Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosiuleczka12345

Tabletka Po

Polecane posty

Gość Gosiuleczka12345

Hej w Niedziele o 00.30 pekła nam prezerwatywa, mąż spuścił się do środka, ok godziny 20 pojechałam do szpitala i dostałam tabletkę, ale dzisiaj czyli we wtorek znowu o 00:30 pekła nam prezerwatywa i znów to samo, czy musze wziąć kolejną tabletkę czy jeszcze działa tamta pierwsza??

Gość taka mrerry lu
nie musisz brac następnej

Gość dojrzała panna
to w szpitalach aplikują takie tabletki ???

Gość heheeeehe
Jaki pech...Musi być coś na rzeczy ze wam gumki pękają

Gość taka mrerry lu
bo ta jeszcze działa

Gość Gosiuleczka12345
Nie podali mi unofem to jest jedna tabletka, bo ja mieszkam w niemczech, co mam robić, mam dwójkę dzieci dopiero co urodziłam synka;( brać tą tabletkę drugą na wszelki wypadek czy nie;(

Gość taka mrerry lu
ostatnio często sie słyszy ze gumki pękaja , mój facet uzywa tylko prezerwatyw Taboo condoms, stosujemy je 3 lata i ŻADNA nie pękła

Gość Gosiuleczka12345
a my Durexy używamy nigdy nam nie pękały:/aż tu nagle w niedziele i dzisiaj:/

Gość kajaka
za kazdym razem o tej samej godzinie? :) moze to znak ;)

Gość taka mrerry lu
my nigdy nie uzywalibysmy durexów , przereklamowane gumki !!! ale tak naprawde mało skuteczne , chodzi o to że sa bardzo popularne ale często pekaja , nam od 3 lat ani jedna nie pękła "taboo "

Gość taka mrerry lu
no własnie , gumki wam pękaja , i jeszcze o tej samej godzinie , to moze przyjmijcie to dzieciątko które chce bardzo do was zawitac .. ?? :)

Gość Gosiuleczka12345
To co brać tabletkę czy nie, dodaje że to pierwsza miesiaczka po porodzie trwała od 17.04-23.04, cykl 30dni,:/

Gość Gosiuleczka12345
to by było już 3, a ja 2 miesiące temu urodziłam:/

Gość kajaka
wydaje mi sie ze powinnas zapytac lekarza czy brac tabletke czy nie bo chyba nie znajdziesz tu odpowiedzi

Gość ghgh
taka mrerry lu no własnie , gumki wam pękaja , i jeszcze o tej samej godzinie , to moze przyjmijcie to dzieciątko które chce bardzo do was zawitac .. ?? a co chcesz przyjac jej dziecko? wyraznie pisze ze nie chce dziecka, moze urodzi i odda tobie jak taka chcetna jestes :|

Gość Gosiuleczka12345
problem w tym że nie mam jak iść do gina:/jak mąż wróci z roboty to mi przywiezie tą tabletkę i wezmę ją na wszelki wypadek, nie mogę teraz urodzić dziecka, jak już pisałąm DWA MIESIĄCE TEMU URODZIŁAM:/

Gość taka mrerry lu
ghgh --- ale ja nie chce dziecka , przez najblizsze pare lat i mój partner tez nie chce :)

Gość taka mrerry lu
gosiuleczka , nie bój sie , nie bedziesz w ciazy

Gość ja mam podobnie
To znaczy: dwoje dzieci, tylko że to duże chłopaki :-) Mieliśmy z meżęm wpadkę w 10 dc. Wzięłam pierwszy raz w życiu Escapelle i narazie mam krawienie, to chyba będzie okey. A u Ciebie kochana to nie wiem jak powinno być. Chyba lepiej weź, a najlepiej spytaj jakiegoś lekarza. Może przedzwoń. Pozdrawiam ze słonecznej Polski :-)

Gość jestes neiodpowiedzialna
pekla guma, wzielas tabletke i powinnas sobie dac pokoj anie doprowadzac do kolejnej wpadki! przejdz na tabletki anty, albo spiralke to nei ebdzies zmusiala sie zachowywac tak glupio ;/ wiesz jakie to ejst obciazenie dla organizmu jak wezmiesz 2 takie piguly jak Ty teraz? ludzie nauczcie sie myslec i byc odpowiedzialnym ;/

a ty co z kosmosu się wziełaś, to ja je wziełam a nie ty, widocznie mnie stać żeby sobie je kupować, a dziś byłam u lekarza i powiedział że nic się nie dzieje że wziełam dwie, wręcz przeciwnie, dobrze zrobiłam;p

Gość super ze...
cie stac, gratuluje ;) mnie tez stac, biore pigulki regularnie, ale nie te "po" twoja sytuacja materialna nie zmienia faktu, ze branie pod rzad tabletek "po" w ktorych dawka hormonu jest spora moze miec wplyw na cykl i hormony gratuluje ejszcze raz ze cie stac na kupowanie tabletek "po" a nie pomyslenie i kupienie anty ;)

Gość Haaa
Dziewczyny.... ja ostatnio bylam w takiej samej sytuacji, okres spożnił mi sie az 10 dni od przewidzianego terminu, strasznie sie bałam... ale dostałam w koncu okres, wszystko jest ok i mysle, ze jak wzięłyście w przeciągu tych 72 h tabletke to wszystklo bedzie ok ;) Nie łamcie sie i nie stresujcie..Pozdrawiam! ;)

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.

Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.