Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z perspektywy omnibusa

Wybaczcie, ale zarabiając średnią krajową...

Polecane posty

w życiu nie zdecydowałabym się na rodzicielstwo. Sam wynajem mieszkania kosztuje mnie 1.500zł + opłaty + jedzenie + ubranie się. Gdybym zdecydował się na zakup mieszkania, to dochodzą raty. Kiepska perspektywa.

Gość na jak długo pojechał
Jakie raty? Pewnie nizsze niż to co płacisz za wynajem...

Tak. Jak bierzesz kredyt: 300tys zł, to niby jaka rata będzie? 800zł może? :-o

No jak wezmiesz hipotekę na 30 lat to może będzie to te 1500 zł ":D

Gość
Ta,a później są głosy oburzone \"Dlaczego kobiety w ciążę nie zachodzą??\" Bo kurwa nie mają za co... :( Moja matka mieszka w Niemczech, tam jest dobry socjal, zwłaszcza dla samotnych matek z dziećmi, niektóre kobiety nawet dostają mieszkanie... To się nazywa POMOC,a nie to co mamy w Polsce. W naszym kraju w dupie ma się dzieci, kobiety w ciąży czy mężczyzn zapieprzających po 16 czy 18 godzin,żeby utrzymać rodzinę i i tak ledwo wiążą koniec z końcem... Przepraszam za język,ale po prostu krew mnie zalewa jak widzę,że wszędzie coś się zmienia, coś idzie do przodu, jest jakiś postęp, tylko nie w Polsce. Jak mamy żyć, skoro szanse są marne? Nie każdego stać na to,żeby skończył 3 fakultety i miał dobrze płątną pracę (a i to już nie jest regułą jak na dzień dzisiejszy...), tak samo jak nie każdy ma bogatych rodziców,którzy mu wszystko sfinansują. I nie rozumiem ludzi,którzy szyderczo pytają dlaczego ja podejmuję pracę za najniższą krajową. Za coś trzeba żyć,rachunki same się nie zapłacą, dzień po dniu mija,a praca nie leży na ziemi,żeby sobie ją podnieść i mieć wszystko co się chce.

Gość nie ma co brzęczeć i stękać
za morzem za oceanem ... U nas zwyczajnie są duże koszty życia , za komuny było inaczej , teraz niby wszystko można .Trudniej jednak wyżyć za te krajowe min bo przecież średnia krajowa to średnia więc jasne jest że gro osób zarabia poniżej tej kwoty.