Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mewa Albinos

Czy któraś z Was wyszła za mąz z rozsądku? Ja się zastanawiam.

Polecane posty

Gość Mewa Albinos

Drogie Panie, czy któraś z was podjęla kiedykolwiek taka decyzję? Ja mam już swój wiek. 40-ka na karku. Mój kolega z pracy spotyka się ze mną. On mnie nie kocha - nie ukrywa tego, ale bardzo lubi i szanuje. Ja podobnie. Sytuacja jest jasna. On zaczął rozmowy o wspólnym starzeniu sie i nie wiem co robic?

Gość never no way
to badzcie sobie razem, moze wkoncu sie pokochacie, ja nigdy nie wyszlabym za maz z rozsadku. po co wam slub? skoro sie nie kochacie to zyjcie na kocia lape

Gość a ja w ogóle nie wierze
w miłość więc małżeństwo tylko z rozsądku z mojej strony ale jest super i nie zmieniłabym tego jak na razie

Gość moim babskim okiem
Starzeć się wspólnie, ale bez papierka. Ktoś nade mną dobrze napisał, bądźcie razem, może to własnie przyjaźń i szacunek są w życiu ważniejsze, niż miłość...? Ale po co Wam papier?

Gość moim babskim okiem
pisząc ktoś nade mną miałam na mysli "never no way" :P

slub bez milosci? moze przyjsc jeszcze, zaczyna sie od przyjazni, ale nie ryzykowalabym. najpierw niech przyjdzie a potem slub. po co do tego papierek? a jesli wyjdziesz za niego,a potem poznasz kogos innego i sie zakochasz? to zbyt wazny krok..

Gość taaaak
tez tak sadze...

Gość Mewa Alinos
Myślę, ze macie dużo racji, ale A. tłumaczy mi, że wtedy łatwiej jest z kwestiami prawnymi w razie czego, że chciałby mnie zabezpieczyć, mówi, ze tak będzie rozsądnie, logicznie...

Gość wandzia z gdańska
Okropnie to brzmi... Rozsądnie, logicznie, jakby chodziło o podpisanie umowy o kupnie Mozecie od bidy p[obawić sie w zwiazek, ale brac slub - to bym sie zastanowiła. Zabezpieczyc można sietez inaczej.

Gość no tak super
wiesz co dobrze by bylo gdyby choc jedna strona kochala i najlepiej zeby to byl facet.:)

Gość dla chcącego nic trudnego
moja niegdyś dobra koleżanka właśnie planuje ślub z facetem którego zna juz dobrych pare lat, parą są 2 lata niecałe i jedno jest pewne NIE KOCHA GO. Sama mi niegdys o tym mówiła - za to on po za nią swiata nie widzi. Do tego jest piekielnie bogaty i stac go by ją przy sobie zatrzymac, a jego rodzice stale obdarowują ją prezentami. Dziewczyna ma raptem 24 lata (on po 30) ale jest bardzo pragmatyczna i wie że lepszej partii nie znajdzie. Dla mnie to przykre....

Gość nie sypiam z komiczne
malzenstwa z rozsadku sa przykre ale dla faceta...jezeli oczywiscie jeden z drugim nie wie ze kupuje (swoją kasą, pozycją zawodową, poczciwością etc.- tym wszystkim co sklada sie na tzw. stabilizacje) sobie zabaweczke i wierzy w te slodkie slowka.. ale z drugiej strony czy jeleni powinno byc zal? trudne pytania

Gość miłość czy nie
moja kuzynka wyszła za mąż z rozsądku i mają sie świetnie. Razem sobie żyją, szanują się wzajemnie i jest git, teraz pewnie to i miłość między nimi jest, może nie taka szaleńcza, ale bradziej dojrzała.

Gość Mewa Albinos
Słuchajcie, ale tu nie chodzi o pieniadze. Mój partner (tak to nazwijmy) nie jest człowiekiem bogatym, mamy własciwie tą samą pozycje materialną, oboje mamy pracę, własne mieszkania, nawet samochody podobne. Doskwiera nam tylko samotność, brak rodziny... a wiadomo, że wiek robi swoje.

Gość Tere blere
Niegdy w życiu bym tak nie zrobiła! Jak można pójść do łóżka z takim facetem????!!!!!!!!

trudno coś doradzić... czterdzieści lat to sporo, coraz ciężej ułożyć sobie życie. jeśli chcesz mieć dziecko to właściwie ostatni moment. lubicie się, szanujecie, przyjaźnicie - wiele osób uważa, że to znacznie trwalsze fundamenty niż szaleńczy wybuch miłości. musisz sama zrobić bilans zysków i strat, odpowiedzieć sobie czy przy tym mężczyźnie chcesz budzić się do końca życia.

Gość Mewa Albinos
Tak - nie ukrywam, że równiez kwestia dziecka ma tu bardzo duże znaczenie. I dla mnie i dla Niego. Tere coś tam - nie wiem dlaczego tak napisałaś. To jest normalny porządny, przystojny facet, więc nie rozumiem Twoich słów.