Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tedeuous

Nie wiem którą szkołę wyższą wybrać- poradzcie mi ludki prosze!!

Polecane posty

Gość Tedeuous

Mam trzy do wyboru: Zaczne od tego ze mieszkam z rodzicami, mam 24 lata i chcialabym sie przeprowadzic do duzego miasta. No i.. Szkola we Wroclawiu- prywatna- 2 godziny od moich rodzicow. Szkola batdzo fajna, fajne zajecia, ale nie mam w tym miescie znajomych. Szkola w Warszawie- w warszawie mam znajomych i dwie kuzynki ktore tam mieszkaja. Tylko ze.. obie szkoly jakie tam sa oferuja bardzo nudne przedmioty.. I boje sie ze bede sie tam meczyla. Natomiast we Wrocku przedmioty sa bardzo fajne, ale boje sie bo we Wrocku nikogo nie znam i ciezej o prace niz w warszawie a chce studia robic zaocznie i pracowac. Jezeli w koncu zdecydowalabym sie na ta warszawe to nie wiem do ktorej szkoly isc.. Jedna jest bardzo droga ale ma renome. Jest to SWPS-ale kosztuje 760 zlotych miesiecznie, a druga to Społeczna Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczosci- jest tansza bo kosztuje miesiecznie 450 zlotych. I nie wiem.. czy patrzec na renome czy isc do tej tanszej..? Co byscie zrobili na moim miejscu? Mi zadna opcja nie odpowiada.. W Warszawie generalnie nudne sa przedmioty ale mam znajomych, a we Wrocku nie mam znajomych ale fajna szkola. Co robic??? PLIZZZ pomocy!! Dodam ze jestem singielka.

Gość Nisze mam juz
bym wybrala tam gdzie ci skzola odpowiada bo po co sie meczyc . a znajomych poznasz na pewno tez.

Gość encoreencore
ja bym wziela swpsi sie pomeczyla

Gość kalinkaczerwona
ja bym wybrala WROCŁAW. Slyszlam mnostwo opinii o uczeniu sie w tym miescie, wszystkie pozytuwne. Z mojej uczelni (Uniwersytet Zielonogorski) ludzie przenosi;li sie doslownie grupami. I sa szczesliwi ze wlasnie tam studiuja, bo sa traktowani bardziej po ludzku.

jak ja bym wybierała szkołe na podstawie tego gdzie jest więcej znajomych to pewnie nic bym z tego nie miała. Wybierz kierunek który Ci interesuje, w wieku 24 lat powinnas mieć juz sprecyzowane plany na przyszłość.

Ja bym wybrała tą, w której ciekawsze przedmioty.Znajomi zawsze jacyś się znajdą :)

Gość Wererko
Wybieraj szkole a nie ludzi!!! Szkola jest najwazniejsza!! A znajomi znajda się wszedzie.. Na pewno bedziesz czula sie samotnie na poczatku ale z czasem bedzie ci lepiej. POSTAW NA SZKOLE!!!

Gość Kankun zaatakowany przez virus
Ja bym wybrała Warszawe- dobrzy znajomi to skarb, a w tym wieku to w duzych miastach kazdy juz ma swoje paczki wiec ciezko ci bedzie poznac nowych ludzi we Wroclawiu. Dlatego stawialabym na warszawe i szkole te lepsza za 760 zl

Gość Brak znajomych
Kobieto :) Ja wyjeżdżałam na studia w miejsce, w którym nie miałam TOTALNIE NIKOGO. Mieszkanie wynajęłam u obcych i mieszkałam z obcymi dziewczynami (było super). Poszłam do szkoły, która mi pasowała. Nie wiem ile to potrwało - dwa, trzy czy cztery dni i zebrała się ekipa, a kończąc studia miałam już nie paczkę a pakę znajomych.

Gość Tedeuous
Ale ja ide na studia II stodpnia magisterskie nie na licencjackie, wiec mysle ze nie latwo o nowych znajomych w tym wieku bo przewaznie kazdy juz ma narzeczonego i ma juz znajomych

Gość brum brummm
Wrocek bo taanszy, ludzi tez pelno

Gość licotka
Ja by poszla na panstwowa na uniwerek

Gość lektorka ang.
Wybralabym SWPS- bo jest na pierwszych miejscach w rankingach, ewentualnie Wrocław-skoro pasują ci przedmioty.

Gość neguje to co napisala poprzedn
NIe polecam swps- bardzo nudne przedmioty i duzo trzeba placic

Gość goodies
" NIe polecam swps- bardzo nudne przedmioty i duzo trzeba placic" skoro oferta swpsa była dla ciebie nudna to chyba się z powołaniem minęłaś/minąłeś :o

Gość neguje to co napisala poprzedn
Nudne zajęcia w porownaniu do tego co mialy moje kolezanki na innych uczelniach. My mielismy duzo przedmiotow nie zwiazanych z nasza specjalizacja -duzo literatury a bylam na metodyce, a moje kolezanki w to miejsce mialy praktyczne przedmioty takie jak gramatyka czy slownictwo- a to sie liczy bo clzowiek z czasem zapomnia tego co sie uczyl na licencjackich i fajnie sobie to odswiezyc

Gość zawsze lepiej wybrac panstwową
uwniwersytet Warszawski lub wroclawki

Gość usmiech bialy
Tak sie sklada ze ja robie studia II stopnia na uniwrsytecie wroclawskim i musze powiedziec ze zajecia to straszna klapa- bardzo skostniale. Nie polecam. Uniwersytet tylko leci na renomie

Gość Juspp
proponuje Wroclaw- miasto nie duze nie ma takiego wyscigu szczurów co w warszawce

Gość firee
nie rozumiem dlaczego nie wybierzesz SWPSu w Warszawie, w końcu kierunki te same tylko jeszcze więcej i kwatera główna, wszystko na miejscu. Ps. bez znajomych.. jak załatwiłaś mieszkanie z dziewczynami? z ogłoszenia jakiegoś? ja jestem teraz w podobnej sytuacji, studiować bedę na pewno w obcym mieście i nie wiem jak się ogarnac z tematem ludzi :< Ps2. wiem, że odświeżam, ale myśle, że temat mooże być aktualny do września-października ;)