Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarrna oliwka

Można włożyć szczaw w słoiki?

Polecane posty

Gość czarrna oliwka

Teoretycznie chyba tak skoro w słoiku kupuje się w sklepiie.Tylko czy sie szybko nie zepsuje i czy w ogóle będzie smakowy??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość smakooowy
Czesio :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja to kiedyś robiłam tak
Na patelnię z odrobiną smalcu (oliwy) wrzuć szczaw i podduś trochę (żeby był miękki i stracił "żywą" zieleń), można odrobinę posolić. Gorące włożyć do słoiczków i pasteryzować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mozmna w sloiki ale mozna i zupke....mniami zupka szczawiowa!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja wrzucam do gara z niewielką ilością wody i soli zagotowuję do słoika mocno dokręcam, czasem nawet nie wekuję jak na gorąco robię to samo się zasysa, tłuszczu sama bym do tego nie dolała

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Do wrzącej osolonej wody wrzucić wymyty szczaw, chwilkę się pogotuje, a następnie po wystudzeniu mielę w maszynce do mięsa i jeszcze raz to zagotuję.Gorące do słoiczków (małych) i nie pasteryzuję , choć można od zagotowania wody , pasteryzować 5 minut.Można też taki zmielony zamrażać w małych porcjach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czarrna oliwka
No ja właśnie chcę go jakoś przechować żeby mieć na zupę jak sezon sie skończy.Ale czy taki obgotowany czy obsmażony będzie jeszcze kwaśny?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×