Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimmmooozoozoaooa

Karmienie a sen niemowlaka.

Polecane posty

Gość mimmmooozoozoaooa

Jestem mama 5 tyg. coreczki.Karmie ja mlekiem modyfikowanym.Jak dlugo spia wasze dziecki.Co ile budza sie na karmienie i ile mleka zjadaja.Czy budzicie swoje dzieci na karmienia.Moja corcia zasnela o godz. 15 i dalej spi.Czy mam ja budzic czy nie,???????????????

Gość lisio
jeżeli dziecko prawidłowo przybiera na wadze to nie ma potrzeby budzenia na krmienie.Ja już nie pamiętam ile moja w tym czasie zjadała ale na pewno dośc sporo bo ona od zawsze była łakomczuszek:-)Podobno mleko modyfikowane trawi się ok 4 godzin

Gość lisio
i tylko się cieszyć że tak ładnie śpi:-)Ja niestety nie miałam tego szczęścia

Gość mimmmooozoozoaooa
Moja je teraz 150 ml mleka.

Gość mimmmooozoozoaooa
Moje dziecko jak narazie jest bardzo spokojne.Zadko. placze, niema kolek.Ona tylko je i spi.I tak w kolko.

jak na moje oko to dużo :) ja co prawda karmię piersią, ale jak zostawiam małego z tatą to on daje mu mleczko z butelki i mój synek dopiero teraz je ok 100 ml mleka na raz a ma już prawie 5 miesięcy! w czasie 5 tyg jadł po max 50 ml na raz! więc Twoja córeczka ślicznie je. a mleczko modyfikowane długo się trawi (ok 4 godzin) więc faktycznie może jeszcze nie być głodna. poczekaj aż się obudzi.

Gość lisio
moja w wieku 4,5 miesięcy jadła 180-240 ml Skończyła 5 miesięcy i mleko jest bleeeeeee za cholerę nie ruszy mleka z butelki, jedynie kaszki na mleku wchodzą w grę ale tylko łyżeczką bo butelka też jest bleeeeeeeeee Teraz ma 7 miesięcy i waży 7200 mimo że tyle jadła nie waży dużo, tylko ona nawet jak je to musi się ruszać, machać nogami, głową, wyginać się jak sprężyna itp a po godzinie- dwóch od jedzenia jest mega wielka i aromatyzująca kupa:-)

Gość mimmmooozoozoaooa
Ale ona spi juz 6 h i ani drgnie.A szkoda mi jej budzic.Moja corcia to straszny zarlok.Ma 5 tyg. i 4 dni i zjada naraz 150 ml mleka.A ladnie przybiera na wadze.Przez 4 tyg. przybrala 1.3kg.Czy to duzo?

Gość lisio
1,3 kg to sporo tym bardziej nie ma co jej budzić na karmienie, jak zglodnieje to sama się obudzi

sporo :) mój przez pierwsze 4 tyg przybrał 1,5 kg i położna powiedziała że to bardzo dużo :) nie budź nie ma co. ładnie przybiera. sama się obudzi! mi synek tak w szpitalu spał. w 3 dobie po porodzie spał 7 godzin!całą noc przespał. na pytanie czy budzić położna powiedziała "spać jak dziecko daje i sie cieszyć. obudzi sie jak zgłodnieje"

Gość Kaśka 111
Moj synus tez w ciągu 4 tyg przytył 1 , 3 kg i wcale nie uwazam by bylo to duzo . Karmię go piersią , tylko i wyłącznie na żądanie . Ma już 3 mies .

Gość -z-oz
po modyfikowanym dłużej śpią - tak mi powiedziała doświadczona mama można mniej dawać, to prawie gwarantowane że niemowlak szybciej się zbudzi