Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka26poznan

powiększająca się torbiel - ciąża

Polecane posty

Gość anka26poznan

Hej dziewczyny. Obecnie jestem w 6-7 tyg ciązy licząc od miesiączki. 11 dni temu byłam w związku z tym na usg na którym okazało się że mam 5,5 cm torbiel na jajniku. Dostałam duphaston. Biorę go już 10 dni. Wczoraj byłam na kolejnym usg. Torbiel ma już 7 cm. A właściwie to wyglada tak jakby wyrosła druga, mniejsza i teraz obie łacznie wygladają jak 7 cm torbiel dwukomorowa.... W związku z tym mam pytanie....Czy to jest niebezpieczne?? Bardzo się boję...słyszałam że torbiele się wchłaniają ale skoro moja rośnie w takim tempie to aż boję się myśleć co będzie później i co jeszcze mogę robić aby to nie zagroziło ciąży? bardzo sie denerwuje:(

Gość ojojojojoj
Ponoc torbiele nie są zagrożeniem dla ciaży. Moja koleżanka bezproblemowo donosiła ciążę z 3 dużymi torbielami. Dopiero po porodzie gin się tym zajął

Gość anka26poznan
też słyszałam ze to czesta sprawa jednak martwi mnie to w jakim tempie się to powiększa:( boje się ze za tydzien zgłosze sie na usg a ginekolog sie przerazi:(

Gość uupp
ja jestem w ciazy ale mam miesniaka na macicy i jakos ciaza sie utrzymuje aczkolwiek boje sie porodu czy to niebedzie mialo wplywu na jego przebieg:( niby gin mnie uspokaja ale nigdy nic nie wiadomo dokonca.jak ktos ma podobny problem to prosze pisac.

Gość uupp
zapomnialam dodac ze juz w 9miesiacu

Gość ja miałam
torbie w ciąży l, urosła do 9 cm, bałam się oczywiście bardzo. Moja dr stwierdziła, że poczekamy do 12 tc, jak się nie wchłonie zrobi punkcję (to była torbiel prosta, robiałm ca125). Wchłonęła się, w 3 tygodnie z 9 cm nie było po niej śladu. Torbiele ,,ciążowe" często się ponoć zdarzają. Uważaj na siebie, nie wykonuj gwałtownych ruchow, podskokó, nie współżyj na razie.

Gość ja miałam
do 14 tc powinna zniknąć :)