Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemowiec89

cera bardzo problemowa, prosze o pomoc w dobraniu odpowiedniej pielęgnacji....

Polecane posty

Gość problemowiec89

Wiem, że takich wątków powstaje codziennie tysiące ale juz naprawdę jestem zmeczona. Mam 20 lat, naczynkową cere popekane naczynka na policzkach, skrzydełkach nosa, brodzie, na szczęście sa mało widoczne, ogolnie mam płytkounaczyniowiona skorę. Poza tym trądzik. Od 5 miesiecy biore tetralysal ( 150 mg na dobe ) poczatkowo differin teraz epiduo oraz differin syfow juz nie mam pozostaly tylko czerwone plamki na policzkach. ostatnio na badaniu avene stwierdzono u mnie znaczne odwodnienie skory. Do mycia twarzy uzywam miceli Biodermy lub Avene. Na noc krem ziaja med uszczelniajacy naczynka krwionosne ( nie zatyka jest troche za lekki jak na krem na noc ale uspokaja skore) a na dzien, no własnie, olay complete skora wrazliwa spf 15 to chyba jest porazka nie dosc ze jakos pobudza skore drazni skore to jeszcze ma skladniki zapychajace. uzywam podkladu affinitone astor mattitude lub maybellin liquid mineral. Dziewczyny prosze o rade bo nie wiem juz jak pielegnowac te moja skore, nie wiem jaki krem kupic (lay wyrzuce chyba z usmiechem do kosza) zastanawiam sie czy kupic filtr czy jakis krem mocnonawilzajacy, poza tym musze chyba jakos odzywic skore. Myslalam o svr 5o tym barwionym na jasny bez ale boje sie ze strasznie mnie zapcha. Ogolnie moja twarz to porazka juz nie wiem jak ja ukoic, zaczynam sie obawiac ze sama robie sobie krzywde. Jesli mozecie napiszcie cos. Dodam ze zle reaguje na wode i mam dodatkowo problem z cieniami pod oczami. Z gory dziekuje za pomoc

Gość mmmmmmmmmmmmmm
podbijam z ciekawosci

Gość lola1369
ja też mam podobną cerę ,lekarstw nie stosowałam tylko kremy na naczynka a teraz mam spróbować kremu do cery wrażliwej z perfekty czy stosowałaś taki kosmetyk, przetestowałam wiele polecam iwostin a zamiast wody używaj mleczka