Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co z tym fantem zrobić

PIT 37

Polecane posty

Mam pytanie odnośnie wypełnienia zeznania podatkowego PIT 37. W 2008 roku byłam pół roku na stażu, i pół roku pracowałam już na umowę o pracę. Czy w takim wypadku sumuję przychody z obu PITów 11 które dostałam ( z PUP-u i od pracodawcy) ?? No i czy przychów "stażowy" wpisuję w pierwszej rubryce jako należności ze stosunku pracy, czy też jako "inne źródła nie wymienione w wierszach od 1do 4" ??? Pomóżcie!!! :(

PRZYCHÓD stażowy tam miało być oczywiście :)

NIKT NIE WIE?? :/

Gość przecież w tym roku nie było
w PIT 11 gdzie masz ten przychód wpisany? Tak samo przepisz na PIT 37

Gość przecież w tym roku nie było
jeśli dostałaś dwa PIT 11, to oba wpisujesz do PIT 37. Weź ściągnij z Onetu program, i wszystko zrobi się samo :)

Z tytułu umowy o pracę wpisujesz w C1 PIT 37 w wiersz 1 \'\'należności ze stosunku pracy .....\'\', a stypendium stażowe w wiersz 5 \'\'inne źródła niewymienione w wierszach od 1 do 4\'\'. Potem wiersz 6 \'\'Razem\'\' sumujesz.

w PIT 11 z PUPu jest napisane Świadczenia wypłacone z Funduszów, natomiast w PIT 37 takiego podpunktu nie ma, więc co wpisuję w "inne źródła niewymienione w pkt. 1-4" tak?? tak mi się wydaje ale wolę się upewnić :)

mp-30 właśnie o to mi chodziło :) dziękuję za pomoc :) pozdrawiam

a jeśli chodzi o te programy z netu do wypełniania PITów to uważacie że one są pewne?

W broszurce objaśniającej zasady wypełniania PIT37 jest napisane coś takiego: ''Wiersz 5: „Inne źródła, niewymienione w wierszach od 1 do 4” wypełniają podatnicy, którzy: 1) uzyskali za pośrednictwem płatnika(ów) przychody, m.in. z tytułu: — zasiłków pieniężnych z ubezpieczenia społecznego, — świadczeń wypłaconych z Funduszów: Pracy oraz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych, — stypendiów '' Skopiowałam fragment, który dotyczy stażowego ( stypendium) i zasiłków do bezrobotnych.

dzięki Ci bardzo :) a Ty sama wypełniałaś PIT czy może korzystałaś z programu? jeśli z programu to jakiego? tyle tego jest że masakra :)

a mogę poprosić o jakiś wzór, bądź wskazówki chociaż? albo linka do stronki ale pewnej, żeby poszło mi to jakoś w miarę sprawnie :) z góry dziękuję

albo poczekaj może przeczytam najpierw, bo może nie taki diabeł straszny, a ja już panikuję wypełniwszy zaledwie dane osobowe :)

Gość świnka - skarbonka
www.kip.gov.pl