu...

Gość gitzy
ej bez sensu, dlaczego 2,5letnie dziecko kapiane jest wogole w jakiejs wanieniece, brodziku, nie kumam, przeciez to duuuuza dziewucha. moj maly jak mial roczek juz tylko w duzej wannie, dak jest do dzis ma prawie 2 latka, i plywa sobie tam na brzuchu, rzuca kaczkami, pryska...

Gość mama 25 latki
bo ta duza dziewucha ma w domu tylko brodzik ktory jest w dodatku niski. doczytalas?

Gość yutyiyi
Używam ten basenik tylko na wyjazdach, bo w domu mam wanne.