Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rufhedfneklfne

wazne pytanie mam

Polecane posty

Gość rufhedfneklfne

mieszkam z dwiema wspolokatorkami. Co miesiac do jednej przyjezdza facet. Nie przeszkadza mi to bo wpada na weekend. Ale od czerwca ma z nami mieszkac przez trzy miesiace. Uwazam, ze powinien dolozyc sie do czynszu, tzn ze powinnysmy podzielic go przez 4 a nie jak do tej pory przez 3. Jeszcze o tym z nia nie gadalam, ale wiem, ze bedzie wsciekla. Podejrzewam, ze planuje sie podzielic z facetem swoja czescia czynszu. Czy to bedzie sprawiesliwe? Czy mam prawo wymagac, zebysmy podzielily czynsz na 4 ??

Powinnyście podzielic czynsz na 4. Po pierwsze będą zuzywali 2 razy wiecej wody, prąd także. Ponadto pogorszą wam sie warunki mieszkaniowe. Wiecej osób, wieksze kolejki do łazienki i skrępowanie przy facecie. To jest dodatkowy lokator i normalnie powinien płacić 1/4.

Gość rufhedfneklfne
Tez tak wlasnie sobie myslalam. No to czuje, ze sie zanosi na awanturke :/

Gość a ja jeszcze
Co innego jakby wpadł na tydzień, ale 3 m-ce? Twoja współlokatorka sama powinna zaproponować takie rozwiązanie. Facet powinien wam się dokładać.

Przecież nie musicie tolerować czwartego lokatora i to jeszcze faceta. Nie ma o co się awanturować. Zawsze możecie powiadomić własciciela, że panienka chce wprowadzić dzikiego lokatora, który utrudnia wam mieszkanie.

Gość rufhedfneklfne
dokladac on sie napewno bedzie, chodzi mi tylko o to, zeby dzielic czynsz na 4 a nie, zeby oni miedzy soba dzieli jej czesc na pol. Ale przeciez ona sie moze najzwyczajniej nie zgodzic. Nawet nie ma jak jej zmusic.

Gość rufhedfneklfne
Nie mam zamiaru sie awanturowac, ale ona jak nam powiedziala, ze on bedzie mieszkal u nas przez wakacje, to nie zadala nam pytania tylko nam to poprostu obwiescila. Kwestii czynszu do tej pory nie porusza, mimo ze koles bedzie u nas juz za miesiac. Ja go bardzo lubie, ale kurde....

Gość rufhedfneklfne
up

Gość rufhedfneklfne
żeby chociaż mnie przeleciał od czasu do czasu, inaczej odpada

mi się wydaje oczywiste, że on powinien się dokładać do czynszu. Gdyby mieszkal sam ze swoją dziewczyną to mogliby sobie dzielić na dowje, ale tak to upieraj się o dzieleniu czynszu na cztery osoby. A jak to oni porozkładaja między soba to już ich sprawa.