Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona mamunia

do mam malych dzieciaczkow

Polecane posty

Gość zmęczona mamunia

Czy wasze dzieci te tak ciagle placza??? moj synek ma 9 miesiecy i od zawsze byl taki placzliwy, marudny, jeczacy. Teraz ida mu zeby i chyba dlatego ten placz sie nasilil. Ja juz nie mam sily, ciagle chce na rece, ni bawi sie sam, tylko przez chwilke. Wiecznie jeczy, piszczy, marudzi, wiecznie niezadowolony. Smieje sie, cieszy, jest szczesliwy tylko na rekach albo jak jego moja uwaga jest na nim skupiona, i tylko na nim. No ale ile mozna, nie moge przeciez non stop sie nim zajmowac, mam tez strasze dziecko, dom na glowie, a maly ciegle domaga sie uwagi. Do tego jestem wiecznie niewyspana, maly budzi sie co godzine w nocy, czasem nawet czesciej, ostatnio wstaje juz przed 5 rano. A ja placze ze zmeczenia, nie mam juz energii na to wszystko. Wiecznie jeczy i marudzi!!!!!Sucho ma, najedzony, napojony i kurde dalej zle. Moje pytanie:tak szczerze, czy tylko ja tak mam, czy moje dziecko jest wyjatkiem?? Czy moze jednak to normalne, moze sa takie dzieci, macie tak???? Kiedy to minie???

Gość co godzinę w nocy
? strasznie często. ja tak nie maiłam.

dziewczyny jestem mamą wesołego, usmiechniętego Franka- ale tylko w dzien. W nocy Franek zamieniał się w diabełka, cycuś co 40-minut, czesto histeria. Stwierdziłam, że to niemozliwe, ze takie usmiechniete dziecko tak sie zachowuje. Zaczęłam szukac przyczyny i znalazłam. Franek ma refluks żołądkowy - od tego się budził z płaczem. Od piątku biore leki i dzisiaj w nocy - tzn od wczoraj od 20 - wstałam 2 razy. Mam nadzieje, ze bęzie jeszcze lepiej. Przedstawcie zachowanie swoich dzieci lekarzowi, moze im tez cos jest.

Gość zmęczona mamunia
a cym objawial sie ten rufluks u twojego dziecka?

A może spróbuj puszczać mu muzykę relaksacyjną? Włącz radio w pokoju, poszukaj muzyki w necie, jest tego mnustwo :-) Być może to go trochę uspokoi Może synek się nudzi? Powieś mu jakiś plakat, obrazek przy lózku, może spróbuj coś zmienić w jego otoczeniu, powieś mu dzwoneczek nad łózkiem... może karuzela... Wiem że jest juz duzy ale moja córka ma 8 miesięcy i wciąż ma karuzelę przy łóżku...Może jest mu niewygodnie? Coś go uwiera? Kurcze, wiem e to śmieszne co tu plotę ale może np denerwują go metki w ubrankach - niektóre dzieci sa na to wrażliwe...Spróbuj pokombinować z innej strony A na kocyku nie lubi się bawić? Moja Zosia ostatnio zwariowała na punkcie...smyczy , takiej do kluczy :-) odpięłam klamrę i corka bawi się kawałkiem zamka błyskawicznego po prostu (oczywiście pod moim czujnym okiem :D) nigdy nie wiadomo co zainteresuje dziecko. Biedna jesteś...Ech...

przede wszystkim tym, że nie przesypiał nocy - no i troche ulewa, ale tak bez przesady. te noce były takie niespokojne, budził się z płaczem. Jak byłam u pediatry to powiedziała, ze sa 3 główne powody przez ktore dzieci nie przesypiają nocy - refluks, sprawy hormonalne i zapalenie układu moczowego. Te sprawy mogą nie dawac żadnych objawów.

Gość zmęczona mamunia
no jasne, tez sie bawi na kocyku ale jego zabawki juz mu sie znudzily, lubi tez mycze, jakies pudelka, cokolwiek byle cos czym jeszcze sie nie bawil. Ale to zajmuje go na pare minut, potem podchodzi do mnie i chce na rece, ajak nie wezne to placz i ogolnie to co pisalam wczesniej. Spróbuje z tymi metkami, zobaczymy. A z nockami to naprawde, nie ma juz chyba nic czego bym nie probowala...

Gość nie mój synek
prawie wcale nie płacze. Ciągle się śmieje i sobie śpiewa, rozmawia po swojemu. Czasem krzyczy i się wścieka jak jest glodny a rodzice nie wskakują do garnka z zupką żeby się szybciej gotowała :) Nie pamiętam kiedy widziałam u niego łzy. Jest przekochanym dzieckiem i ciagle slysze, ze to maly aniołeczek.

Gość zmęczona mamunia
No to gratuluje wesolego synka i przespanych nocy tez zazdroszcze, ale moje pytanie nie brzmialo : kto ma wesole dzieci!!!!!

Gość zmęczona mamunia
kkkkkkkjk pozdrawiam

Gość Hm...+
Zmęczona Mamunio, spróbuj poczytać Tracy Hog, to naprawdę pomocna i wartościowa lektura. Pomogła mi w "ustawieniu" i przede wszystkim w zrozumieniu mojej córeczki.

Gość nie mój synek
Twoje pytanie brzmilo "czy wasze dzieci też tak ciągle placzą?" więc odpisałam na to pytanie. Dlaczego starsze dziecko nie zajmie się młodszym? nie pobawi się z nim? u mnie dzieci bawią się razem bardzo ładnie.

Gość zmęczona mamunia
bawia sie razem, pewnie, ale to trwa tylko jakis czas i potem malemu sie juz nudzi, teraz wlasnie sie bawia ale juz zacyna jecec i prypuszczalnie bedie marudny jak do niego nie podejde. Koncze wiec, ajre potem. Bardzo prosz jeszcze o jakies rady, moze ktos tez mial takie dziecko i ajkos wybrnal, i z tymi nockami tez??

Paulo 01 a jak pediatra stwierdziła ze to refluks, moj podobnie zachowuje sie w nocy, nic mu sie nie ulewa generalnie w ogole nie ulewa i z tego co zrozumilam a moze żel zinterpretowałam ty przyjmujesz jakies leki na to. zmeczona mamuniu zycze cierpliwosci moja mały ma 7 miesiecy do tej pory robił podobnie tzn cały czas domagał sie mojej uwagi teraz juz potrafi sam sie zabawic nieraz poprsotu szybko sie nudzi wiec przenosze ggo w inne miejsce albo daje inne zabawki dobrze jest czesc zabawek schowac na jakis czas pare dni i wymienic przez ten czas mały zpaomina i teraz bawi sie chetnie jakgdyby nowymi lubi tez w lezaczku patrzec jak sprztam wieszam pranie itd mopa w rece potrzyma i cały szczesliwy wiec pewnie musisz znależc sposób na swojego malucha:)

A może spróbuj puszczać mu muzykę relaksacyjną? Włącz radio w pokoju, poszukaj muzyki w necie, jest tego mnustwo :-) Być może to go trochę uspokoi Może synek się nudzi? Powieś mu jakiś plakat, obrazek przy lózku, może spróbuj coś zmienić w jego otoczeniu, powieś mu dzwoneczek nad łózkiem... może karuzela... Wiem że jest juz duzy ale moja córka ma 8 miesięcy i wciąż ma karuzelę przy łóżku...Może jest mu niewygodnie? Coś go uwiera? Kurcze, wiem e to śmieszne co tu plotę ale może np denerwują go metki w ubrankach - niektóre dzieci sa na to wrażliwe...Spróbuj pokombinować z innej strony A na kocyku nie lubi się bawić? Moja Zosia ostatnio zwariowała na punkcie...smyczy , takiej do kluczy :-) odpięłam klamrę i corka bawi się kawałkiem zamka błyskawicznego po prostu (oczywiście pod moim czujnym okiem :D) nigdy nie wiadomo co zainteresuje dziecko. Biedna jesteś...Ech...

Gość nie mój synek
Moje rady: Kup żel na zabkowanie kup gryzaczki i włóż do zamrażarki żeby były schlodzone W razie wielkiego marudzenia możesz podać lek przeciwbólowy Polecam czopki viburkol. Mają dzialanie rozluźniające i przy ząbkowaniu są super i calkiem bezpieczne bo to czopki homeopatyczne włacz dziecku tv. Nie mówie o 3 godzinach dziennie ale z 20 minut może obejrzeć (oczywiscie nie ciagle bo żaden niemowlak nie wytrzyma przed tv 20 minut) a ty bedziesz mogla wypic kawe albo umyć zęby. kup książki z twardej tekturki i niech sobie je ogląda. Moje dziecko uwielbia bawić się w piasku tylko musze pilnować zeby go nie jadlo. Kiedy obudzi się w nocy podaj mu do picia herbatkę albo wode w zależnosci od tego czym go poisz. zabieraj dziecko codziennie na dlugie spacery. Jak się zmęczy to potem lepiej bedzie spało. Przed snem dokladnie wywietrz sypialnie staraj się wprowadzić jakiś plan dnia. Jasne ze nie musisz się go sztywno trzymac co do minuty, ale żeby mniej więcej wszystko bylo uporządkowane. Jeśli to wszystko nie pomoże to poproś o pomoc (opieke nad dzieckiem) kogoś z rodziny albo zatrudnij opiekunke na 2-3 godz dziennie, które poswiecisz starszemu dziecku i sobie.

jj77 - trzeba wykonac usg - i to na dobrym sprzęcie i dobry lekarz musi je robic. U mojego było widac od razu. Moja pediatra stwierdziła ze ona na refluksie slabo się zna i poprosiła, zebym skonsultowała się z jej koleżanką. Kolezanka stwierdziła, ze to ewidentnie od tego Franek sie budzi, dostał taki proszek - robiony w aptece - za 10 zł, powinno pomóc po 10 dniach, ja daje 4 dzień i dzisiaj wstałam o 22 i 2,30 - a nie co 40 minut! Co do ulewania - dzieci mogą miec refluks, bez ulewania. Wtedy ta tresc żołądkowa podchodzi im tylko trochę, ale to ponoc tez męczy dziecko.

Gość timama
dolacze sie do tego klubu moj Maly skonczy 7 miesiecy od dnia jego narodzin nie przespalam ani jednej nocy calej , ani jednej :O w ciagu dnia jeszcze jakos jest , pobawi sie , ogolnie bardzo usmiechniete dziecko az do wieczora wieczor a tu diabelek z niego wychodzi :O klade go codziennie o 9 po ostatniej butli , spi okolo 0,5-1 gdz. i budzi sie z placzem , uspokoje go i spi dalej , o 1 w nocy nastepna pobudka , pol godzinki i znowu spi dalej do 3-4 w nocy , jak juz sie obudzi o tej 3 czy 4 tak spac juz nie chce tylko bawic sie probowalam przepajac , bo moze to jeszcze mu zostalo po karmieniu nocny piersia i ciezko mu ise przestawic , nic nie pomoglo probowalam kolysac , masowac, nawet kladlam go do nas do lozka , dalej nic , chodze jak zombi :O juz nie wiem co robic , zeby cala noc przespal a byly 2 tygodnie termu 3 noce , ze tylko raz sie obudzil i myslalam , ze bedzie tylko lepiej a tu lipa moze ma ktos sposoby na malucha ??

Paolo dziekuje bardzo za odpowiedz. zastanawiam sie nad tym tylko czy mozliwe zeby nieraz było lepiej a nieraz gorzej przy refluksie tzn sa takie noce ze spi jakby lepiej 3 godzinki, 4 a nie raz co godznike sie budzi i marudzi niestety tych dobrych nocy nie jest zbyt duzo:( moj pediatra twierdzi ze to kolki nie wiem co o tym myslec w sumie kolki w 7 miesiacu to troche długo niemnije jednak ma gazy, nic spróbuje jeszcze poprosic o konsultacje w sprawie teo refluksu a powiedz mi prosze czy w dzien też to dzidzi przeszkadzało, pozdrawiam

Gość zmęczona mamunia
A wiec tak: żel juz kupilam to maly zaraz go zlizuje i nie pomaga, czopki przeciwbolowe tez jakos nie daja rewelacji, viburcol te zakupilam i nic nie dziala na mojego szkraba. Ksiazkami rzuca a nie je oglada, w piasku tez sie bawi jak jestesmy na dworze, ale jakies 15 min max, w nocy podaje mu wode i czasem smoczek bo bez tego ani rusz, dwa razy dziennie idziemy na spacer po 1 godzine i do 3 godzin po poludniu, pokuj wietrony jest, plan dnia mamy zazwyczaj taki sam bez wiekszych zmian. Noc wyglada tak: dostaje kolacje i butelke mleka, asypia ok 19:30, potem budzi sie a jakies 2 godziny, dostaje troszke wody do picia, zasypia i po godzinie znowu pobutka, i tak do ok 1 w nocy co godzine sie budzi, potem nie chce juz spac, marudzi, wode daje i dalej marudzi, i tak przysypia na 20 min i budzi sie tak do ok 4, potem juz co pol godziny wstaje i rano budzi sie na dobre ok 6... NO MASAKRA. Kilka dni temu obudzil sie pierwszy raz o 2 dopiero, wczesniej wstawalam sama patrzec czy wogole zyje bo bylam przerazona ze sie nie budzi

Gość zmęczona mamunia
a co do refluksu to wlasnie, czy w dien bywaja jakies objawy tego???przeswietlenie czy inne badabia pod tym kontem trzeba robic prywatnie cy mozna na fundusz??

timammo a moze maluszek zaczyna zabkowanie, moj tez jest w podobnym wieku tzn za 2 dni skonczy 7 miesiecy no i własnie ida mu dolne jedynki a własciwie juz sie przebiły tez sie tak budzi w nocy, okazało sie ze miał zakazenie dróg moczowych zrobiłam posiew i wyszło przeleczony niby miało byc lepiej i bylo jedna noc spał 6 potem 3, 3 ja normalnie jak nowo narodzona byłam niestety teraz znowu to samo, ale moze to wina tych zabków juz sama nie wiem, ale moj raczej ma problemy z oddaniem gazów, bo wierci sie kreci rzuca głowa na boki i jak nie odchodza gazy to sie budzi wtedy chce do piersi popije chwilke i zasypia hmm a moze refluks zaleje na chwilke przełyk imu lepiej moze wtedy nie wiem juz sama. jedno wiem marze o tym kiedy wreszcie przespie cała noc:)

mój w dzień jest usmiechni ety, nic mu nie jest. Wieczorami najgorzej, jak kładę go ok. 20 to do 24 karmiłam go z 5 razy. Jak miał 3 miesiące to wstawałam 1,2 razy - jak skończył 4 to masakra. Myslałam ze to od wprowadzenia stałych pokarmów, ale lekarka mówi, że to od tego ze dziecko częsciej jest pionowo, siada, nosi się itp. Poczatkowo mysleliśmy ze jest głodny, więc około 18,30 dostaje kasze, a mimo to budził się co chwila. Nie dałam za wygraną - to nie jest normalne ze dziecko tak czesto sie budzi. Nie mogą to byc zęby - bo za długo to trwa, a nie przekonuje mnie stwierdzenie\"tak musi być\" USg mozna zrobic na fundusz - ja dostałam skierowanie bez problemu, ale pediatra mnie uprzedziła, ze na tym państwowym sprzecie mogą tego nie zobaczyc, poszłam więc prywatnie i od razu wyszło. Nawet ten lekarz od usg się pytał jakie mamy objawy - czy dziecko przesypia noce.

jj77 - mój też za pare dni skończy 7 miesiecy. Aha - jezeli mial cos z drogami moczowymi - to moze miec co chwile. I to tez jest powód przez który dziecko nie przesypia nocy. My tez robilismy wyniku moczu, ale u nas były ok.

Gość timama
jj77-- u nas juz 2 dolne jedynki sa :) moze teraz gorne maja zamiar wyjsc , nie wiem z gazami nie ma chyba problemow bo pierdzi sobie od czasu do czasu , teraz jest tylko na mleku modyfikowanym i zupkach i przecierach ale z oddawaniem kup tez problemu nie ma , 2 x dziennie czasami 3 ja tylko nie moge dojsc dlaczego on juz o 3 -4 w nocy jest wyspany :O w dzien tez spi chyba normalnie jak wstanie przed 8 to potem klade go o 10.30 do lozeczka i spi 1,5 -2 gdz. nastepna drzemka okolo 16 i spi tak 1-1,5 gdz. a potem dopiero o 9 jedynie jak placze to doszlam do tego , ze musi mu sie jeszcze raz odbic i wtedy jest dobrze

Paolo dzieki bardzo za te informacje cos mi to wyglada tez na refluks bo jak go nakarmie o 21 to potrafi sie obudzic po 40 min i chce cycka w zasadzie co wieczór tak robi potem zasypia i znowu sie budzi po 2 godzinach i tmimo ze glodny napewno nie jest im blizej rana tym sen krótszyw poprosze jednak i zrobie to uSG. jesli chodzi o te drogi moczowe to wiem ze to moze nawracac cały czas narazie jest na Furaginie bo jutro mamy kontorlne CUM ale bakteri nie ma bo posiew robiłam 2 dni temu. Timamo a moze mały za dlugo spi w dzien i dlatego tak baraszkuje nad ranem. MOj w dzien spi od11-12:30 i potem popołudni koło 17-18 nieraz nawet krótsze sa te drzemki ale to zalezy jak noc. od 18 nie daje mu juz zazwyczaj spac az do kapieli koło 20:30 no i zasypia wtedy o 21:06 tez myslalam na poczatku ze moze głodny zageszczałam mleko kaszka itd ale nic nie pomogło bo potrafił zjesc i obudzic sie po 20, 40 min wiec głodny napewno nie był. A tak sobie mysle ze moze te baczki to poprostu przy okazji mu odchodza a ten reflusk go meczy, nic trzeba sie wziasc w garsc i to sprawdzic, dziei mamy za sugestie:)

dziewczyny - ja byłam na skraju załamania - ile mozna nie spac - Franek te z ewidentnie się meczył. dzisiejsza dzień była boska:) karmienie 22 i 2,30 póxniej ju ż 8 - a to dopiero 3 dzień leku. Po miesiącu mam go podawac raz dziennie przez kolejny 3 miesiące i zrobic usg