Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opium i ja

spotkanie z ksiedzem

Polecane posty

Gość opium i ja

W tym tygodniu idziemy z narzeczonym do ksiedza zaklepac date i godzine na nasz slub w kosciele. Wybralismy kosciol, ktory nie jest ani moja ani jego parafia. Poprostu mamy do niego blizej, czesciej tam chodzimy do kosciola, jest sliczny malutki i jasny :) Powiedzcie mi kochane jak wyglada taka rozmowa z ksiedzem?? o co bedzie pytal itd. Pozdrawiam

Gość opium i ja
czy ktos byl zaklepywac swoj termin :P ??

Gość czarna koala
przypuszczam że tak od razu to o nic za bardzo nie ebdzie pytał. moze co najwyzej o to czemu nie chcecie brac slubu w swoich parafiach i czy macie zgodę na ślub w innej parafii. jak nie macie to wyjaśni wam jak i gdzie ją załatwić - jak nie wyjasni zapytajcie sami. potem jak sądzę ustalicie termin i godzinę, a ksiądz poinformuje was o koniecznych formalnosciach do załatwienia. i tyle. resztę załatwicie później, jak przyniesiecie dokumenty itd.

Gość minka kwassss
hej dziewczyny ajak w ogoel zwraca soe do ksiedza ?????

Gość opium i ja
no to jutro o 7.30 ruszamy do ksiedza :) musze przygotowac odpowiedzi na pytania typu... czemu nie chcecie brac slubu w swojej parafii ... :P

Gość minka kwassss
a na powitanie i pozegnanie do ksiedza to jak???

Gość czarna koala
najpierw sie dowiedzcie czy ksiądz przyjmuje, bo mozna pocałować klamkę :) u nas do księdza mówisz normalnie "proszę księdza", na powitanie "Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus", a na pożegnanie "Szczęśc Boże". Aczkolwiek ostatnio powiedziałam "To do zobaczenia wkrótce" i dziura w niebie się nei zrobiła :)

Gość opium i ja
tak, przyjmuje jutro od 7.30 :P a do kosciola mamy dwa km wiec nic sie nie dzieje :)

Gość czarna koala
a Ty się hajtasz czy Twoja mama?...

Wiedzialam,ze padnie komentarz w tym stylu :) Najprawdopodobniej nie bede miala mozliwosci fizycznej sama wszystkiego pozalatwiac. No chyba,ze mozna ksiedzu dokumenty zeskanowac i wyslac mailem ;)

Gość czarna koala
hehe może mama zanieść dokumety, ale i tak musicie się tam w końcu stawić osobiście i to oboje żeby spisac protokół przedmałżeński. więc załatwcie to za jednym zamachem i bedziecie miec z głowy.

Dziekuje bardzo za odpowiedz :) A orientujesz sie moze, na ile miesiecy przed slubem spisuje sie taki protokol ?

ewelina --> najwcześniej 3 miesiące przed ślubem. musisz mieć aktualny wyciąg z USC o przeciwwskazaniach do zawarcia ślubu, a ten papier jest ważny tylko 3 miesiące.

Gość czarna koala
dokładnie tak :)