Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość indyjka

Pominięte tabletki - skomplikowana sytuacja. Pomocy!

Polecane posty

Gość indyjka

Cześć Dziewczyny! Mam taki problem. Od dłuższego czasu biorę tabletki Yasminelle. W tym miesiącu – niestety nie potrafię dokładnie określić kiedy - prawdopodobnie pod koniec blistra (2/3 tydzień) zapomniałam wziąć 2 tabletki i nie przyjęłam ich od razu, tylko nieświadomie zupełnie pominęłam i przyjmowałam tabletki o określonej porze przez kolejne dni. Zorientowałam się dopiero wczoraj, kiedy nie powinna zostać mi już żadna tabletka z blistra a zostały te 2 – zapomniane, więc wzięłam jedną wczoraj i drugą dzisiaj o normalnej porze przyjęcia tabletki (nie wiem czy dobrze postąpiłam). Jestem w trakcie leczenie nadżerki więc od 14 kwietnia nie było stosunku. Moje pytanie dotyczy tego jak teraz przyjmować tabletki – czy rozpocząć nowe opakowanie bez przerwy, czy zrobić przerwę 7-dniową czy 5- dniową (z racji tego, że na wczoraj i dziś przypadają te 2 dni). Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam

Gość niechcąca
ja bym nie robiła przerwy.

Gość indyjka
Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość nitkatitka
nie martw się, nie bylo stosunku od 14 kwitnia to spokojnie;) zawsze liczy sie tydzien do tylu, ale spokojnie, dzis juz jest 26 czyli prawie dwa tyg po, mialam podobna sytuacje a biore juz tabsy ponad rok i troche z nimi przeszlam...:P Zrob normalna 7-dnniowa przerwe i nic sie nie martw i nie denerwuj, okres nadejdzie;) P.S ja mam teraz przypomnienie w telefonie, tak jakby co;)

ja też mam taki problem z tym ze ja biore jeanine. Niewiem kiedy pominełam ale wyglada na to ze zapomnialam o dwoch tabletkach mam pytanie czy jestem prawidlowo zabezpieczona skoro biore dalej tabletki o okreslonej porze?