Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nijakjnahgtujk

apel karmic kulturalnie w miejscach publicznych!!!

Polecane posty

Gość nijakjnahgtujk

Gość nijakjnahgtujk
nie chce tutaj nikogo obrazac bron Boze wiem,z wiekszosc kobiet ma normalnie poczucie estetyki i zdrowo podchodzi do macierzynstwa apel jest tylko do tej szczatkowej czesci flejowatej

Gość wezwijcie lekarza
odwróc głowę zamiast gapić się na bezczelnego na kobietę karmiącą piersią!

Gość bywam w miejscach publicznych
i rzadko widze matki karmiące, a jesli juz to robią to w taki sposób że nie naprawde nie wiem po co ten temat?

Gość Dziupla z wiewiórką
Nie... to niesmaczne karmic przy innych... Robienie kupy czy siku też jest normalne, ale raczej nie robi się tego przy innych. Karmić przecież można w domu, w samochodzie, w toalecie... ale nie w kolejce do kasy czy w tramwaju. Na takie okoliczności lepiej wziąć butlę. Krępują mnie gołe piersi wtyknięte dziecku do ust w miejscu publicznym.

Gość frty
mnie też,ale tutaj z takim tematem popularna nie będziesz.Większosc uważa,że to super jest zabrac dziecko do centrum handlowego i wywalić cycka na ławce w grupie ludzi.

Gość nijakjnahgtujk
a Ty odwroc glowe od komputera,jesli temat Ci nie odpowiada:p to nie rozwiazanie

Gość Dziupla z wiewiórką
Toż to jakiś ekshibicjonizm. Z takim nastawieniem naród dłubałby w nosie na przystanku czy w kawiarni (niestety to się zdarza dość często) czy panowie drapaliby się po jajkach, a panie wyciągałby majtki z rowka w markecie, pracy, na ulicy, w windzie przy innych, etc.

Gość dziuplo droga
w toalecie to sie kupe i siku robi a nie spozywa posilki. ty jadasz w toalecie? pewnie nie wiec dlaczego kazesz dziecku tam jadać?

Gość Dziupla z wiewiórką
Są specjalne toalety i pomieszczenia dla matek z dziećmi. Nie rozumiem skąd to parcie na karmienie w miejscach publicznych??? Nie chodzi o dziecko. Ale o gołe piersi, które dziecko kojarzy z jedzeniem, ale społeczeństwo z czymś zupełnie innym... :)

Gość nijakjnahgtujk
nie w toalecie, a w domu to ze matka nie umie sie zorganizowac z karmieniem nie oznacza ze reszta spoleczenstwa ma sie przez nia meczyc nie wiem, skad w matkach przekonanie,ze to one jedyne sa matkami na swiecie i wytyczaja reguly zachowania i mozna mowic o kulturze, szacunku do innych ludzi [ktorzy sa w wiekszosci przeciez i nie uraczaja karmiacej widokiem swego biustu] a i tak ograniczona mamuska tkwi uparcie przy swoim: bo matka jestem i co chce, to moge

Gość dziuplo droga
po 1 mowa o kulturalnym karmieniu, czyli niewywalaniu golych piersi na wierzch- mozna przykryć pieluszka lub kocykiem albo zaslonic bluzką po 2 zauważ ze w 99% centrów handlowych pomieszczenia dla matki z dzieckiem to fikcja bo: 1 albo jest tam sklądzik na mopy pań sprzatających 2 albo wcale go nie ma 3 albo jest polaczony z toaletą dla niepelnosprawnych i jest w zasadzie ta toaleta a jak mozna karmic na kiblu? to obrzydliwe! 4 albo klucze ma niewiadomo kto i znaim sie o nie doprosi to dziecko wrzeszczy z glodu jak szalone. jesli to by sie zmienilo to i karmienia przy stoliku w restauracji by nie bylo!

Gość dziuplo droga
nij itd masz ty dzieci? chyba nie bo jakbys mialą to bys wiedzialą ze maluszki jedzą na rządanie a nie 3 posilki dziennie jak normlany czlowiek i ze dla nich mleko matki to też picie! Więc jeśli się wychopdzi z dziekciem i zachce mu sie pić to nie ma zmiłój trzeba dac bo inaczej placze. Dzieci odczówają głód jako ból- malutkie dzieci. Jednym slowem po urodzeniu do okolo 12 miesiaca kiedy to dziecko je juz tylko stale pokarmy i najczesciej pije mieszanke kobieta powinna ogladac swiat przez okno czy tak?

Gość ech bo tu jest
kult matki polki karmiacej ostatnio moja znajoma odwiedzila nas ze swoja cora i mezem miedzy wstepem do obiadu a obiadam przy lekkim posilku zaczela mala karmic -od tak w trakcie rozmowy wyjela piers i juz.... zdebialam...moj narzeczony podobnie.. zero skrepowania...ona i jej maz co innego my... mamy wolna sypialnie wiec zamiast tam spokojnie wyjsc z dzieckiem i je nakarmic zrobila to praktycznie przy obiedzie na dodatek malej ulalo sie chyba z 7razy w trakcie chodzenia i siedzenia...nawet nie podlozyla jej kawalka tetry pod buzke..wiec mialam mleko matki na podlodze i kanapie-dziei bogu ze mam panele na podlodze i skore na kanapie i jeszcze ten wypadajacy smoczek-spazany z 50 razy-zamiast zamontowania smoczka z klamerka do ubranka ale i tak najgorsze byly cycki...karmiace litosci mamy

szczerze to nie miałam jeszcze okazji karmić w tramwaju czy autobusie czy centrum handlowym, ale jakby mi się dziecko rozpłakało to bez wahania wzięłabym i nakarmiła. karmiłam m.in na ławce na uczelni. delikatnie rozpięłam bluzkę, nakryłam pieluszką tetrową i przystawiłam maluszka. myślę że nikogo z przechodniów nie uraziłam moim cyckiem wywalonym :) a co do zdania że \"to niesmaczne karmic przy innych... Robienie kupy czy siku też jest normalne, ale raczej nie robi się tego przy innych. Karmić przecież można w domu, w samochodzie, w toalecie... ale nie w kolejce do kasy czy w tramwaju. Na takie okoliczności lepiej wziąć butlę.\" proszę nie porównywać wydalania z jedzeniem! ja nie jem w toalecie i swojemu dziecku też nie każę tego robić. nie zawsze można nakarmić w domu. moje dziecko je co 1,5 godziny a nie zawsze mozna wszystko tak szybko zalatwić. a butelka no cóż moje dziecko je z piersi nie butelki! niby jak miałabym mu mleko z piersi w butli podać? jak ściągnę w domu to bez lodówki szybko się zepsuje a i podgrzać nie ma jak na spacerku. więc przyko mi ale muszę swoje piersi na widok publiczny czasem wystawiać. a jeśli to bardzo komuś przeszkadza to wystarczy głowę odwrócić.

Gość nijakjnahgtujk
1. nie chodzi o jedzenie przy stoliku restauracyjnym, a o ssanie piersi- to intymne i nie publiczne,wiec nie porownujcie z jedzeniem!!! 2. nie kazcie ludziom odwracac glow bo to wy, a nie oni zachowujecie sie nietaktownie, a do tego pieniacko

Gość wezwijcie lekarza
ludzie publicznie bekają, puszczają bąki, palą papierosy-tym samym wdychamy ten smród, faceci wystawiają siusiaka i sikają pod drzewami (często w miejscach publicznych myśląc że nikt ich nie widzi), a wy macie pretensje do mam które karmią piersią. Jak was tak to obrzydza to odwracajcie głowy, a nie bezczelnie wlepiacie swoje gały na obnażoną częściowo pierś.

Gość nijakjnahgtujk
kolejna- to po co ja wystawiasz???

zastanawia mnie tylko dlaczego ja mam odwracać głowę skoro można schować cycka????? jestem w ciąży dziecka piersią karmić nie będę bo tak postanowiłam i nie podoba mi się narzucanie że mam odwracać głowę, a skąd do cholery mam wiedzieć kiedy i gdzie wystawi jakaś cycka??? jeśli ja mam się odwracac to może karmiące niech się nie obnażają

Gość dziuplo droga
nii zanim zaczniesz sie wypowiadac w temacie to sie doucz karmienie piersią, ssanie piersi to wlasnie jest jedzenie. to ze tobie piersi kojarza sie tylko z sexem oznacza tyle tylko ze powinnas sie do sexuologa udac.

Gość nijakjnahgtujk
FRANKAZWARSZAWY - TO JAK UCZY CIELE FRANCUSKIEGO:) NIE MA CO

Gość dziuplo droga
fanka a mnie obrzydzają ciazowe brzuchy. fujj a jak jeszcez sie ruszają no blee poprostu wiec ja chce zebys przestala pokazywac sie publicznie bo dlaczego ja mam odwracac glowe skoro to ty jestes obrzydliwa i z takim brzucholem sie pokazujesz? ide twoim tokiem myslenia!

Gość a jak można karmić
dziecko przy stole gdy inni jedzą? to już jest szczyt szczytów!~normalnie jedzenie w gardle staje.:O

na obwisły,wielki , żylasty cyc naprawdę nie ma co gałów wlepiać bo nie jest to nie za ciekawy wygląd dlatego wziął się ten post aby karmiącym uzmysłowić że nie dla wsztstkich jest to naturalne i normalne, bo są tacy którym chce się wymiotować od takiego widoku

Gość no dobra ludzie bekają
palą, dłubią w nosie itp. ale jest to publicznie potępiane a takie karmienie na widoku nie bo to temat tabu - od razu mamuśki podniosłyby alarm!

Gość dziuplo droga
fanka twój wielki wstretny brzuch z wystajacym pepkiem tez innym moze sie źle kojarzyc wiec tez powinnas sie schowac do piwnicy.

Gość mamuśki to wy sie musicie
dostosować do ogółu społeczeństwa a nie wszyscy do was - to jest demokracja czyli prawo większości.:P

Gość Dziupla z wiewiórką
Byłam z wizytą u mojego dalekiego kuzynowstwa. Przypadkiem dowiedziałam się, że żona kuzyna urodziła dziecko. Przyszłam sie przywitać i pogratulować, a ona po 1-2 min. rozmowy bezpardonowo, nagle wyjęła pierś w dużą brązową brodawką i podała dziecku. To było jakies pół metra ode mnie. To było takie krępujące... Czy to normalne, że np. przy własnym bracie, ojcu teściu, kolegach z pracy mojego męża mam wyjmować cyca i podawać dziecku??? Czy idąc z dzieckiem do pracy aby przekazać pracodawcy zwolnienie z pracy mam przed szefem jak małe zapłacze wyjąć cyca???