Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Administracja publiczna

Administracja publiczna

Polecane posty

Administracja publiczna co myślicie o tym kierunku studiów? łatwe? trudne?

Gość dzejn
zalezy na jakiej uczelni. ja osobiscie skonczylam ten kierunek na dobrym uniwerku i uwazam, ze nie bylo lekko. tzn- w trakcie roku nie jest ciezko, zajec nie bylo bardzo duzo, ale egzaminy trudne i w kazdej sesji zawsze byla ich maksymalna liczba. do tego sporo zaliczen ( to samo co egzamin tylko nazwa inna i nie liczy sie do sredniej), wiec w okresie sesji okolo miesiac wyjety z zyciorysu. ale z drugiej strony- znam osoby, ktore konczyly ten kierunek na roznych innych uczelniach i od wielu slyszalam, ze mieli luz, egzaminy latwe i ogolem studia bezproblemowe. moim zdaniem kluczowe znaczenie jest, jaka uczelnie chcesz wybrac.

up

Gość dzejn
a o jakiej uczelni myslisz? panstwowa/ prywatna? studia dzienne czy zaoczne?

zaocznie w Tarnowie albo w Kielcach

ja studiuje administracje, ale na specjalnosci prawo i ochrona pracy, ciekawe, ale tak jak ktoś wyzej napisal, sesje sa straszne, mnostwo egzaminow, zaliczen i wszystko bardzo obszerne...

Gość nie polecam tarnowa
nie polecam studiow zaocznych w tarnowie :o studiowalem AP tam zaocznie przez rok, zjazdy co tydzien w piatki soboty i niedziele a nieraz z racji tego ze wykladowcy nie przyjezdzali w te dni zajecia byly przekladane na np wtorek srode a niekaazdy moze wtedy przyjechac :o poza tym totalny balagan w sekretariacie 😠 zeby cokolwiek zalatwic to trzeba bylo przyjezdzac x razy 😡 panie sekretarki ilekroc bylem w sekretariace zajete byly popijaniem kawki i gadaniem na giegie :o aczkolwiek klaudia niezla dupa jest :D :classic_cool: tadruga zreszta tez :classic_cool: jesli chodzi o poziom.. . to na 1 roku wiekszosc przedmiotow mozna zaliczyc bez problemu aczkolwiek sa 3 mega przejebane przedmioty z czego 2 sa do zaliczenia bez nauki jak sie poszczesci :D natomiast prawo konstytucyjne z [przepraszam ale na samą myśl o nie rzygac mi sie chce i niedobrze mi robi wiec sorry za wulgaryzmy ] tą jebaną kurwą dziwka pierdoloną suka i niech ja piekło pochłonie baba o nazwisku ŁABNO jest nie do zdania dla zdecydowanej wiekszosci ( i dla mnie neistety tez) na 140 osob nie zdało 95 😠 w pierwszym terminie, co roku ta krowa robi rzez na pierwszym roku a co najgorsze chyba na 2 roku tez jest z nia jakis przedmiot i tez robi masakre :( niestety :( podsumowujac nie polecam studiow na pwsz tarnów , jak sie zdecyduje zaczac jakies studia od nowa to juz na pewno w krakowie i na innym kierunku 🖐️

Gość kolendrin
Wybierz studia związane z tym co lubisz bo nie ma sensu się męczyć.Ja studiuje administracje i politykę publiczną na uczelni www.ignatianum.edu.pl w Krakowie i jak na razie jestem zadowolona. Akademia w centrum miasta i fajne zajęcia :)

Gość gość
Skonczylam w tym roku ten kierunek i jestem zadowolona choc na pierwszym stopniu lekko nie byl, trzeba bylo wkuc duzo teori na blache bo to glownie opiera sie na prawie wiec sam human wchodzi w gre. Zeby zaliczyc sesje na niektorych przedmiotachozna byl uzywac kodeksu choc woekszosc tzreba byl miec w glowie. Sa tam przedmioty talie jak prawo pracy, prawo administracyjne, cywilne, karne i wiele innych. Jednym slowem nauka, nauka i nauka na blache. Ale za to prace licencjacja czy magisterska łatwo napiszesz bo masz duzo materialow dostepnych.