Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sasinka1986

wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość sasinka1986

chcialabym sie dowiedziec jak wyglada 2 wizyta u ginekologa jestem w ciazy musialam zrobic badania wiem ze potem musze isc z nimi do swojej pani ginekolog bo bedzie musiala sprawdzic wyniki i jestem ciekawa czy bedzie mnie jeszcze badac cos robic P.S powiem ze spodziewam sie blizniakow???????

Gość ...............33
jesli na pierwsze jwizycia badala, to na 2 sprawdzi tylko morfologie i inne wyniki pozniej bedzie badanie bicia serca przez sluchawke albo cos w tym stylu i cytologia...

Gość co lekarz
co lekarz to obyczaj, sądzę... jeden zbada, drugi nie, jeszcze inny zrobi USG. A co to za różnica, co będzie robił?

jestem w 23 tygodniu ciąży i przy każdej wizycie jestem badana mam sprawdzane badania krwi i moczu lub inne a w razie konieczności (a było ich kilka) mam robione usg

Gość a moj lekarz
mnie badal tylko na pierwszej wizycie a jestem w 19 tygoniu ciazy za to robi mi usg co miesiac czyli na kazdej wizycie, czy ktoras z was tez ma w ten sposob prowadzona ciaze? nie spieszy mi sie na fotel wiec sie nie upominam ale w pierwszej ciazy mnie czesciej badal a rzadziej robil usg ale to byl inny lekarz

jak to nie bada na kazdej wizycie? Myslalam ze to jest mus. badanie ginekologiczne na kazdej wizycie a USG 3-4 razy w ciazy. Fotel to moim zdaniem podstawa. Do tego na kazdej wizycie analiza wynikow badan. Rozmowa jak sie czujemy itp, pomiar cisnienia, wagi...

Gość a moj lekarz
waga cisnienie jak najbardziej badanie krwi 1 a teraz skierowanie mam na drugie i w 22-24 tyg glukoza,ale fotel byl tylko raz a usg juz 3 razy z czego ostatnio z podaniem plci

Gość a moj lekarz
i z tego co wiem wszystkie pacjentki tak prowadzi ze fotel to dopiero regularnie pod koniec ciazy zeby sprawdzic czy rozwarcie sie nie robi zbyt szybko w pierwszej polowie mowil ze nie ma co badac na kazdej wizycie bo szyjka jest krucha w ciazy i nie ma jej co naruszac skoro jest wszystko ok zadnych plamien ani klucia ani bolu itp

Co wizytę badanie na fotelu, waga, cisnienie, analiza wyników moczu i morfologii i czasami innych. Usg miałam 3 razy robione, będzie jeszcze raz. Od kilku wizyt jeszcze tętno płodu.