Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagrobelna

Facet...mdleje...!

Polecane posty

Gość zagrobelna

Mam faceta :) A facet, jak to facet, nie lubi się nad sobą użalać, ale chyba trochę powinien, bo jakieś dziwne rzeczy się z nim dzieją. Ostatnio na imprezie normalnie zemdlał. Ni stąd ni z owąd, pił, pił, nagle wstał żeby pójść do łazienki i zemdlał w połowie drogi. Przeraziłam się, że może ma padaczkę, ale nie było drgawek, tylko od razu wstał i wszystko było normalnie. Wyciągnęłam z niego że mu się to drugi raz stało. Ale o lekarzu w ogóle nie chce słyszeć. Nie wiem co to może być i na ile jest to poważne, bo nie chcę tego tak zostawiać, ale nie chcę też panikować. Martwi mnie to że to po tym alkoholu, nie wiem, co o tym myślicie?

Gość napewno jest jakas przyczyna
tych omdleń. Jakby jeszcze raz sie cos takiego zdarzylo wykopalabym do lekarza :D i bez gadania

Gość tomcioszek
kiedys cos podobnego widziałem jak koles siedział przy kebabie z laskami , przewrócił sie w kebaba , laski do niego zeby nie udawał, lezał tak 10 s. niekt nie wiedział co zrobic, nagle wstał i usiadł, laski do niego co sie stało ? a on ze nie wie, niech zasuwa do lekarza

Gość lkalkssdggggggggg
a ja wiem ale nie moge powiedziec niestety

Gość halynaa
do lekarza go wyslij bez dwoch zdan, naprzeswietlenie jakies bo moze nawet guza mozgu miec z tego co piszesz.

najpierw trzeba, zrobić podstawowe badania krwi, zbadać ciśnienie zbadać ukl. krwionośny i to pewnie zrobią ekg itp. A ma tak tylko w momencie jak pije, czy to bez różnicy? możliwe również że przyczyna tkwi w alkoholu, przyczyn jest kilka wada serca, lub nadcisnienie tętnicze. Alkohol przyspiesza prace serca. Jednak zbyt duża ilość alkoholu w organiźmie powoduje że organizm \"ratując siebie\" poprostu się wyłącza stąd omdlenie.. gdyż dzieki alkoholowi zbyt mała ilość tlenu przedostaje się do mózgu, niedotleniony mózg, spowalnia prace (aby nie umrzeć) przez co dochodzi do omdlenia. I jeszcze jedno pytanie, ile on ma lat? Jesli jest to młody człowiek który w ostatnim czasie szybko urusł, może być tak że ciało urosło szybko, serce jeszcze \"nie dososło\" do ciała.

Gość jankeska99
Tam zaraz guza mózgu! Bez przesady, może po prostu źle się odźywia, jest zmęczony, albo ew. z ciśnieniem coś nie tak, jako rzecze poprzedniczka ma...

Gość zagrobelna
Facet ma 25 lat, więc to raczej nie kwestia rośnięcia... ;) A wypić nie pił dużo, sączył drinki, słabe, bo takie lubi i bums. Nie był wcale pijany... Zresztą to nie pierwszy raz.

Gość szynka12
ja Też bym w to ciśnienie raczej celowała. a raczej niedociśnienie, które z piciem alkoholu jest bezpośrednio skorelowane. ludziom zdarza się mdleć nawet po jednym piwie, ale jeśli dobierze się leki odpowiednio, problem powinien zniknąć. jak rozumiem chłopak jest młody, aktywny, więc Gutron bym polecała, który działa zdecydowanie najdłużej, w tabletkach jest, więc wygodny po prostu. problem nie jest wielki, sama tak miałam, ale też nie należy tego lekceważyć, więc radzę namówić chłopaka na lekarza. pozdrawiam.

Gość jankeska99
Ale fakt, że namówić faceta na lekarza to jest cud :P Może jednak go postrasz tym guzem :P

Gość frufru
albo cukrzyca...