Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaa

UAAAAAAAAAAA BOLI MNIE ZĄB- KTOŚ COŚ MA?

Polecane posty

Macie jakieś domowe sposoby na ból zęba? Nie mam nic przeciwbólowego... znalazłam tylko dentosept w apteczce ale nic nie daje.

Gość emiliana torrini
Jak boli cię tak bardzo, ze nie dasz rady wytrzymać, to idź na ostry dyżur stomatologiczny. Infekcje od zepsutego zęba są bardzo niebezpieczne dla układu krążenia. W ogóle dla całego organizmu zresztą.

Gość fajkę sobie zapal
mój mąż nie pali, jak go kiedyś zaczął ząb nagle boleć i nie było nic przeciwbólowego, to kolega mu podrzucił papierosa i o dziwo przeszło mu na kilka godzin, po tej fajce.... na drugi dzień oczywiście poleciał do dentysty... ...a ze środków przeciwbólowych polecam Ibuprom.

z fajkiem zgadzam się, ale najlepiej koncówkę - żar umoczyć w cukrze i zaciągać się. ale tamto co w linku lepiej działa

Gość fajkę sobie zapal
czosnek cytryna sól - hmmm nigdy nie próbowałam, ale może działać.... przypomniało mi się też, że moja mama opowiadała, jak podczas wojny nie było dostepu do dentysty to babcia przykładała do bolącego zęba watkę ze spirytusem...

Gość pyzataaaaaaaaaaaa
idę kroić... na ostry dyżur nie mam co liczyć mam 5-cio miesięczne dziecko a mąż jeździ tirami więc jestem sama z małą

a mam czekać aż ten czosnek z cytryną wymiesza????

Gość nana89.
Wiesz hmm. Spróbuj przepłukać wodą utlenioną, wodą z solą albo szałwią. Jak masz coca-cole to też spróbuj.. a najlepszy na ból zęba jest ketonal

Gość ketonal to trucizna
tak ludzie, trujcie sie dalej, zamiast leczyc to jeszcze gorzej sie intoksykujcie gownianymi faramceutykami, ktore pomagaja tylko i wylacznie firmom farmaceutycznym - zarabiac na was

Gość gość
Oj znam ten ból :) Tylko że mi ostatnio napuchła cała twarz czeka mnie nacinanie dziąsła :) Tak mi zęby zachwalali że sie zaczeły psuć :P Na zęba hm Skoro nie masz tabletek to ja zawsze ukajałam ból wódką albo czymś zimnym hm amolem bardzo doby jest olejek gożdzikowy tak jak znieczulenie

Gość nana89.
jeden nie zaszkodzi a do rana ukoi ból... Ibuprom bralam co 3 godziny jak mnie bolał :] i budziłam się w nocy. Po ketonalu spokój i się wysypiałam..a rano obowiązkowo do dentysty.

ketanol zależy na kogo działa. na mnie nic. kiedys jak już była masakra z zębęm w przeciągu 3 godzin zjadłam ze 3 i to forte. i nic.

Gość nana89.
Jak ja zjadłam 3 w jeden dzień to miałam niezłą banię...

Gość ketonal to trucizna
kiedys tez mi kolezanka dala i nic a nic nie pomoglo, tylko bez sensu sie podtrulam :(

Gość gość
Tak to jest z przeciwbólowymi ja tydzien bylam na nich i niedzialaly nic dopiero antybiotyki

Gość dasde342
Kurde jak macie az tak zepsute zęby ze was bolą to jak wam nie wstyd przed waszymi facetami? Bo przy tak zaawansowanej prochnicy to na pewno wali z paszczy...

Gość kur
na ból zęba też goździki pomagają, a co do ketonalu to rzeczywiście różnie ludzie reagują, mi jakoś ze 2 lata temu stan zapalny sie zrobił to w przeciągu godziny połknełam chyba ze 2 ketolane, ibuprom i jeszcze coś w ten deseń i nic nie pomogło, dopiero po paru godzinach męki dostałam się na ostry dyżur stomatologiczny i dopiero antybiotyk pomógł.

ok mam już w buzi.... heh.... narazie tylko czuję czosnek. Masakra. Jeżeli chodzi o ten ból to wypadła mi plomba- zrobiona zresztą 2 tyg. temu i myślałam że wytrzymam do rana- ale jakoś chyba nie dam rady

Gość ketonal to trucizna
dasde342 myslisz sie. kiedys musialam miec kanalowe leczenie mimo ze zab nie mial nawet najmniejszego ubytku. dlaczego? na skutek urazu mechanicznego korzen zaczal obumierac. jak bym nie miala oczyszczonego kanalu to dopiero bym miala meksyk w buzi... a bolalo jak skurwysyn. zab moze bolec nie tylko przez prochnice, jest jeszcze kilka innych schorzen, moze byc cos z dziaslem, moze paradontoza, moze ukruszyl sie, moze w zaleczonym cos sie zaczyna dziac...?

dziewczyny czy powinnam mieć po włożeniu tego soku taki pulsacyjny ból... tzn. raz silniejszy raz słabszy?????????? dodam że obrzydliwe

trochę przestało......... teraz palę papierosa

Gość rerw
i co przestalo juz calkiem po tej miksturze ??? :)e

Gość mysi ogonek nr 2
Dziś (niedziela) przy śniadaniu ułamał mi się kawałek zęba (trzonowego) z plombą. Przez cały dzień jadę na apapie, paracetamolu i innych środkach (tych najmocniejszych - 500mg i więcej ) .Jutro (poniedziałek) idę z rana do dentysty. A teraz łączę się w bólu ze wszystkimi boliząbkami.

Gość justynaher
mi się w styczniu ukruszył ząb i do tej pory nie byłam u dentysty, ale zaczął mnie tak boleć, że juz zjadłam prawie wszystkie tabletki ibupromu 24 tabletki... :( chyba musze isc do dentysty... :(

Gość fhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
nie rozumiem jak mozna tak nie dbac o zeby,fuj!!!pewnie ci z buzi smierdzi od tego zeba,rzygac mi sie chce

Gość krycafuks
Kolejny domowy sposób to goździki(przygryzasz delikatnie), albo olejek goździkowy(ostroznie patyczkiem kosmetycznym, bo moze poparzyc usta). I prawda z tym kanałowym. Własnie lecze zdrowego zęba, który nigdy mnie nie bolał, bo na rtg pojawił sie spory stan zapalny wokół korzenia.