Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paryska delegacja

Delegacja zagraniczna

Polecane posty

Gość Paryska delegacja

Witajcie. Moja firma postanowiła mnie uszczęśliwić i wysła mnie na 3miesięczną delegację do Paryża. Wylot ma być na początku czerwca lub pod koniec maja. Będę mieszkać w mieszkaniu służbowym, które sprzątać będzie wynajęta sprzątaczka. Jeśli chodzi o pracę, będę w tamtejszym zespole konsultantów, od których mam się nauczyć nowych sposobów sprzedaży itp.itd. Niemniej STRASZNIE się boję! Nigdy w życiu nie byłam we Francji, za granicą w ogóle byłam tylko dwa razy. Nie znam francuskiego w ogóle, angielski w miarę dobrze. Czy ktos może ma podobne doświadczenia? Czy ciężko jest dogadać się po angielsku, jak przedstawiają się ceny, czy powinnam brać ze sobą jakieś konserwy, zupki chińskie, itp. czy raczej nie będzie problemu z jadaniem w jakiejś niedrogiej knajpce na mieście? (Nie wiem jeszcze w jakich okolicach będę). Co mam zrobić z pieniędzmi? Mam konto w banku, ale wypłata z bankomatów zagranicznych jest dość droga - powinnam założyć takie w którym będzie to bezpłatne? I da się tak na 3miechy tylko? No i jak dojechać z tego cholernego lotniska do centrum miasta? Taksówką pewnie będzie za drogo a i nie wiem czy mnie nie oszukają.. W pracy nikt nie potrafi mi pomóc, bo będę pionierką w tej eskapadzie... Ratunku ;(

Gość Paryska delegacja
Nikt?

Gość Paryska delegacja
Up :(

Gość Aslan cim bom bom
Chyba w pracy dadzą Tobie diety do delegacji i pieniadze. Wszystkie koszty beda pokrywane przez pracodawcę, musisz isc sie dowiedziec w kasie czy w dziale FK jak to wyglada lub tez prosto zapytac pracodawce. Francuzi sa specyficzni. Angielskiego nie chca uzywac, nie potrafia lub odpowiadaja Tobie i tak po francusku. Sam Paryż??? cudo!

Gość Paryska delegacja
Tak, dostanę diety do delegacji i pieniądze. Ale to są 3 miesiące więc jakoś tego sobie nie wyobrażam - np. 5000Euro w skarpetę? Strach potem z tym chodzić, a w mieszkaniu też się boję zostawić, bo sprzątaczka.. no i ten dojazd z lotniska - przeczytałam, że jest ono 30km od Paryża i kursują jakieś autobusy.. Ale ja nic nie wiem i generalnie nikt nic nie wie. Francuzi z oddziału mają pomóc, ale raczej nikt po mnie nie wyjedzie, bo przylecę kiedy wszyscy będą jeszcze w pracy... Może ktoś był w delegacji niekoniecznie we Francji i powie jak sobie radził? A tym angielskim to mnie nastraszyłaś... Nauczę się w miesiąc podstawowych słów, ale niezbyt wiele raczej...

Gość Paryska delegacja
Może jeszcze ktoś?